Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 28

• 21 361
  • 659
  •   1
Отговори
# 615
  • Sofia
Хомозигот ПАИ + хетеро фактор 13 и отделно хетеро фибриноген са си за терапия.
Коагулацията и анти Ха какво показват, че доцентът говори за риск от прокървяване?
И какво са показвали при предишните загуби?

# 616
това ми е сегашната бременност, досега анти ха не са ми казвали да изследвам... а това е една седмица преди аборта ми в 21 седмица

# 617
Аз имам същите мутации като вас и една ранна загуба в 12г.с. която беше заради хромозомен дефект, но откриха и тромбофилията. Хематолог потвърди задължителна нужда от нмх и сега съм в 19г.с. на 0.4 клексан и всички излседвания са ми наред.

# 618
  • Sofia
това ми е сегашната бременност, досега анти ха не са ми казвали да изследвам... а това е една седмица преди аборта ми в 21 седмица
Аз лично тук не виждам индикации за "разредена кръв" и риск от прокървяване.

А иначе само изследването анти Ха може да покаже дали дозата Ви е силна - демек дали НМХ Ви идва вповече и следователно кръвта е по-разредена от необходимото.

21 гс е сравнително напреднала бременност. АГ, при който се случи, не Ви ли даде някакви обяснения ?

Последна редакция: сб, 10 яну 2026, 01:01 от Brin de muguet

# 619
Конкретна причина не съмнения за инфекция и слаба шийка . Сега при тази трета бременност ще правя на 14.01 серклаж при Любомир Христов в Надежда
А иначе анти ха всеки месец ли се изследва?

# 620
  • На изток от Ада
Аз следях анти Ха на три седмици.
Това по спомен.  Една бременност бях на терапия.
Сега имунолог иска пак да съм на клексан 0.4
Тромбофилия нямам,  Асе хетерозигот само.
Предстои да пусна tafi vegf.
Антифосфолипидни антитела са добре...

Последна редакция: сб, 10 яну 2026, 00:19 от nasito8988

# 621
А защо си била на терапия с клексан без тромбофилия?

# 622
  • На изток от Ада
Щот бях с няколко спонтанни аборти.
Сега друг имунолог ми го пусна..
Няма бременност в момента

# 623
Афродизиачка, аз мислех, че фраксипарин/клексан се дава на бременни само ако имат тромбофилия, но аз също бях на фраксипарин последните 2-3 седмици от бременността. Не знам дали си попадала на мои коментари, но накратко - нямам тромбофилия, но имах завишен риск от прееклампсия, който излезе на първа ФМ и от тогава до 34 г.с. бях на терапия с акард, тъй като риска така и не изчезна. До прееклампсия не се стигна за щастие, но за съжаление вдигах кръвно което дори с лекарства не се повлияваше особено и в крайна сметка това оказа влияние върху растежа на плода. Всички се притесняваха да не се случи нещо с кръвотоците затова назначиха терапия с фракси (или поне аз така си го обяснявам).

# 624
И аз имам повишен риск за прееклампсия и съм на аспирин от първата фетална. А казваш, че твоя риск не е паднал - какви изследвания си правила и през колко време?

# 625
АГ ме пращаше горе долу на 3 седмици на кръвни като за прееклампсията знам, че се следи за белтък в урината и чернодробните ензими също се гледат. Аз имах само и единствено високо кръвно. Освен кръвните изследвания последните 7-8 седмици от бременността (родих в 38г.с) ходех през седмица на доплер и всяка седмица на тонове като специално за тоновете доста пъти съм ходила и по 2 пъти в седмицата. Не съм си пускала нищо на своя глава, защото имах пълно доверие на АГ и той много добре следеше нещата.

# 626
  • Замък сред облаците
Аз не мога да разбера защо искате мнение от ФМ специалисти за тромбофилия въобще? Ни израждат, ни следят бременности…. После при грешно последван съвет жените ще плачат, лекарите пациентки си имат така или иначе..
Слушайте си хематолози, имунолози и съдове и израждащите консултирайте и толкова.

# 627
Той просто ми поиска изследванията, и си изказа мнението, не съм си спряла инжекциите слушам си моят АГ

# 628
Здравейте, започвам подготовка за инвитро. Признавам, че не съм запозната с тромбофилията и ще съм много благодарна за насоки дали трябва да се консултирам с хематолог според прикачените резултати. Според репродуктивния лекар е нужно да се приема фраксипарин или клексан при трансфер/бременност. Първата снимка е първоначалното изследване, втората е допълнително, което РС назначи на база първото. Правени са в Геника.
Скрит текст:
Скрит текст:

# 629
Здравейте! Някой бил ли си е фраксито в крака? Нямам място вече на корема, целият ми е в синини и на бучки и е много болезнено.

Общи условия

Активация на акаунт