Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 28

• 9 865
  • 301
  •   1
Отговори
# 30
Може би някоя дама с Лайден е хубаво да се включи със своя опит. Иначе ако гледаме референтните на Токуда, активността е към долна граница и може би е добре да обсъдите аспирина или да смените дозата НМХ освен. Но тук е тънкия момент където е добре да се прецени от опитен лекар ситуацията.
Благодаря, AA.
Ще започна от тази вечер отново приема на Аспирин протект за всеки случай.
Проблем ли е, ако съм го спряла и започна наново? Вчера АГ не ми каза да го започвам наново, но и не знаеше резултатите, защото не бяха готови.

# 31
Здравейте! Прикачвам резултатите от моите изследвания, приемам аспирин протект всеки ден, правим опити за зачеването, зад гърба си имам два спонтанни аборта в ранна г.с., в следствие на което разбрах за тромбофилията. Сега обмислям, да си взема и витамини Thorne Basic Prenatal, някоя от вас има ли отзиви за тях?

# 32
  • Замък сред облаците
Sun and moon, по-добре консултация с лекар първо. Тончев нали приема сутрин от 8 в Св. София и без час, направо в понеделник една консултация?

# 33
  • София
Терапията с аспирин протект е често срещано назначение при проблем с фибринолизата. Добре е да ви назначат терапия и след положителен тест, да знаете какво да правите. Thorne са хубави витамини.
Аз преди да ги започна бих премерила нивата на витамините Б9, б12 и Д, за да мога да компенсирам дефицитите, ако има такива.
Също така, в темата Аборт и забременяване след това има списък с неща, които можете да проверите преди забременяване, особено на фона на 2 аборта.

Здравейте! Прикачвам резултатите от моите изследвания, приемам аспирин протект всеки ден, правим опити за зачеването, зад гърба си имам два спонтанни аборта в ранна г.с., в следствие на което разбрах за тромбофилията. Сега обмислям, да си взема и витамини Thorne Basic Prenatal, някоя от вас има ли отзиви за тях?

# 34
Благодаря за отговора! Изследвала съм вече витамин Д и той е в оптимално ниво, иначе изследванията посочени в другата тема съм направила почти всичко, посочено там. Има много малко неща, които съм пропуснала, а всично останало е в норма. За тромбофилията разбрах след втория аборт.
Терапията с аспирин протект е често срещано назначение при проблем с фибринолизата. Добре е да ви назначат терапия и след положителен тест, да знаете какво да правите. Thorne са хубави витамини.
Аз преди да ги започна бих премерила нивата на витамините Б9, б12 и Д, за да мога да компенсирам дефицитите, ако има такива.
Също така, в темата Аборт и забременяване след това има списък с неща, които можете да проверите преди забременяване, особено на фона на 2 аборта.

# 35
  • София
Здравейте, може ли някой да разчете резултатите, докато чакам АГ. Бременна съм в 7г.с.

# 36
  • Замък сред облаците
Резултатите са описани подробно отдолу - това е разчитането. Има тромбофилия. Налични са няколко мутации с кумулативен ефект (хетерозигот по Лайден и PAI, хомозигот по фактор 13 и MTHFR A1298C), необходимо е хематолог да изпише профилактична терапия. От Б групата ако се приемат витамини трябва да са метилирани форми, а фолатът да е задължително метилфолат, а не фолиева киселина. Препоръчително е да се направят изследвания на Б12 и фолат и да се коментират с хематолога.

# 37
  • София
Кой хематолог бихте ми препоръчали за гр.София? Според резултатите значи ли, че ще ми изпишат инжекции?
Резултатите са описани подробно отдолу - това е разчитането. Има тромбофилия. Налични са няколко мутации с кумулативен ефект (хетерозигот по Лайден и PAI, хомозигот по фактор 13 и MTHFR A1298C), необходимо е хематолог да изпише профилактична терапия. От Б групата ако се приемат витамини трябва да са метилирани форми, а фолатът да е задължително метилфолат, а не фолиева киселина. Препоръчително е да се направят изследвания на Б12 и фолат и да се коментират с хематолога.

# 38
Привет,  бременна съм в 30г.с. и днес правих ПКК и урина. Притеснява ме, че имам завишен албумин в урината, както и кетони. Според вас стойностите налагат ли някакви спешни мерки? Писах на следящото ме АГ, но докато ми отговори ми е притеснено, защото имам планирано пътуване за седмица извън града и трябва да тръгна днес. Според БХС имам риск за прееклампсия преди 37ма г.с. 1:100. Кръвното ми все още е ниско (обикновено върви около 100 на 70). Нямам отоци или други неразположения.

За кетоните, предполагам че е от диетата, защото съм с гранични стойности за гестационен диабет и съм на нисковъглехидратна диета.

Също имам и нискорискова тромбофилия и съм на Клексан 0.4

# 39
  • Замък сред облаците
Ариел, терапията е според комбинацията от фактори, хематологът ще прецени кой вариант е най-удачен, но или ще са инжекции, или инжекции и аспирин, или натаспин. Хематолози - от препоръчваните са Тончев (Св.София), Кондева (Вита), Паскалева (НКБ), Минкова (Токуда). Аз принципно горещо препоръчвам и проф. Лисичков в Хематологията, но вчера разбрах от една от фб групите че бил в отпуск тази седмица.

Лорейн, освен че си на НВХ, пиеш ли протеин? Че една съфорумка имаше белтък в урината все и накрая се оказа че си пиела трите дневни дози протеин наведнъж, че не й се занимавало. А тялото има определен капацитет за обработка на протеин наведнъж и останалото бъбреците го изхвърлят, което може да е също причина за белтък в урината.
За кетоните имай предвид че и при дехидратация се появяват.

# 40
Аз съм с ГД и кетоните ми бяха от дехидратация. Започнах да пия по 3 литра вода на ден и се изчистиха за няма и седмица. В момента, в който спра да пия по 2-2.5 литра вода веднага започват да ми излизат някакви следи за наличие на кетони.

За нивата на албумина нищо не мога да кажа, но знам че е хубаво и чернодробните ензими (асат и алат) да се следят. Аз също съм с голям риск за развиване на прееклампсия като от 6-тия месец започнах да вдигам кръвно (сега съм в 32+5 г.с) 🫠 Но отоци и други оплаквания нямам. Иначе моето АГ явно е преценило вместо албумин директно общ белтък да ми пуска.

# 41
Благодаря ви за отговорите, момичета! Междувременно АГ ми отговори, че резултатите ми не са тревожни. Албуминът бил заради наличието на мукус, който също ми е с леко завишени стойности (това било нормално заради образуването на мукусната тапа). За кетоните също явно смята, че може да са от дехидратация, защото ме попита дали пия по 2.5 литра вода на ден. Аз досега пиех по 2 литра, но сега ще увелича приема. Дано като увелича водата да се нормализират.

# 42
  • Замък сред облаците
Мукусната тапа се образува 7-8 седмица Simple Smile но иначе наистина генерално тялото отделя повече секрети (мукус) заради надутите от хормоните лигавици (влагалище, нос, гърло, бели дробове, черва и тн).

# 43
  • София
Лорейн,
Общ белтък и албумин се пускат и тълкуват заедно. И терапията за нисък белтък е повече протеин при всяко хранене. В последният триместър бебето няма нужда от въглехидрати, а от протеин, за да се развива нормално.

Ариел, имаш комбинация от мутации, която може да е потенциално опасна. Фактор 5 е високорисков, свързан с повишено кръвосъсирване. PAI и Фактор 13 - с проблеми с фибринолизата, тоест разграждането на тромбчета. А при хомозигот в MTHFR освен витамините б9 и Б12 е добре да се изследва и хомоцистеин, при ниски витамини може да се повиши хомоцистеинът, което е още един рисков фактор за сърдечно съдови инциденти. Така че аз на твое място, при този риск, бих била по-спокойна ако съм на инжекции. Няма нищо страшно, страшното може да е ако не вземеш мерки. И задължително добър АГ с опит в проследяване на бременни с тромбофилия.
Успех 🍀

# 44
  • София
Благодаря за изчерпателния отговор! Още утре сутрин съм при АГ, тя каза, че ако излезе тромбофилия веднага започвам инжекции, а  миналата година имам и един аборт. Дали съм закъсняла с инжекциите , тъй като вече съм 7г.с.?
Редактирам и добавям снимка на витамините:
Лорейн,
Общ белтък и албумин се пускат и тълкуват заедно. И терапията за нисък белтък е повече протеин при всяко хранене. В последният триместър бебето няма нужда от въглехидрати, а от протеин, за да се развива нормално.

Ариел, имаш комбинация от мутации, която може да е потенциално опасна. Фактор 5 е високорисков, свързан с повишено кръвосъсирване. PAI и Фактор 13 - с проблеми с фибринолизата, тоест разграждането на тромбчета. А при хомозигот в MTHFR освен витамините б9 и Б12 е добре да се изследва и хомоцистеин, при ниски витамини може да се повиши хомоцистеинът, което е още един рисков фактор за сърдечно съдови инциденти. Така че аз на твое място, при този риск, бих била по-спокойна ако съм на инжекции. Няма нищо страшно, страшното може да е ако не вземеш мерки. И задължително добър АГ с опит в проследяване на бременни с тромбофилия.
Успех 🍀

Общи условия

Активация на акаунт