Парфюмни размисли и страсти - 297 тема

• 53 690
  • 748
  •   1
Отговори
# 735
  • Sofia
Ох, Аризона,  Valentino Donna noir absolu ми е signature scent и много ме развълнува с впечатленията си от  Goddess parfum. Ще го диря за проба, новата Barenia също е с интригуващ състав.

# 736
Някой поръчвал ли е от purescentas.com? Пишат, че парфюмите са оригинални, но предвид цената им, имам съмнения.

# 737
  • USA
Собственичка на Xerjoff Ladies Casamorati Gran Ballo EDP в темата?
Харесах го на летището и съм на един клик разстояние да го поръчам. Как е като трайност?

# 738
Много е траен, аз го имах преди няколко години, но го продадох. Не можах да свикна с аромата.

# 739
  • София
Собственичка на Xerjoff Ladies Casamorati Gran Ballo EDP в темата?
Харесах го на летището и съм на един клик разстояние да го поръчам. Как е като трайност?

Леле, няма да го забравя този парфюм. Това бе последната ми поръчка на сляпо! Ужасен, ужасен - пуснах го за продажба на мига, в който го помирисах. За трайност - при мен беше голяма (за жалост).

# 740
Здравейте, дали някой знае парфюм със сила и трайност почти като на Black Aoud, но да има свеж аромат на дъжд/озон или пък на хвойна, гора по време на дъжд, прясно окосена трева... ?

Нещо природно, свежо и разхлаждащо, но в същото време силно и трайно.

# 741
  • USA
Aма как ужасен - мирише на захарен,боровинков сироп. Laughing
Lira имаше до него, той беше отвратителен. Жалко,че нямах много време да огледам другите им парфюми.
Casamorati - страхотни бутилки стил Златната Епоха. (в моите представи)

# 742
  • София
Aма как ужасен - мирише на захарен,боровинков сироп. Laughing
Lira имаше до него, той беше отвратителен. Жалко,че нямах много време да огледам другите им парфюми.
Casamorati - страхотни бутилки стил Златната Епоха. (в моите представи)
Въпрос на вкус е Simple Smile На мен пък Lira и Italica ми харесват, но това беше наистина ужас Weary Иначе е траен много, няма спор!

# 743
  • España
Парфюмите на Casamorati са ми любими . Имала съм повечето . С някои се разделих ( подарих….продадох) , в това число и гореспоменатият. Този , който ми е най- на сърце е Тоска - винаги имам от него , особено за лятото . Лира използвам около Коледа . А наскоро се сдобих с Quattro Pizzi - актуалната ми лятна уханна любов .
Който и да вземете от серията е въпрос на вкус , но трайността му е гарантирана !

# 744
  • Враца
Вчера , се запознах с два аромата.
В единия се влюбих, Pinkfire Perroy,
много чист, свеж, "къпан", с мъжки уклон.
Обещала си бях, да не пазарувам известно време, но си го намерих и
много ме сърбят ръцете.. Heart ...

https://www.fragrantica.com/perfume/Perroy/Pinkfire-91141.html

Другият, Rose Magnetic Essential Parfums, много ме изненада.
Това е ароматът на едната ми баба на къщата. Така миришеха стаите, прането, шаршафите.
Така, миришеха и розите пред къщата.
Много носталгичен и много истински аромат. Не се доближава до спомените ми, а е просто същият!

https://www.fragrantica.com/perfume/Essential-Parfums/Rose-Magnetic-50787.html

Получих си и L'instant Magic Eau de Parfum Guerlain,  в тази бутилка:

https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/L-instant-Magic-Eau … Parfum-67311.html

Сравнена с първият, който излезе, това за мен е една "боза". Вярно , хубав, цветен, розова пудра, но нищо общо с дълбочината, развитието, мекотата и облака на първообраза. Sad
Един такъв измит, осакатен. Ще си го нося, но не с такъв кеф. Също така излъчването му не е същото, за трайност, даже не говорим.

# 745
А има ли все пак парфюм, който да го докарва на свежия аромат, който се появява след дъжд? Нещо охлаждащо за лятото търся.

# 746
Боясе, че ще си останете само с търсенето. От години търся всякакви дъждове и снегове, имаше малки надежди в нишовите руски парфюмери, но оттам покупката е мисия почти невъзможна.

# 747
Минах в петък през Нотино в мола и случайно видях, че имат пак налично това арабско парфюмно масло:

Не знам дали някой го е ползвал, но е изключително трайно. Аз лично усещам розата, захарта и още нещо, което не мога да опредяля, но като качество спрямо цената си е уау.

# 748

Общи условия

Активация на акаунт