Здравейте, иска ми се тук в тази тема да споделяме лични мнения и впечатления от центрове за зависими. Всеки да разкаже лична история и да даде информация. Проблема със зависимостта е огромен, центровете срещу заплащане се множат, някои от тях са го обърнали само на печалбарство и се подиграват с надеждите и болката на хората. Такъв е моят случай свързан с център Жива, в който брат ми беше 4 месеца. В началото приказки, обещания … всяка седмица близките ходихме на срещи, за да се научим как да подкрепяме, но когато зададеш въпрос - сега не му било времето. Никаква обратна информация към нас, от днес за утре ти се съобщава ,че излиза отпуска(едни за 3 дена ,други за 7) , Брат ми го пуснаха отпуска набързо, защото стана скандал вътре в центъра , поради факта ,че има болни от хепатит Б и те работят в кухня. Той  направи пробив на вторият ден. Никой не ни подготви предварително какво се прави в такъв случай. Започнах да звъня по телефоните които имам - 2 часа никой . Върнах го в центъра и от там се започна сагата, която на финала завърши с това, че брат ми беше преместен без наше знание в уж някакво защитено жилище в София, дадени са му пари да ходи да си пазарува и същата вечер в 22 часа собственика Александър Илиев ми се обади да ми съобщи , че той е пил(по думите на други момчета) и остава на улицата, ако не си го приберем. Всичко тези действия бяха предизвикани от това, че 3 седмици аз исках някакви отговори. Брат ми , а и не само той сподели,че вътре си пият ,друсат и други неща. На всичко това отговора беше - невъзможно. Никой не пожела да обърне внимание на това. Разбрах ,че те излизат от вилата и се разхождат стига да са 3 ма, без контрол. Имат достъп и до телефон и си звънят на който поискат. Камери няма, контрол също. 30 човека се оставят с 1 човек персонал. И накрая , когато близък почне да пита… изхвърлят лекуващия на улицата с думите цитирам”за негово добро” Ако някой иска повече информация или има такава - нека пише. Аз няма да оставя тези мошеници така . Гнусно и грозно е цялото им поведение спрямо надеждите и страховете на хората.