Те все пак захранват бебето в тези 24 часа, в които сте разделени ,действително няма как да го държат гладно, при условие че няма практика в болница Шейново да ги носят .
На другия ден бебето вече ядеше по 20 мл , а аз нямах и капчица, слагах го за пръв път на гърда.Държах го малко и после му дадох шишенце да се нахрани, защото беше ясно, че е гладен.
Започнах да стимулирам и с помпата, дадоха ми стерилизатор, бебето денонощно беше при мен и слагах честичко на гърда,но и додавах АМ, докато се регулират нещата с кърмата.
Просто помпата страшно много ми помогна това да се случи, след бебето я пусках на режим стимулация, после 5 мин цедене, след това пак режим стимулация, 3 минути цедене, после пак стимулация и накрая ,завършвам с 2 минути цедене.И така максимум на три часа и най-вече нощем.
Изцедените го додавах на бебето, което като го хвана жълтеницата и се разбиваше да спи,мързеше го да суче. Хедра има много хубаво описано как да давате на бебето от шише, без да го откажете от гърда и как да го разбудите, когато заспива, а трябва да яде)
Досадно е това с цеденето, факт, но аз не мога да си представя как ще държа гладно бебе,докато наваксам с количеството.
Особено както моето бебе се роди 2.730, никак не ми се искаше да спада много.
Свързах се с консултант обаче веднага след като ни изписаха от болницата , дойде и вкъщи.
Други мацки нямат по година. Гинеколога вдигна рамене и каза "къса клечка, организма ти не се трогва от пролактина"