Име на момиче с буквата З

• 1 906
  • 67
  •   1
Отговори
# 45
  • Най-красивата страна
Златозара и Златомира са стари славянски имена.
Как ще звучат в чужбина е относително.
Защото не се знае дали детето ще замине един ден и в коя държава.
Ами ако замине в някоя арабска  държава?
А и в европейските държави гледам,че вече Зейнеб и Айша са много популярни имена.

Зинаида-старогръцко име, ,,божествена дъщеря,,
На мен ми харесва.Също и галеното-Зина.
У нас е рядко срещано.

Златна ми харесва много.

# 46
Нито едно от двете не звучи като истинско име.

# 47
В календара освен Зинаида, има и Зиновия. Харесва ми. Имаме млада българска тенисистка Зиновия Ванева.

Чувала съм също: Зарина, Звездина, Звездомира и Звездислава.

Имената Златомира и Златозара ги възприемам нормално.

Успех!

# 48
И от мен глас за Зара. Имам позната в Англия, българи са с мъжа й, но детето е Зоуи, което също ми допада, но не знам в България колко добре би се възприело, въпреки, че редовно се разхождат Майкъл, Доминик, Емили и други чужди имена, така че може и да е окей. Та Зара и Зоуи от мен. 🩷

# 49
Зоуи е Зоя на български. На гръцки името е Зои.

# 50
Права си. На мен като звучене ми харесва повече Зоуи. Зоя ми е малко грубовато. ❤️ Като цяло трудна буквичка. Успех. 😊

# 51
На мен Зинаида ми звучи като име на някой от етноса, галеното Зина - също. Може да име и за име на секструженичка. Лично мое мнение, не твърдя, че е така и не искам да засягам никого.

# 52
Зинаида пък аз го свързвам с рускини, нищо че името е гръцко, ако не греша, по произход. Зиновий - също, от там Зиновия ми е мега странно за българско момиче.
Зинаида познавах девойка, май имаше баба-рускиня и не харесваше името си. На кратко може Зина (Зина, принцесата-воин нямаше ли такава героиня?) или Ида.

# 53
Зинаида е гръцко, но и аз го свързвам с руско.
Както Олга, което идва от скандинавието, и Наташа, което има латински корени и така.
Има сериал "Зина, принцесата-воин", Grinning никога не съм си го пуснала, но мяркам заглавието.

# 54
През 20 век много гръцки и други класически имена са предпочитани в Русия и бившия Съветски съюз, затова и ги свързваме с тях. Може би в топ 20 да са били: Александра, Валентина, Вера, Галина, Екатерина, Евгения, Ирина, Любов, Надежда, Татяна, Наталия, Нина, Юлия, Светлана, Олга, София, Лариса, Лидия, Людмила, Мария... Зинаида също е достатъчно често срещано.

# 55
Сетих се за Звезделина. Едно време беше разпространено и не е лошо име според мен.

# 56
Зинаида е гръцко, но и аз го свързвам с руско.
Както Олга, което идва от скандинавието, и Наташа, което има латински корени и така.
Има сериал "Зина, принцесата-воин", Grinning никога не съм си го пуснала, но мяркам заглавието.

Наташа не е ли галено на Наталия?

# 57
  • SF
През 20 век много гръцки и други класически имена са предпочитани в Русия и бившия Съветски съюз, затова и ги свързваме с тях. Може би в топ 20 да са били: Александра, Валентина, Вера, Галина, Екатерина, Евгения, Ирина, Любов, Надежда, Татяна, Наталия, Нина, Юлия, Светлана, Олга, София, Лариса, Лидия, Людмила, Мария... Зинаида също е достатъчно често срещано.

Едва ли не всички имена са с (древно)гръцки произход. Леонид - Леонидис, Александрос, Петър - Петрос, Йоргос - Георги, Василис - Васил, Василий и да не изброявам и женските Елена - Елени, Зоя - Зои, Алекса, Ирини, и т.н.
Но не и Любов.
Нито Светлана. Да кажем, че Светлана и Елени са с едно и също значение.

# 58
Светлана, Любов, Надежда са славянски имена. Те си имат чуждоезични еквиваленти.

# 59
Зара ми харесва много. Златина и Зорница също са хубави имена. Рядко харесвам комбинации завършващи на -мира, -зара, -слава и съответно посочените в първия пост имена не са по вкуса ми.

Общи условия

Активация на акаунт