Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 38

• 15 800
  • 624
  •   1
Отговори
# 120
Да се включа за Спектра. Имам я от седмица, вадя  колкото и с Medela Solo или ръчна помпа, но количество излиза по-бързо и лесно излиза млякото при образувана бучка (хендсфрито ми прави много такива).
Относно цикъла, спадът е временен, ако пиеш повече течности и се цедиш по-често в този период, след това дори може да имаш ръст. Не го мисли.

# 121
  • Благоевград
Момичета, кой проверява юздичката на бебето и как се разбира дали има проблем?

# 122
Консултант по кърмене може да види, но за диагностика и корекция - детски зъболекар или хирург, УНГ

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 21:27 от Zimk02

# 123
Може ли мнение?
Ако някой ги има за колко време се изцеждате?

# 124
  • Бургас
Здравейте, имам бебе на почти месец (след 2 дена ще ги навърши) и вечер започна да спи по 4-5 часа.Качил е 1,9 за 28 дни от както се е родил.Изцяло на кърмя сме но ме притесняват такива дълги паузи.Дали ще ми намалее кърмата?

# 125
Здравейте, имам бебе на почти месец (след 2 дена ще ги навърши) и вечер започна да спи по 4-5 часа.Качил е 1,9 за 28 дни от както се е родил.Изцяло на кърмя сме но ме притесняват такива дълги паузи.Дали ще ми намалее кърмата?
Няма да намалее, спокойно! Бебето наддава страхотно, нямаш повод да се притесняваш от по-голямата пауза, нека си спи - възползвай се и ти. 😋

# 126
Честито бебче! След като навърши един месец моето бебе спи по цяла вечер, вече е на 5м и половина, все още е на кърма. Само е неприятно, че много се пълнят гърдите до сутринта.

# 127
Момичета, на 23 дни сме. Изключително кърмене. От два дни след хранене, като я сложа да легне, от устичката изтича пресечено мляко сякаш на парцали. Преди кърмене  давам с лъжичка 5 капки Абоколикен директно в устата. Храни се на поискване и чакам да пусне гърдата. Понякога се нахранва само от едната за 25-30 мин. Понякога предлагам и втората. Нощем прави една по дълга пауза от 3.5 - 5 часа, хапва за 20-30 мин, уригва и заспива. После след 3 часа пак. През деня се храни по на често и по продължително. Понякога с кратки паузички се насъбира час и 15-20 сучене. Ако е сита, сама се отказва и не можеш да й набуташ зърно, но ако не е... никак не можеш да я откажеш, търси си с неистов плач и решителност.
Въпросът ми е:
Защо връща пресечено мляко? Възможно ли е да преяжда? ММ се страхува да не й се разшири стомахчето.
Възможно ли е да е от капките?
Добавихме и Вая Биотик Д3 сутрин и сякаш съвпадна с парцаливото мляко, което връща. Рефлукс ли е това?
Или просто останало в устичката мляко, понеже не давам вода?
Когато кърмя час и 20 прави паузи, не са само активно пиене, но усещам, че само така се успокоява. Много ли е с оглед на нощните по дълги почивки от храна? Важи ли и при кърменето 7-8 хранения по 110мл за първия месец?

# 128
Бебенцето връща мляко. Нормално е, половината бебета го правят и към 6-7 месеца обикновено минава. Стига да наддава, не е никакъв проблем. Няма как да се даде прекалено много мляко през гърдата или да се "разшири стомахчето".

Няма определени "дажби" за кърмени бебета. Стига да наддава, всичко е наред. Нормално е да суче много на тази възраст, така и стимулира производството на още мляко

# 129
Здравейте. След махане на мъдрец се наложи да пия аулин. Колко часа след приема мога да кърмя. Детето е на 1г. И 5м.

# 130
Сдобих се със spectra s2, но фунията ми се струва много твърда. Трябва ли да се купи нещо допълнително силиконово, меко или си се ползва така :/

# 131
Не се слага нищо допълнително. Ако е точния размер, не би трябвало да е болезнено ползването й. Във Вис Виталис има различни размери само фунии за Спектра. 🤗

# 132
Здравейте!
Пиша тук, понеже може да имам късмет. Някоя дали има книгата на Хедра- Всичко за кърменето? Издирвам я под дърво и камък и навсякъде е изчерпана.
Извинявайте, ако поста не е удачен!

# 133
Здравейте!
Пиша тук, понеже може да имам късмет. Някоя дали има книгата на Хедра- Всичко за кърменето? Издирвам я под дърво и камък и навсякъде е изчерпана.
Извинявайте, ако поста не е удачен!

Има я в OLX
https://m.olx.bg/d/ad/vsichko-za-karmeneto-hedra-CID618-ID9PEea.html

# 134
Благодаря, ама съм писала на всички в олкс и я няма налична или вече са я изпратили. Тук ми е последната надежда.

Общи условия

Активация на акаунт