12 клас - НАБОР 2006 - КСК - Успех!

• 45 567
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
  • у дома...
Дами, в УНСС взимат ли оригиналната диплома, когато се записва за второ класиране?
Не, участие на второ класиране може и онлайн да се заяви.

# 601
Лейди, а другаде къде записахте и как ще процедирате като почнат да излизат класиранията?

Записан е в 3 университета - СУ, УНСС и ТУ. В СУ са записани 3 специалности ДП и същите 3 - платено. Най-желани са Финансите. В УНСС са записани 4 специалности ДП и същите платено. И там първо желание е Финанси. В ТУ е само една специалност. Ще го мислим, като излязат резултатите от 1-во класиране и тогава ще решаваме. Където влезе ДП, там ще се запише. Ако в УНСС и СУ влезе само платено, ще се бори на 2 и 3 класиране (в УНСС имат и трето). Накратко - веселбата ще започне след 07.07. Grinning

Дами, в УНСС взимат ли оригиналната диплома, когато се записва за второ класиране?
Не, участие на второ класиране може и онлайн да се заяви.

Супер - значи ще може да се бори на 2-ро класиране и в СУ, и в УНСС Simple Smile

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 10:19 от Lady Cassiopeia Duval

# 602
  • Пловдив
М да...каша ще е Simple Smile и чудене.
Аз никъде не видях да се избира ДП, Задочно, Редовно и т.н...нито в УАСГ нито в ТУ. Първо излиза строителния...за ТУ и в София и в Пловдив, та не знам кво ше реши накарая...

# 603
УАСГ искат диплома, но ще я държат един уикенд на практика. Второто там излиза с другите класирания, та няма драма, освен логистична за тези не от София.

# 604
Тя основната драма е около 11-12.07, когато излиза първо класиране в СУ инса последните дни за записване или участие във второ класиране на УАСГ/УНСС и ТУ-София.

# 605
Мейлът за потвърждаване на записването и вх. № от ТУ са ми дошли преди час в папка Спам. Проверявайте и там, ако нещо не ви е дошло.

# 606
Момичета, колкото повече го мисля, толкова повече се обърквам. Та за УНСС. Понеже по-назад се коментира как ако желание 1 е много силно, то му се слага и държавна поръчка и платено, после се изреждат останалите специалности, видиш ли платеното ти гарантира прием. Нещо ми се губи логиката може би или не схващам алгоритъма. Та въпросът ми е: ако желание 1 е с висок бал, то има ли значение, че ще го подредя 1-ДП, 2 ПП, 3 - друго, за което ще ми стигне бала? Т.е. не се ли класирам по 3-то.

# 607
  • гр.София
Нищо не ти гарантира, освен повече места за прием.  Не знам за УНСС, но гледам таблицата за СУ .Зависи от специалността. Има такива ,в които разликата в минималния бал за ДП и ПП няма и единица разлика ( Право, напр)
И други- ФМИ или Стопански факултет, където има разлики от по 3-7 единици между държавна и платено.

# 608
Тук има ли други мераклии за фми? Аз сега съм в период за проучване на това какъв лаптоп е удачно да се купи. Дали малък, за да се носи на място или пък не си носят лаптопи; дали трябва някакъв със специални изисквания за някакъв софтуеър; дали предоставят софтуеър или го купуваме? Тя питала преподавател във фми, но жената й казала да изчака. Ама на мен чакането не ми е силна страна.

# 609
Тук има ли други мераклии за фми? Аз сега съм в период за проучване на това какъв лаптоп е удачно да се купи. Дали малък, за да се носи на място или пък не си носят лаптопи; дали трябва някакъв със специални изисквания за някакъв софтуеър; дали предоставят софтуеър или го купуваме? Тя питала преподавател във фми, но жената й казала да изчака. Ама на мен чакането не ми е силна страна.
И ние се вълнуваме от този въпрос, но за ТУ. Може би по студентските форуми ще проучваме.

# 610
  • Пловдив
УАСГ искат диплома, но ще я държат един уикенд на практика. Второто там излиза с другите класирания, та няма драма, освен логистична за тези не от София.
това за дипломата не го разбрах...то запишеш ли се, реално плащаш такса и няма оттърване, освен ако не я прежалиш, нали така?

Да пирам друго...да речем, че си приет на първо класиране в УАСГ, но решиш да чакаш ТУ...как става? Можеш ли да останеш за второ класиране или...? То реално ще може, ако си писал втора специалност, та да "играеш" за нея или...?

# 611
  • гр.София
Мария, има една потребителка във форума - Yana_a_n, преподава във ФМИ, през годините съм чела много за факултета от нея, мисля,че с удоволствие ще ти отговори на разни въпроси .

# 612
Единствения шанс да изчакаш ТУ е ако в УАСГ си приет на първо класиране не по първо желание и подадеш заявка за участие във второ класиране.
Записването или потвърждаването за участие за второ класиране в УАСГ е до 04.07
Първо класиране за ТУ и второ за УАСГ излизат на 07.07.

# 613
Интересувам се, къде може да се проверяват подадените заявления и впоследствие- резултатите от класиранията за Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" ? Заявленията са подадени през ЦКПИ, а не онлайн.

# 614
Това с плащането на таксата мен много ме вълнува. До колкото четох, ако след 1-во класиране се запише в университет Х и плати таксата, но на второ класиране го приемат в университет У и реши да се запише там, може да се отпише от университет Х и таксата се връща.
Много моля, ако някой тук е минал през това, да сподели дали е така. Защото това е един от вариантите при синковеца и не ми се рискува с таксата.

За ТУ ме интересува

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 15:29 от Lady Cassiopeia Duval

Общи условия

Активация на акаунт