Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 28

• 9 854
  • 301
  •   1
Отговори
# 45
  • Замък сред облаците
Дели, това за албумина и общия белтък мак е към ni.tray, Lorrain е с белтък в урина Simple Smile

За хомоцистеина играе роля ако има и мутация в MTRR гена, но дори тогава не е задължително да е повишен (аз съм с хомозиготна мутация) 🤞иначе не отричам че е хубаво да се провери.

# 46
  • София
Добавих снимка и на изследването от витамините

# 47
Бих си пуснала и албумин на своя глава, но чета онлайн, че общия белтък е около 60% албумин + 40% глобулини, при мен общия белтък е окей и може би затова АГ не назначава и албумин отделно. Но това са си само мои предположения 😃 Повече следи чернодробните ензими и най-вече дали имам белтък в урината. Засега нямам, надявам се и да не се появят. Иначе и аз знам от лекарката по ФМ, че е хубаво да се пускат заедно общ белтък + албумин + чернодробни ензими.

# 48
  • София
ni.tray, Lorain, извинявайте че съм ви объркала, момичета. АА, добре, че четеш по-внимателно 🍀

При белтък в урината (24ч урина ли е?) имам спомен че трябва да се следи и за останалите симптоми на прееклампсия. При ниско кръвно трябва да се следи за повишаване спрямо нормалните стойности на всеки човек. Тоест ако от ниско стане нормално, вече трябва да се обърне внимание. Кръвното се мери сутрин, обед и вечер в покой, без говорене, записва се резултата и после се дава на лекаря при консултация. АГ какво казва в случая?

Ариел, Б витамините са средни нива, но можеш да си вземеш метилирани добавки и да вземаш, за да не изпаднеш в дефицит. Хомоцистеинът и добре според мен, но Д-то е ниско, добре е да приемаш и от него. Хематологът може да посъветва за подходяща дозировка, така или иначе ще назначава терапия и за тромбофилията. 🍀

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 22:29 от delisardeli

# 49
При мен всеки път е обикновена урината като предполагам, че ако в последствие излезе наличие на белтък ще искат тогава 24 часа урина. За кръвното ходя и на кардиолог, по препоръка на АГ, като в 35та седмица ще ми е последния контролен преглед при кардиолога, за да види дали всичко е наред. Иначе Лорейн на теб казаха ли ти кога пак да си ги пуснеш тези изследвания?

# 50
  • Замък сред облаците
Вит Д наистина е нисък, Ариел, както и фолатът. Почна ли да пиеш фолат някакъв от положителен тест насам? Задължително обсъди дозите с хематолога, че може да препоръча по-високи от минималните. Б12 също трябва да се държи над 300 през бременността, та и за него е хубаво да добавиш, защото е много важен, а в начална Б и втори триместър тялото разходва много (аз през цялата бях на 1000-2000 единици дневно, според назначеното от хематолога). Обсъди ги трите витамина с хематолога задължително.

И трите са много важни за развитието на ембриона, отделно вит Д принципно влияе за цялостното състояние на тялото ти и правилната работа на куп елементи от репродуктивната система (вкл качеството на яйцеклетките) и не само. С такъв нисък вит Д бих те посъветвала да си провериш и щитовидната жлеза - ТСХ, фТ4 и фТ3, защото ако там има проблем също може да се отрази на бременността. фТ4 и фТ3 са ти ключовите!

Дели 🍀

# 51
  • София
Започнах да пия метилирана фолиева киселина и метилирани форми на Б витамините. За вит Д днес ще питам АГ, на сина ми пръскам от спрейчетата на BetterYou и съм доволна.

# 52
Момичета здравейте, колко време преди изследване на вит. В12, Д и фолат спирате приема? Десетина дни дали са достатъчни?

# 53
  • Замък сред облаците
При бременност не се спират, извън бременност - минимум 14 дни пауза.

# 54
deli, урината за изследването е първа сутрешна, дадох я в стерилен контейнер. След като АГ ми върна отговор, че според нея стойността не е притеснителна, малко се успокоих. Кръвното честно казано го меря по веднъж на ден,  засега нямам скокове в стойностите и са все в един и същ диапазон. Бяха ми казали да го меря сутрин и вечер, но покрай всички инжекции, хапчета, прахчета, глюкомери и какво ли не, признавам си че вечерното мерене често го пропускам. Сега ще почна да го следя по-стриктно. Иначе, отоци засега нямам, килограмите са ми ок (преди да забременея бях с нормално тегло, а сега в 30та седмица съм качила около 7-8кг). Надявам се до края да не развия прееклампсия, че честно казано доста ме плаши.

ni.tray, АГ не ми е казала да изследвам повторно, но другата седмица съм на преглед и ще питам изрично на колко време да го проследявам.

# 55
  • София
От днес съм на клексан, по една инжекция всеки ден. Отделно BioCoenzymated B-комплекс Natural Factors, Селен 100мкг на Солгар и Вит Д 1000 на NOW, Omega 3 пак на NOW.

# 56
  • Замък сред облаците
Лорейн, имай предвид че урината се тества с лентички и много зависи реактива колко е читав.

Ариел, 1000 единици вит Д е малко несериозно, чак ме учудва хематолога. В дефицит си, а тялото принципно на възрастен разходва около 1200 единици на ден, при бременност около 1600 (ако не бъркам цифрата). На мен ендокринолога ми ги беше вдигнал на 2000 по тази причина. (Аз бях с 27ng като забременях, в другата мерна единица малко под долната граница.)

# 57
  • София
Това е по препоръка на АГ, консултация с хематолог имам след няколко дни. Дали може да си увелича приема на вит Д по 2 капсули, вместо по една? Така ще станат 2000 на ден?
Лорейн, имай предвид че урината се тества с лентички и много зависи реактива колко е читав.

Ариел, 1000 единици вит Д е малко несериозно, чак ме учудва хематолога. В дефицит си, а тялото принципно на възрастен разходва около 1200 единици на ден, при бременност около 1600 (ако не бъркам цифрата). На мен ендокринолога ми ги беше вдигнал на 2000 по тази причина. (Аз бях с 27ng като забременях, в другата мерна единица малко под долната граница.)

# 58
  • Замък сред облаците
Да, няма да навреди, тази доза е ок. Но над 3000 примерно не е ок без препоръка от лекар, това го казвам информативно.

# 59
  • София
Ариел,
Дозата на вит Д на децата ми през зимата е 1200IU. За възрастен с дефицит, и то по време на бременност, е много малко. Обсъди с Тончев, като се видите.

Ако изследванията на витамините са правени по време на прием без 14 дни пауза, е много вероятно да си в дефицит.

Общи условия

Активация на акаунт