💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 7💛

• 16 249
  • 793
  •   1
Отговори
# 330
Момичета, моята бебешорка е на 15 седмици. Хвърлям по едно око при вас да се информирам какво предстои.
Имам един голям въпрос/или нужда от успокояване Joy - спят ли децата ви по-дълго нощем сега на 1 годинка отколкото на 3-4 месеца? Кърмя ексклузивно и в много нощи има и по 6-7 буденета детето съде за хранене, къде за успокояване... и кога почва да се усеща някакво консолидиране на съня

# 331
Моята от 3/4 месец спи по цяла нощ и не яде от тогава нощем. Но аз кърмих много малко. Май повечето кърмени се будят до късно за нощно хранене. Като казвам “спи по цяла нощ” имам предвид, че не яде. Иначе се буди, давам бибата и заспива веднага. Но не реве от тогава да яде. По-нататък е важно също да спазваш някакви интервали на будуване и сън, за да спи пълноценно нощем.

# 332
  • София
Като правите омлет/бъркани яйца колко яйца слагате? 😊

# 333
До кога се даваше Витамин D?

# 334
Като правите омлет/бъркани яйца колко яйца слагате? 😊

Аз веднъж правих яйце със спанак и сложих едно. На тази възраст ми се вижда много да ядат две яйца. Иначе като количество ми стана малко и добавих чери доматки, че да стане прилично ядене.

До кога се даваше Витамин D?

Някои казват до 1 г, други, че е хубаво до 2 г. Лятото със сигурност можеш да го спреш. Аз ще давам до 2 г, защото по рождение си имаше малка фонтанела и педиатъра ни препоръчва от есента пак да й давам.

# 335
Аз знам до 1 година, че се дава. Аз имам останал и ще им давам зимата като боледуват по 5-10 капки няколко дни.
Моята е кърмена и спи също от 3-4 месец. Мисле че е до режим доброто спане. А и някои деца са по-спящи. Голямото ми е на 2г10месеца и още се буди…

# 336
Виж кога ти е отворен. На Вигантола срока е 12 месеца, изхвърлих старото и купих ново, че го бях почнала като направи 20 дни (така ми каза докторката от родилното).

# 337
Ще следя, вярно. Аз едно шише го хабях за 2 месеца 😂 Не се задържаха вкъщи 😁 Но пък тя беше на 6 капки.

# 338
Ооохоо, много капки. Ние бяхме на 2, сега на 1. Защото на 2 капки не можах да го изхабя и за това напомних за срока.

# 339
Вигантол мисля да давам пак есента. Сега сме нон стоп навън, та и двете не приемаме допълнителен витамин Д3.

Бебка вчера стана в 06:50, но заспа към 12 ч. (а хленчеше за сън още към 10 - 10:30 ч.) с доприспиване изкара до 14:30. Решихме да я оставим на 1 дълга дрямка. Еееее, киселееше цял следобед, даже мислих да я приспивам към 17-18 ч., че то беше нетърпимо, но в крайна сметка заспа в 21:30, както обикновено. Днес пак така - уж мрънкаше, че ѝ се спи в 10 ч. (сама стана в 07:10 ч.), уж ще спи - тц, няма шанс. Обядва и пак легна в 12 ч. Сега съм в дилема - да я събуждам ли или да я оставя пак поне 2 часа да спи. Малка е още за 1 дрямка, видимо не ѝ е добре, ако не поспи и следобед, ама ей го.

# 340
Аз бих я оставила на една дрямка. И на мен са ми зор тия две дремки. Уж й се спи, не заспива, оставям я, хленчи. Но и моята не е готова за една.

# 341
Аз не бих я сложила втори път. После няма да заспи навреме вечерта и нощта ще е бомба. Явно иска да остава с една дрямка.

# 342
Аз бих я оставила на една дрямка. И на мен са ми зор тия две дремки. Уж й се спи, не заспива, оставям я, хленчи. Но и моята не е готова за една.

След като писах, тя се разбудила и ме гледа - ще зареве. Взех я, сложих биберон (спеше без него), гушнах я и се унесе пак. Сега е изплюла биберона и уж спи, но се върти доста. Значи ще пробвам за една дрямка. Иначе и на мен ми е писнало от тия 2 дремки - вечно бързане, вечно напасване на графици.

Като казах биберон, ако не съм измрънкала, ето: не знам как ще го махна, като тя заспива с него. Вечер си го търси, ако я пробвам без него - алелелейййй.

# 343
Аз го махнах около минавамето на 1 дрямка. Използвах момента, че се изморяваше повече и го махнах. Имаше простест първите дни и то минимален. Бързо го забрави. Само че трябва воля и нерви, да не се замени биберона с люшкане или мляко, че после още по-зле. По-добре с биберон.

# 344
И аз ще пробвам да го махна като мине на една дрямка. В пътите, в които е спала веднъж, бързо заспиваше на обяд и вечерта за секунди също. Сега на две дремки не винаги заспива бързо и биберона помага. Та наистина едната дрямка е добър вариант за махане на биберона.

Общи условия

Активация на акаунт