Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 28

• 21 044
  • 644
  •   1
Отговори
# 630
Може в ръцете и в бедрата също.

А аз идвам с друг въпрос. Преди пренатален тест знаете ли колко време искат от последната инжекция? При мен ще има 25 часа, но ако трябват повече, ще трябва да пропусна един ден. Също и от натаспина дали трябва да има разстояние?
Споменаха ми нещо за 1 ден, но не разбрах с точност.

# 631
Може в ръцете и в бедрата също.

А аз идвам с друг въпрос. Преди пренатален тест знаете ли колко време искат от последната инжекция? При мен ще има 25 часа, но ако трябват повече, ще трябва да пропусна един ден. Също и от натаспина дали трябва да има разстояние?
Споменаха ми нещо за 1 ден, но не разбрах с точност.

На мен ми бяха казали не по-малко от 12 часа. Обикновено си в бия между 18:00 и 19:00, часът, който си бях записала, беше за 10:30 и те казаха, че е достатъчно.

# 632
  • София
Жасмин, в болницата ми слагаха в ръцете, преди това мм поставяше в паласките.

Морско момиче,
При инвитро много медикаменти повишават кръвосъсирването, затова назначават терапия дори при мутации в нискорискови фактори.

# 633
Здравейте, чакам отговор на хематолог, но някой знае ли какво се прави при повишен Д-Димер (15+5 г.с), до момента с м само на терапия с Аспирин Акард 150 мг. Прикачвам резултатите! Благодаря предварително

# 634
Здравейте, в 18гс съм и съм на терапия с аспирин 150мг. при проф. Паскалева. Последният път следящата ме гинеколожка ми изписа витамини Pregnacare. След като започнах да ги пия вече 11 дни редовно ми се гади, до преди това съм нямала гадене такова, дори в първото тримесечие. Чак сега погледнах листовката, понеже не очаквах кой знае какво от витамини и там пише да не се приемат заедно с антикоагуланти. Дали е възможно да са ми навредили? Ще ми препоръчате ли други витамини, които да приемам вместо тях. Благодаря предварително!

# 635
Здравейте, чакам отговор на хематолог, но някой знае ли какво се прави при повишен Д-Димер (15+5 г.с), до момента с м само на терапия с Аспирин Акард 150 мг. Прикачвам резултатите! Благодаря предварително

Привет, аз имам същата мутация и съм на профилактика с клексан. Възможно е Акрда да не е достатъчен.

# 636
  • София
Аспирин протект е антиагрегант, а не антикоагулант.

Pregnacare има различни видове, но не виждам в листовката подобна информация. Само че всички са със синтетична форма на Б9 и Б12, а ако имате мутация в MTHFR това е силно неподходящо, защото не само че не ги усвоявате, но и запушват клетъчните рецептори.

Потърсете други витамини за бременни, щом не се чувствате добре с тези. Ако имате мутации в MTHFR си вземете витамини с метилирани форми на Б9 и Б12. Например тези

Здравейте, в 18гс съм и съм на терапия с аспирин 150мг. при проф. Паскалева. Последният път следящата ме гинеколожка ми изписа витамини Pregnacare. След като започнах да ги пия вече 11 дни редовно ми се гади, до преди това съм нямала гадене такова, дори в първото тримесечие. Чак сега погледнах листовката, понеже не очаквах кой знае какво от витамини и там пише да не се приемат заедно с антикоагуланти. Дали е възможно да са ми навредили? Ще ми препоръчате ли други витамини, които да приемам вместо тях. Благодаря предварително!

# 637
Здравейте,момичета. В процес сме на бебеправене,имам един мисед аборт за съжаление в 10 седмица,след който откриха тромбофилията. Бихте ли ми препоръчали хематолог за гр.София.

# 638
  • София
Здравейте,момичета. В процес сме на бебеправене,имам един мисед аборт за съжаление в 10 седмица,след който откриха тромбофилията. Бихте ли ми препоръчали хематолог за гр.София.

Мога да препоръчам д-р Тончев и д-р Нихтянова, които вече работят в МВР Болница. Днес бях при тях. Simple Smile

# 639

Мога да препоръчам д-р Тончев и д-р Нихтянова, които вече работят в МВР Болница. Днес бях при тях. Simple Smile

А как става записването на часове при тях,дали имат скорошни часове и платен ли е прегледа или работят и НЗОК?Благодаря!

# 640
  • София
А как става записването на часове при тях,дали имат скорошни часове и платен ли е прегледа или работят и НЗОК?Благодаря!
Аз ходих без час, трябваше само да взема амбулаторен лист, защото не успяха да ми издадат преди празниците заради местенето в новата болница. Не съм сигурна дали работят с НЗОК.

# 641

Може ли да споделиш как е на новото място.  Имаше ли много хора, дълго ли чака за лабораторията.

Аз до сега при тях в Света София само първия път платих и бях с записан час. След това, като стартирах клексана ходя на 4 седмици без час и чакам, и д-р Нихтянова ми издава направлнието и не плащам изследванията. Така ли е и в МВР сега?

# 642
Здравейте,в 36г.с съм с доста повишини нива на д димер и фибриноген въпреки терапията с фраксепарин 0.4 .В понеделник съм на преглед,но стойностите ме притесниха.До преди седмица бях и на натаспин,но аг каза го спра преди секциото,което ще е в края на месеца

# 643
  • София
Може ли да споделиш как е на новото място.  Имаше ли много хора, дълго ли чака за лабораторията.

Аз до сега при тях в Света София само първия път платих и бях с записан час. След това, като стартирах клексана ходя на 4 седмици без час и чакам, и д-р Нихтянова ми издава направлнието и не плащам изследванията. Така ли е и в МВР сега?
Добре е на новото място, имат си отделна чакалня. Нямаше никакви хора. Предварително се бяхме разбрали да отида по обяд, за да им е по-спокойно. За изследванията не мога да кажа, тъй като правя ин витро и покрай него се установи тромбофилията. При положителен резултат имам назначени изследвания, които да правя периодично, но забравих да питам дали в тяхната лаборатория или на друго място. Като видя заветния положителен резултат ще ги питам, тъй като ми се струва много далечно към днешна дата.

# 644
  • На изток от Ада
Мацки , имунолог иска tafi , vegf, aма в геника има,две vegf. Ta коя от двете ? С няколко спонтанни съм

Общи условия

Активация на акаунт