ТУ София без изпит по математика

• 706
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте,

Бих искал да попитам дали има хубави специалности в ТУ София, неизискващи изпит по математика. В момента се чудя дали да кандидатствам „Инженерна логистика", „Информационни технологии в индустрията" и „Телекомуникации". Ще се радвам ако има хора, учещи в тези специалности, които да могат да споделят дали си струва. Благодаря предварително.

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 17:41 от Не се сърди, човече

# 1
Телекомуникации е перспективна специалност, но без добри знания по математика и физика ще ти е трудно. Другите са боза.

# 2
Телекомуникации е перспективна специалност, но без добри знания по математика и физика ще ти е трудно. Другите са боза.

Не бих казала това. Уча Телекомуникации и съм трети курс. От езикова гимназия съм и не съм била в паралелка по математика, не съм ходила и на никакви уроци по математика във времето след НВО-то в седми клас. Влезнах без никакъв спомен от материала по физика. Беше онлайн обучение, това обяснява всичко.
По математика си бях съвестна в училище и съм си следвала материала. Не съм била най-най-добрата в класа, но си изкарвах петици и шестици, когато се подготвях добре за тест.
Нищо не разбирах и от двете в началото на семестъра, но се стегнах и с помощта на видеа и учебници се справих и за трите математики бях с един от най-високите успехи в потока. На първата висша математика изкарах 5, на втората 6, а на третата 4, но тогава ме домързя леко, иначе си разбирах материала.
По физика също нищо не разбирах. Падна ми се преподавател проф. Иван Узунов, който прекрасно преподава и ни обяснява много ясно "уроците". (уроците в унито се наричат точки/теми от конспекта).
По физика учих за изпита по 10 часа на ден  месец преди сесията и изкарах 4 от първия път. После се оказа, че не ми е стигала точка за 5.

Това, което искам да кажа е, че, доколкото си съвествен, последователен и умееш да си разпределяш времето, можеш да се справиш с всичко! Не съм зубърка, нито се отличавам със свръх умения и знания, но това, че се амбицирах и се старах да вникна в материала, да си търся най-добрите учебници, помагала и справочници, ми помогна много!

Така че, не се предавай само от това, че не си се занимавал с физика и математика предварително. В началото ще ти е сложно, защото математиката придобива друг вид, но след първата математика и част от втората, всико ще ти се струва много по-лесно. При мен след първата  математика и няколко раздела от втората, всичко започнах да го разбирам още по време на лекцията напълно. "Отпушва" се логиката. Simple Smile)

За специалността ще кажа, че е много хубава и е една от най-смислените в универстита!

Общи условия

Активация на акаунт