12 клас - НАБОР 2006 - КСК - Успех!

• 45 577
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
Зависи от университета. Преди години лту не ми върна таксата.

# 616
Има ли кандидатствали във ВВМУ-Варна? Интересуват ме някои въпроси около кандидатстването, но темата за него не е активна.

# 617
Интересувам се, къде може да се проверяват подадените заявления и впоследствие- резултатите от класиранията за Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" ? Заявленията са подадени през ЦКПИ, а не онлайн.
https://ksk.uni-plovdiv.bg/klass/login/
Голям сайт, няма що, няма никаква информация (желания, бал), мъдри се някакъв странен надпис ,,Не сте приети на трето класиране -- 2024 г."
Пишете как е при вас, почнах да се притеснявам да не е омазала нещо моята хубавица.

# 618
Това с плащането на таксата мен много ме вълнува. До колкото четох, ако след 1-во класиране се запише в университет Х и плати таксата, но на второ класиране го приемат в университет У и реши да се запише там, може да се отпише от университет Х и таксата се връща.
Много моля, ако някой тук е минал през това, да сподели дали е така. Защото това е един от вариантите при синковеца и не ми се рискува с таксата.

За ТУ ме интересува

Линк към правилника на ТУ за кандидатстване, класиране и записване
https://priem.tu-sofia.bg/university/191
Ето и какво пишат за таксите :
(2) Приетите и окончателно записани студенти, в случай че се откажат по собствено желание, могат да получат внесената от тях такса за първия семестър, но не по-късно от 19 септември 2025 г., след подаване на писмена молба до ректора на ТУ – София и връщане на всички издадени от ТУ – София оригинални документи.

# 619
  • София
Мария, има една потребителка във форума - Yana_a_n, преподава във ФМИ, през годините съм чела много за факултета от нея, мисля,че с удоволствие ще ти отговори на разни въпроси .

Здравейте,
Разбира се, че с удоволствие ще отговоря на всичко, доколкото мога.

По въпроса за техниката. Наблюдавам, че все повече студенти водят записките си на таблет. Считам, че е много удобно. За модел лаптоп не мога да бъда полезна. Бих препоръчала девойката да разпита свои по-големи бивши съученици, които са наши студенти.

Успех на всички!

# 620
  • София
Дъщеря ми учи Медицина, но й взехме IPAD Pro. Много е доволна, върши работа за всичко и има чудесни приложения за медицина. Не знам за ФМИ, но предполагам, че и за там би свършило чудесна работа. По удобно и леко е от лаптоп. Има и писалка и клавиатура може да се вземе. Дъщеря ми ползва писалка.

# 621
Интересувам се, къде може да се проверяват подадените заявления и впоследствие- резултатите от класиранията за Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" ? Заявленията са подадени през ЦКПИ, а не онлайн.
https://ksk.uni-plovdiv.bg/klass/login/
Голям сайт, няма що, няма никаква информация (желания, бал), мъдри се някакъв странен надпис ,,Не сте приети на трето класиране -- 2024 г."
Пишете как е при вас, почнах да се притеснявам да не е омазала нещо моята хубавица.

И при нас излиза същото, затова си помислих, че проверяваме на грешно място. Значи повредата не е в нашия телевизор. Лошото е, че вече се опарихме с подаването на документи през ЦКПИ. Подадохме за 3 университета, дотук установихме  сгрешено презиме в два от трите, сгрешен предмет, по който има оценка от ДЗИ ( с която кандидатства) и сгрешена балообразуваща оценка Rage. Та се наложи да звъня по телефони, да пиша и-мейли и да се занимавам с коригирането на грешките на ЦКПИ.  В сайта на ПУ виждаме само името на кандидат-студента и като говорим за "омазване", наистина ни е притеснено там какви са ги сътворили от ЦКПИ. Дано скоро ПУ да качат заявленията, за да можем да ги проверим и ако се налага, да ги коригираме навреме. Rolling Eyes

# 622
Благодаря, Яна!

# 623
  • у дома...
Успех днес на кандидатстващите в УАСГ!

# 624
Благодаря, просто-майка!
Само резултатите да не излязат като при седмокласниците в 17:00ч, че пак целия ми работен ден ще е провален! Sweat Smile

# 625
Е, на седмокласниците излязох 5 дни по-рано, ако това е закъснение... В петък сутринта приключиха проверката по бел и в 17 часа вече бяха разсекретени всички. Това е рекорд. Да не говорим как в събота следобед К.З. беше направил статистиката на София и в неделя я обявиха. Това направо ми скри шапката. Не е редно да има каквито и да е било упреци за забавяне със 7 клас.

# 626
  • София
Здравейте! В профила на дъщеря ми в СУ не излиза "бал". Така ли следва да бъде?

# 627
И при сина ми няма бал. По-назад в темата писаха, че като прикючи записването, тогава ще бъде обявен бала. Чакаме след 2-ри да се появи Simple Smile

Успех и от мен на чакащите класирания днес. Благородно ви завиждам, че мен това чакане още цяла седмица ще ме побърка. От сега ми се е прибрал корема.

# 628
Здравейте, за резултатаите от УАСГ, в календарния им график за прием на студенти за 2025 г е посочен час за резултати след 14.00 днес. Надявам са да си го спазят. Успех на всички от набор 2006!

# 629
  • Пловдив
Успех на чакащите резултати днес. Нека всяко дете е прието на първото си желание Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт