ТОЛЕК и шофьорска книжка

• 1 358
  • 13
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте, има ли някой от Вас, който е подновявал книжка без да минава през ТОЛЕК? Става въпрос за човек с пожизнен ТЕЛК. Има ли възможност да не се минава през ТОЛЕК? Ако се подадат документи директно в КАТ, при тях ще излезе ли, че е с ТЕЛК човека? Моля ако някой е пробвал да сподели как минаха нещата 😇 Благодаря 😇

# 1
  • Далечният изток
Той ще подаде директно в КАТ, ама нали ще видят категорията и ще искат съответния преглед за медицинско според категорията?
Погледнете Наредбата за физическата годност на водачите.

# 2
  • София
Категорията е отбелязана стандартно.

# 3
Доколкото знам, не на всякъде пращат (особено за В категория). Най-добре личния лекар да не споменава за ТЕЛКа в медицинското и да не попълвате в заявлението (таксата е намалена).

# 4
  • София
Аз разбирам, че става дума за подновяване, а не за пъреоначално издаване на свидетелството.

# 5
  • София
Да, за подновяване става дума 😊

# 6
  • Далечният изток
Добре, кажи поне коя е категорията...

# 7
  • София
Извинете ме, B е категорията 😇

# 8
  • Русе
Аз не  минавам през ТОЛЕК и си подновявам  книжката по стандартната процедура.
В медицинското ЛЛ не пише, че имам ТЕЛК, а че съм годна за шофьор.

Съфорумка наскоро минава през ТОЛЕК и после цяла седмица мърмори заради бюрокрацията и размотаването.

# 9
  • София
Ели_дечкин, благодаря за отговора 😇 Вие сте подновявали книжка ако правилно разбирам? Т. е. в КАТ не им излиза в системата, че сте с ТЕЛК, така ли 😊

# 10
  • Русе
Подновявах.
Било излизало според слуховете, но на мен нищо не ми казаха. Взеха ми документите, платих си и кой от къде е.

# 11
  • София
Има закон и наредба, редно е да се спазва.

# 12
ТЕЛКа не излиза в системата, медицинско от  очен и ЛЛ, пише годен, плащаш си пълната такса 25 лева и няма проблем.Ако искаш да платиш 2 лева вместо 25, заявяваш, че имаш ТЕЛК и те преценят дали ще те пратят на ТОЛЕК или не. Преди 10 дни подадох.

# 13
  • София
Ели_дечкин и bubolina73, благодаря много за отговорите 😇

Общи условия

Активация на акаунт