Име на момиче с буквата З

• 1 904
  • 67
  •   1
Отговори
# 30
  • София
И за мен това са единствените имена със З, които ми звучат добре.
Аз отдавна съм стигнала до извода (въз основа на предходни теми относно избор на име), че с теб имаме много сходни предпочитания откъм женски имена Simple Smile

# 31
За фенове на Супер Марио и Зелда е вариант Smile

# 32
Нито едно от двете не ми харесва.
С буквата "З" възприемам Златина, Зорница и Зоя. Но като цяло с тази буква не ми харесват имената. Трудна е.

# 33
Сега се сетих, че има и Здравка, но никога не съм го харесвала женския вариант /Здравко ми е по-приемливо, макар и пак нелюбимо/.

# 34
За фенове на Супер Марио и Зелда е вариант Smile

Робин Уилямс беше кръстил дъщеря си Зелда точно заради играта.

# 35
  • SF
Зендея сега е по-модерно.

Зинаида?

# 36
Зендея сега е по-модерно.

Зинаида?

И аз бях предложила Зинаида. Хубаво е, лесно се пише и запомня и след години (ако детето реши да живее в чужбина) няма да има проблеми с името си - нещо, за което май никой родител не мисли.
Аз съм с типично българско многозвучно име, което ми създава страшни проблеми при институции и попълване на документи - да не говорим какъв ужас е пък някой да трябва да го изговори.

Със Златомира или Златозара детето ще има да се мъчи с името си цял живот, aко замине да живее зад граница.

Последна редакция: нд, 15 юни 2025, 12:05 от Arielle

# 37
  • SF
Аз също харесвам имена, които са лесно произносими от хората.
Златозара спъва моя език, при положение, че нямам проблеми с произношение и дикция, но тези З-та са толкова натоварващи.
Ясно е, че винаги и за всички ще бъде Зара, но защо тогава се добавя това злато отпред?

Златея ми звучи измислено. Златия, Златая, Златоя... такива не харесвам.

# 38
Златомира. Може и да съм пристрастна, познавам една много готина дама с това име. Харесвам и Зорница, Зара и Златина.

# 39
Благодаря Ви, момичета! Просто исках да е кръстена на баба си /Златка/,  а Златина не ми допада особено, но в краен случай ще взема само буквичката З

# 40
    Злата стана модерно последните години в Русия, има си и светица - Злата Мъгленска. Лично на мен, Златина ми е по-приемливо от Злата, но на Вас може да допадне. Злата, Златина, Златомира - щом искате да е да баба Златка. Иначе със З на мен ми харесва само Зорница.

# 41
    В БГ май името Златка стана много популярно, не мога да разбера вдигнала ли му се честотата на срещане, това може да се провери в честотен речник на българските имена, ако има нов издаден.

# 42
    • SF
    Едва ли някой си кръщава децата на тези цицорести Златки, известни с това, че са известни.

# 43
    Едва ли някой си кръщава децата на тези цицорести Златки, известни с това, че са известни.

Много баби се казват Златка също.

# 44
    Аз името Златка го асоциирам с бабички точно, иначе не е лошо име

Общи условия

Активация на акаунт