Екранни деца

• 2 543
  • 52
  •   1
Отговори
# 45
Страшно е като си помислим, че тези деца са бъдещето. Правя всичко възможно дъщерите ми да имат нормално детство, интереси и да не са зомбита.

# 46
Олееее, пък аз съм се затръшкала за моя 13-годишен тийн и все гледам как да ограничавам все повече и повече.

На 3 години без никакъв проблем бих му прибрала телефона. И какво като изпадне в истерия?! Най-много да повърне от много рев. А пък вземането на куче в този случай изобщо няма да коментирам. Някои хора имат толкова сбъркани представи за живота, че чак учудващо.

# 47
Несправянето с толкова малки деца и аз не го разбирам.
Ако на 3 се качва на главата на родителите си  - на 13 съвсем отиде на кино.

# 48
  • Най-красивата страна
Не могат изведнъж да му отнемат телефона .

Това не може да е сериозно за дете на 3 г с екранна зависимост. И го твърдя ксъо човек , който има познания  по въпроса. Ако в това е препоръка от лекар, то бих я нарекла неадекватна. Принципът на този тип терапия гласи, че за да има подобрение трябва да има влошаване. Поведението е като наркотично пристрастяване ,  но не променя химичните процеси и няма нужда от онази поддържаща химия. Затова се спира от раз. И тъй като родителите носят вина,   трябва И те самите да понесат непривтността, като изтърпят това влошаване.

Да,точно така е.
Психологът е казал да се отнеме телефона.
Родителите пробват,но детето изпада в истерия.
И пак му го дават.
Затова изпратиха детето на село .
Надяват се,че бабата ще се справи с проблема и детето ще забрави за телефона,след като е цял ден на двора.
Не знам какво става в момента с детето и как се справя бабата ,но ми е интересно дали бабата ще успее.

# 49
Тези родители са олигофрени за мен. Не стига, че нищо не могат да направят, даже влошават положението си.
Не можели да му вземат  телефона, който изобщо не е трябвало да му се дава и да се стига до положението в което са.
Взели куче, за да се утеши 3 годишно, все едно е играчка, после ще има дертове и с кучето, може да се пусне на улицата в един момент.
Сега се прехвърля отговорността на бабата! Е там съвсем ще стане мазало вече.   Не мога да си представя какво ще е е след няколко години.
Трябва да пишат книга, как не трябва са се отглежда дете тези хора..

# 50
  • Beyond the stars
Страшно е като си помислим, че тези деца са бъдещето.

Страшно е като помислим до каква степен са незаинтересовани родителите.

И на мен ми е изключително странно, когато светът се управлява от 3 годишно, понеже то не искало или изпадало в истерии. Все пак колкото и да валидираме детски чувства е хубаво на 2-3 да се поставят базови граници за какво трябва и какво не трябва.

# 51
Не могат изведнъж да му отнемат телефона .

Това не може да е сериозно за дете на 3 г с екранна зависимост. И го твърдя ксъо човек , който има познания  по въпроса. Ако в това е препоръка от лекар, то бих я нарекла неадекватна. Принципът на този тип терапия гласи, че за да има подобрение трябва да има влошаване. Поведението е като наркотично пристрастяване ,  но не променя химичните процеси и няма нужда от онази поддържаща химия. Затова се спира от раз. И тъй като родителите носят вина,   трябва И те самите да понесат непривтността, като изтърпят това влошаване.

Да,точно така е.
Психологът е казал да се отнеме телефона.
Родителите пробват,но детето изпада в истерия.
И пак му го дават.
Затова изпратиха детето на село .
Надяват се,че бабата ще се справи с проблема и детето ще забрави за телефона,след като е цял ден на двора.
Не знам какво става в момента с детето и как се справя бабата ,но ми е интересно дали бабата ще успее.
Психологът ТРЯБВА ДА РАБОТИ С РОДИТЕЛИТЕ!!!!!!!
Вината не е на детето. Вината е на родителите. И въобще, когато дете има поведенчески проблем на възраст 2,3 и до момент в който то е способно да осъществи вербална комуникация се консултират отглеждащите. Защото техните действия или бездействия са довели до този проблем.

Проблемът в случая е че дори бабата има здравословен авторитетен модел на възпитание тя ще свърши ВРЕМЕННА работа - докато детето е с нея. Връщайки се при родителите, нейната полза се нулира. Детето няма самоконтрол нито автокорекция на тази възраст. Каузата е загубена.

Последна редакция: вт, 15 юли 2025, 09:23 от _re_ge

# 52
Страшно е като си помислим, че тези деца са бъдещето.

Страшно е като помислим до каква степен са незаинтересовани родителите.

И на мен ми е изключително странно, когато светът се управлява от 3 годишно, понеже то не искало или изпадало в истерии. Все пак колкото и да валидираме детски чувства е хубаво на 2-3 да се поставят базови граници за какво трябва и какво не трябва.

Разбира се, то вината е тяхна. Някои са дори не толкова незаинтересовани, колкото невежи. Мислят си, че като бутнат таблет  на малко дете, то ще стане програмист. Да не изостава. Абсолютни глупости.

А пък да се съобразявам с капризите на малко дете, просто нямам думи. Но то ако родителите имаха здрав разум изобщо нямаше да се стигне до там. Психологът е преписвал на изпити предполагам.

Общи условия

Активация на акаунт