Парфюмни размисли и страсти - 297 тема

• 54 981
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, нали има фенки на Narciso Rodriguez тук? Пробвах Musc Nude, но не е съвсем нюд, пиперената нотка ми дразни носа. Кой друг е подобен на него, но без остри нотки?

Точно този и на мен не ми харесва. На първо място ми е Pure Musk, а на второ Musk Noir от тази серия. Чисти аромати, които се харесват лесно, ако харесвате такъв тип аромати.

# 106
Благодаря, оказа се че май ги харесвам. Много хубав и ненатрапчив.

# 107
Писах, писах размисли и впечатления и тъкмо да публикувам и текста изчезна!

За сега ще споделя само това, единствения парфюм, който си купих тази година.
https://www.fragrantica.com/perfume/Korres/Aegean-Bronze-72695.html
Прекрасно са претворили идеята за горещ средиземноморски плаж. Без кокос, франджипани и тубероза.
Без шлейф и трайност, но толкова ми хареса, че веднага взех едно мини.

Имам много парфюми, които рядко нося и то не е защото не ми харесват, но просто са някакси официални и в стил изискана богата дама / леля /баба, за което им се възхищавам, но в ежедневието не мога да ползвам. Фобург 24 Ермес е един от тях, даже мисля, че го получих преди време от размяна тук 😊 Разкошен! Но поводите да се носи са редки.

Аз съм голям почитател на Нарцисо и почти няма парфюм, който да не харесвам от тях. Л'Абсолю ми е най - любимия, имах 2, но те за съжаление се развалиха. Бях споделила тъгата си по този повод, явно има нещо в правоъгълните, което не може да оцелее години наред, на моя приятелка също и се промениха For Her и Fleur musk.
Та, на дамата, която сподели, че го е получила на скоро и ще го пази - честит! Но го употребете с приоритет.

Radiante много ми харесва и бих го купила, ако нямах черния, белия и червения куб.
Много е уютен и лесен за обичане и носене.
Надявах се да има карамфил, но аз лично не усещам такова нещо.

Някой познава ли инфузията на Прада с карамфил? Отдавна искам парфюм със силно изразена нотка, но няма къде да се пробва, поне аз не съм го срещала "на живо", само в сайт до видях преди време, но не се реших без проба да поръчам.
Ще се радвам на мнение!

От както нямаме тема за размени, съвсем не знам как да се разделя с десетина парфюма, които не нося - нито са скъпи, че да продавам по други места, нито мога да ги употребя, нито имам близки, които ще им се радват.

И аз много искам да пробвам новите Амуаж. В началото на парфюмното си обсебване преди години не ги разбирах напълно, но с времето станаха марката, която най - много харесвам. Историята и маркетинга им са много добри и смятам, че Renaud Salmon се справя толкова добре, колкото и Christopher Chong по време на работата си за къщата.
Те знаят как се продават мечти.

# 108
Aegean Bronze звучи интересно.

Вчера вечерта осъзнах колко не понасям франджипани, кокос и т.н. в парфюм, особено в града, особено в затворено пространство.
Една дама си вееше с ветрило и аромата пристигаше на цунамита до мен.

# 109
Aegean Bronze звучи интересно.

Вчера вечерта осъзнах колко не понасям франджипани, кокос и т.н. в парфюм, особено в града, особено в затворено пространство.
Една дама си вееше с ветрило и аромата пристигаше на цунамита до мен.

Снощи имах подобно изживяване с една дама до мен. Слава богу, че нямам силно обоняние.
И за да не е спам искам да похваля новия Existence на Amouage. Еми красота в бутилка. Не знам как да го опиша. Не харесвам кремести парфюми, но тук всичко е идеално балансирано и подбрано. Чиста елегантност. За жалост не се виждам да го нося постоянно (получих отливка от 5 мл и пръснах само на китка, съзнанието ми отхвърли след втория час напълно). Някак си не се откривам в него, но го оценявам напълно.

# 110
Нямам нито един пълно размерен Амуаж, защото не мога да избера кой да бъде.
Meander, Gold, Dia, lyric woman, Portrayal, Material, Royal Tobacco, Myths Woman, Love Tuberose са ми любими.

Откровено не харесвам само Fate, Figment също не ми допада особено.
Всички други обаче, включително и по "мъжествените" бих искала да имам 🤣

# 111
Аз съм набелязала за проба Dia, Material, Lyric и Journey на Amouage обаче  за сега отлагам, че ако ми хареса нещо ще ми е слаб ангела и ще търся да поръчам, а не искам да харча в момента повече пари за парфюм.

# 112
Дами, между другото, ако някоя от вас иска тази отливка може да ми пише на лични. Няма да я ползвам.

# 113
  • The Evergreen State
Добре, че нямам подобна на amareto асоциация за Faubourg 24 Hermes, харесва ми да го нося в работна среда, допада ми много.

Днес нося Шанел, Коко Мадмозел Интенз. Не го бях ползвала от много отдавна, прелестен е.

# 114
CAROLINA HERRERA -  GOOD GIRL VERY GOOD GIRL ELIXIR
парфюмна вода за жени

Пак синтетика ме блъсна в носа. Не ми хареса изобщо. Някаква средна трайност. Не е за топло време. И този аромат не е моето. Момичешки не е. За дами на по-зряла възраст може

Скрит текст:
глава - черна череша, горчив бадем
сърце - тубероза, роза
база - ванилия, какао
вид аромат - плодов, цветен

# 115
Има ли уловка тук и каква е тя... Защо е толкова намален? За първи път попадам на чак такова намаление, Нотино уж е читав сайт. Дали всичко е ок с парфюма?
https://www.notino.bg/burberry/my-burberry-parfjumna-voda-za-zheni/p-454445/

# 116
Със сигурност, всичко е наред с парфюма. Ако го исках, не бих се поколебала да го поръчам.

# 117
Дами и господа, имам нужда от помощ. Търся парфюм с млечна нотка. Обаче проблема ми е, че не искам да е дизайнерски и не искам да е гурме. Търся унисекс, нещо студено като излъчване, без да е сладникаво. Нещо безполово и извънземно. Засега се колебая между https://www.fragrantica.com/perfume/Etat-Libre-d-Orange/The-Ghos … -Shell-69412.html и
https://www.fragrantica.com/perfume/Baruti/Chai-29642.html.

# 118
ИИ каза това
Скрит текст:
Женски парфюми с млечна нотка

Diptyque – Eau Duelle - унисекс
Ванилово-млечен аромат със сушени подправки и черен чай.
Топъл и обгръщащ.

DS & Durga – Durga
Има млечен акорден фон с жасмин и светли дървесни нотки.
Нежен, но модерен.

Serge Lutens – Jeux de Peau
Вдъхновен от препечен хляб и топло мляко.
Уникален гурме аромат с млечна и хлебна база.

Byredo – Blanche - унисекс
Свежа, чиста композиция с кремообразна мекота.
Носи усещане за „чисто пране с капка мляко“.

Мъжки или унисекс парфюми с млечна нотка

Maison Margiela – Replica Coffee Break
Кафе, мляко и ванилия. Уютен и топъл.
Подходящ за есен и зима.

Bvlgari – Le Gemme Ambero
Амброво-млечен парфюм с дървесни нотки.
Богат и плътен.

L’Artisan Parfumeur – Lait Concentré
Подчертано млечен, с леко ванилова и бадемова база.
Почти като сладолед от кондензирано мляко.

Comptoir Sud Pacifique – Vanille Banane
Тропически гурме аромат с банан и млечна ванилия.
Забавен и неангажиращ.

Във Фрагрантика излезе това
https://www.fragrantica.com/notes/Milk-199.html

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 10:29 от #RAngelova

# 119
Аз искам да споделя какво интересно парфюмно преживяване имах Simple Smile През уикенда бяхме в Краков и разхождайки се из еврейския квартал попаднахме на една парфюмна лаборатория, в която можеш да си създадеш свой парфюм. Процесът при мен отне около 40 минути, а резултатът беше изненада, защото се получи парфюм със съставки ( малко на брой между другото), някои от които като моно аромат не харесвам, а за други дори не бях чувала. По- скоро е унисекс аромат и го усещах дълго време след първите проби. Но ме посъветваха да го оставя известно време преди да започна активно да го ползвам. Избираш си име, запазват ти рецептата и ако искаш можеш след време да си го поръчаш отново.

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 10:17 от countessinna

Общи условия

Активация на акаунт