Екранни деца

• 2 661
  • 52
  •   1
Отговори
# 15
Беше бебе,сядала съм по кафета,никога не съм дала телефон за да си пия кафето спокойно,както и до сега телефон няма,дори за 1 клас мисля и да няма,но както казва баща му,ще се смеят...така че търся златната среда
Ще му се смеят в I-ви клас, защото няма телефон?! Брех, какво е това училище?
Моето е на 7 г., току-що завърши първи клас и няма телефон.
Никой не му се е смял.
В класа също доколкото знам никой няма. Може и да има някакви единични случаи, за които не знам, но това са по-скоро супер редки изключения.
За втори клас също нямам намерение да му вземам телефон.
Зорлем да си правя детето зомби, да седи в междучасието на пейката и да зяпа телефона вместо да играе, айде няма нужда...

# 16
Моят син седна на компютър в първи клас като минаха онлайн. Още е малко детето според мен,ангажирайте му другаде вниманието.

# 17
Че те утре ще му се смеят, защото не пуши, пие, взема дрога или нещо друго. Не го учете така, да му вземате нещо, за да не му се смеят. Лоша стратегия.  Ако след време му купите телефон, трябва да е за да комуникирате, ако е сам примерно.

# 18
Че те утре ще му се смеят, защото не пуши, пие, взема дрога или нещо друго. Не го учете така, да му вземате нещо, за да не му се смеят. Лоша стратегия.  Ако след време му купите телефон, трябва да е за да комуникирате, ако е сам примерно.
Ама то детето не е научено, научен е таткото, а за него е късно вече Joy Той мислел, че ще му се смеят ако няма телефон...

# 19
Еми хайде дайте му награда.....
Това детето да получава награда за извършено задължение ми се струва глупаво и не го практикувам вкъщи

# 20
Моят почти на 13 години няма толкова време за екрани - има 45 минути дневно за таблет/конзола в учебно време, компютър няма. През ваканцията 2 пъти по 45 минути, ако сме у дома. Ние обикновено пътуваме. Смартфон получи за Коледа. Телевизия не гледа.

Когато е наказан, всичко се прибира + телефона. Последния път беше наказан един месец.

На 7 години изобщо не се занимаваше с екрани.

Аз бих прибрала всичко генерално. Едно е да се тръшка седемгодишно, друго е 10-годишно. Ще се потръшка няколко дни и ще му мине.

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 20:20 от Nedinka

# 21
Ами децата са ужасни само да ви кажа...
Миналата година преподавах в лятна академия с деца на възраст от 5 до 18 г,във всяка почивка вадиха телефоните...
А на какви глупости се наслушах,как 6г момиченце говори за секс и т.н....,бях потресена...
И да ако всички деца имат телефони,с той не,мисля че ще му се смеят, всичко тръгва от родителите.
Аз няма да взема,то и май ги забраниха вече.Но децата са си гаднички,ставала съм свидетел на много ситуации..
Аз като бях ученичка и моите съученици се учиха да пушат цигари,а аз не исках...Ами да,смяха ми се и ми се подиграваха.

# 22
Миналата година преподавах в лятна академия с деца на възраст от 5 до 18 г,във всяка почивка вадиха телефоните...
А на какви глупости се наслушах,как 6г момиченце говори за секс и т.н....,бях потресена...
И да ако всички деца имат телефони,с той не,мисля че ще му се смеят, всичко тръгва от родителите.
Аз няма да взема,то и май ги забраниха вече.Но децата са си гаднички,ставала съм свидетел на много ситуации..
Аз като бях ученичка и моите съученици се учиха да пушат цигари,а аз не исках...Ами да,смяха ми се и ми се подиграваха.

Това е доста елементарно мислене. А ако после му се смеят, че няма нещо, което вие не можете да му купите, какво ще правите?! Ако на някого решат да се подиграват, все ще намерят за нещо. На сина ми в България са се подигравали, че говори трудно български - даже една майка на площадката го нарече ‘идиот’, при положение че тогавашното ми 5-6-годишно дете е родено и живее в чужбина, владееше два езика на ниво роден и още два на ниво ‘оправям се’. Просто думите на български ги търси по-дълго време, говори с акцент и неправилно, но все пак в конкретния случай положи усилия да попита. Тя не разбра какво я пита, той повтори и нейната реакция беше от типа ‘ти идиотче ли си, че не говориш нормално, виж какво голямо момче си’. После ми се извини 100 пъти, като разбра каква е работата и си поговорихме много приятно, а децата ни играха през целия ни престой в България.

И децата не са гаднички - твоите гаднички ли са?! Децата са деца. В отношенията си копират възрастните. Просто трябва да научиш твоето дете да не се влияе от коментарите и подигравките на околните. Трудно е, но се учи - повярвай ми. Синът ми е такъв ‘гьон’, че нищо не му влияе.

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 21:36 от Nedinka

# 23
Аз съм потресен от последните мнения

# 24
Ами моето дете го възпитавам,че като някое иска да се присъедини към тяхната игра,с групичката,да не го отблъсква.
Той е по скромен,и сме били в такива ужасни ситуации,как му се зверят и отблъскват,че да,за мен са гадни,да копират,но като се обясни може и да не са такива...
Те децата отварят усти и нямат уважение към възрастните,деца на по 6,7г...и нагоре,че какво да говорим за с друго дете
Както и да е , много може да се спори на тази тема,всеки има мнение.

Това е доста елементарно мислене. А ако после му се смеят, че няма нещо, което вие не можете да му купите, какво ще правите?! Ако на някого решат да се подиграват, все ще намерят за нещо. На сина ми в България са се подигравали, че говори трудно български - даже една майка на площадката го нарече ‘идиот’, при положение че тогавашното ми 5-6-годишно дете е родено и живее в чужбина, владееше два езика на ниво роден и още два на ниво ‘оправям се’. Просто думите на български ги търси по-дълго време, говори с акцент и неправилно, но все пак в конкретния случай положи усилия да попита. Тя не разбра какво я пита, той повтори и нейната реакция беше от типа ‘ти идиотче ли си, че не говориш нормално, виж какво голямо момче си’. После ми се извини 100 пъти, като разбра каква е работата и си поговорихме много приятно, а децата ни играха през целия ни престой в България.

И децата не са гаднички - твоите гаднички ли са?! Децата са деца. В отношенията си копират възрастните. Просто трябва да научиш твоето дете да не се влияе от коментарите и подигравките на околните. Трудно е, но се учи - повярвай ми. Синът ми е такъв ‘гьон’, че нищо не му влияе.

# 25
Наистина има много невъзпитани и малки и пораснали деца....това всичко зависи от родителите. Много от децата си мислят че са само те на площадката,че те са най-важни,че те трябва да имат всичко ,тази мисъл е насадена  от родителите и те си израстват така егоисти
Говоря за деца на 5-6 години,майка на едно дете от градинатс на сина ми говори пред мен моето дете и нейното как един кое си дете за нищо не ставало,било селянче, просто и т.н
Или пък на площадката едно дете1 клас  решило да си събува гащите и са си показва какво има,майката стои отстрани и се хили,за мен не е нормално
Да децата са наистина"гаднички" понякога но за това са отговорни родителите,за съжаление те ще си растат така и може би ще станат по-лоши и от родителите
Малко се изместихме от темата Blush

# 26
Точно!
Отиваме в друга посока 🤦
Цитат на: МН

link=topic=1785832.msg49857319#msg49857319 date=1750134637
Наистина има много невъзпитани и малки и пораснали деца....това всичко зависи от родителите. Много от децата си мислят че са само те на площадката,че те са най-важни,че те трябва да имат всичко ,тази мисъл е насадена  от родителите и те си израстват така егоисти
Говоря за деца на 5-6 години,майка на едно дете от градинатс на сина ми говори пред мен моето дете и нейното как един кое си дете за нищо не ставало,било селянче, просто и т.н
Или пък на площадката едно дете1 клас  решило да си събува гащите и са си показва какво има,майката стои отстрани и се хили,за мен не е нормално
Да децата са наистина"гаднички" понякога но за това са отговорни родителите,за съжаление те ще си растат така и може би ще станат по-лоши и от родителите
Малко се изместихме от темата Blush

# 27
  • София
В моето обкръжение масово децата получават първия си телефон в 3-ти - 4-ти клас. Защото вече се прибират сами от училище, защото не ходят на занималня и остават сами вкъщи - това втори срок на четвърти клас.
Синът ми наследи смартфона ми в 4-ти клас, когато за пръв път отиде на зелено. Сега ще бъде 6-ти. Писала съм и в други теми - времето му е 45 мин/ден, основно играе игри или гледа кратки клипчета в ютуб. Тик ток няма. Телевизия - не. Въпреки че подозирам, че когато остава сам си изнамира дистанционното и само това прави. Компютърът е с парола. 2-3 пъти седмично му се позволява по още час и половина за филм, въпреки че сега предпочита в това време да играе фортнайт.
Повече от това екранно време не бих позволила. Опитва се да ме убеди, че сред връстниците му е единственият с ограничение, мен това не ме трогва. Аз отговарям за моето дете, другите - за техните.
9-год. му сестра гледа детско събота и неделя по час и половина и това е всичко.
Екраните така изпиват мозъка, че нищо друго не ти е толкова интересно, сама по себе си съдя колко са пристрастяващи.
Като ги видя в метрото и в ресторант малки дечица заболи нос в телефона и нищо покрай тях не ги интересува, мъка ми става.

# 28
През другото време с какво се занимават?
В моето обкръжение масово децата получават първия си телефон в 3-ти - 4-ти клас. Защото вече се прибират сами от училище, защото не ходят на занималня и остават сами вкъщи - това втори срок на четвърти клас.
Синът ми наследи смартфона ми в 4-ти клас, когато за пръв път отиде на зелено. Сега ще бъде 6-ти. Писала съм и в други теми - времето му е 45 мин/ден, основно играе игри или гледа кратки клипчета в ютуб. Тик ток няма. Телевизия - не. Въпреки че подозирам, че когато остава сам си изнамира дистанционното и само това прави. Компютърът е с парола. 2-3 пъти седмично му се позволява по още час и половина за филм, въпреки че сега предпочита в това време да играе фортнайт.
Повече от това екранно време не бих позволила. Опитва се да ме убеди, че сред връстниците му е единственият с ограничение, мен това не ме трогва. Аз отговарям за моето дете, другите - за техните.
9-год. му сестра гледа детско събота и неделя по час и половина и това е всичко.
Екраните така изпиват мозъка, че нищо друго не ти е толкова интересно, сама по себе си съдя колко са пристрастяващи.
Като ги видя в метрото и в ресторант малки дечица заболи нос в телефона и нищо покрай тях не ги интересува, мъка ми става.

# 29
  • София
Баткото чете. Почти непрекъснато. Ако няма интересна книга, която да го обсеби напълно, излиза с приятели или се занимава с конструктор.
Сестра му рядко се зачита, понякога се заиграва с братчето си (4 год.), рядко сама, кара дядо си да й чете приказки или слуша аудио приказки. Обича да прави оригами, има 1-2 книжки за проекти от хартия. Случва се и да скучае, но за мен това не е причина да й връча телефон.
Опитвам се да ги карам да ми помагат в домакинството, за сега без особен успех.

Общи условия

Активация на акаунт