Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 38

• 20 839
  • 802
  •   1
Отговори
# 765
Бях си взела ръчната на Медела. Разсъждавах по абсолютно същия начин.

Когато се оказа, че ще ползвам редовно, си взех спектра. Моят съвет, на база на моя опит, би бил да не си пилеете парите по разни помпи междинен клас. Носимите, според мен, не са добър вариант, ако ще цедите редовно. Аз си бях взела такава и на моменти усещах как не ме изпразва добре. Със спектрата се родих. Във вис виталис са заредили фунии в момента, доколкото гледах последно онзи ден.

Ако са ви по-малки зърната си вземете по-малките фунии. за всички помпи важи това - иначе няма да се цедите ефективно, и ще ви боли. Аз бях с 24 в началото, че нямах идея как да меря зърното. Оказа се, в крайна сметка, че 19-20 ми е супер. Иначе боли.

# 766
Тоест препоръчвате ръчна медела за начало с малки фунии от вис виталис?
Пък за натам ясно, че ако много цедя, ще е спектра Simple Smile

# 767
  • Велико Търново
Аз раждах в Майчин дом, но преди 2 години и 4 месеца, бях на етажа, на който децата са с майките (пети ли беше, да не ви подведа). Нямаше помпа въпреки че предварително бях питала и ми бяха казали, че има. На момента се оказа, че нещо си не и било налично и всъщност не се ползва.
Аз си носех ръчна медела и за първите дни след секциото според мен си ми свърши чудесна работа.

# 768
Като майка на двама сучещи- бях с обикновена помпа на Авент, която чудесно ми вършеше работа.С баткото повече съм цедила, кога хранене, кога за стимулация, с малкия само за облекчаване на гърдите ако се налага.Никаква друга помпа не ми е трябвала.С тази свикнах бързо, схванах бързо какво да правя и за 10мин няма, изцеждах.Така че аз не бих инвестирала в скъпа помпа също.

# 769
Подкрепям, аз също изкарах началото с ръчна на медела. Така и нямах нужда от електрическа Simple Smile

# 770
Може ли съвет как да отбия бебе на 1г, за което са останали две кратки кърмения през деня, понякога едно и кърмене вечер преди сън. Лошото е, че се буди на два, три часа вечерта и явно прави асоциация с гърдата и цикъла на сън.
Пробвах да галя, да гушкам, давам биба, но доста мрънка и не спира, докато не дам да суче.
Вече има горни и долни зъби и понякога ми е болезнено. Искам вече да приключваме, но нямам изобщо виждане как ще се получи.
Често го взимам с мен на леглото и спим заедно, защото не ми се става постоянно.

# 771
  • Велико Търново
Аз премахнах нощното будене и съответно сукане малко след втората година, много ми дойде вече неспането. Имах едни планове, умувах как, кога и прочие, докато една нощ просто ми дойде тотално в повече и и казах, че няма да суче повече. Опитах да обясня, че над нас живее малко бебе и че ще давам млякото на него, а тя ще суче, когато стане светло навън. Че вече не може да суче вечер и през нощта. Беше страшна истерия, плака ужасно много, криеше се зад пердето, дори не ми позволяваше да я гушна. Първата нощ това продължи повече от час, после ми даде да я гушна, четохме книжка и накрая заспа. Втората нощ пак така, но леко по кратко, третата пак плака и не ми даваше да я пипна. След това се буди една две нощи, успокояваше се с книжки и гушкане и после спря да се буди изобщо. На практика ужасът беше три нощи, беше много гадно, почувствах го все едно я предавам, но в крайна сметка все някога трябва да е. След първата нощ, на другата вечер като се оправяхме за сън тя ме попита дали ще суче (заспиваше вечер на гърда), аз и казах, че млякото отива вече за бебето и тя не потърси да суче. Но нощните будения както казах продължиха още няколко нощи. В крайна сметка стана по-бързо, отколкото очаквах. Ноо и досега сутрин се буди с Мамо, светло е! (Тоест давай да цокам). Как ще отбивам тези няколко дневни кърмения не знам.
Стана малко дълго, но това е моят опит. Включих се, защото и аз много се притеснявах как ще спра нощното и искам да дам кураж основно. Въоръжете се с търпение и ще стане 🤗

# 772
Ама вие на 2години сте успели, а при мен е на 1г и вече ми е ужасно болезнено… та малко се отчаях, ако трябва до 2 да издържа. 😀
Виждам като вариант протектори, но с първото бебе ползвах и много падаха, та не знам как ще е.

# 773
  • Велико Търново
Не трябва да издържате нищо, което не Ви е добре. Кърменето трябва да е приятно и за двете страни, така че ако Ви боли, просто намерете Вашия начин за отбиване. Аз както казах все още кърмя през деня, на 2.4 е детето, но тя никога не ме е хапала

# 774
Аз също мисля се реших да спрем с кърменето. Особено това през ноща, не издържам вече на малкото сън и то накъсан. Като бях на 20 нямах проблеми да спя по 2 часа и на работа после по 12часа и така с дни наред, сега обачеее неправо се виждам в огледалото кка ми се отразява и не е добре. И постепенно ще пробвам да заместим с друго мляко сутрешното и вечерното. Имате ли съвети за нощните будения, има ли начин да спи непробудно или да не си фантазирям глупости хаха Представям си, че да се събуди през ноща и да търси мляко и да не му дам ще е невъзможно после заспи или ще отнеме часове.. и се надявам в същото време да отнеме 3-4 нощи и да се примири

# 775
  • Велико Търново
Прочетете пак моето мнение за съвети, не знам какво друго може да се каже. Според мен не замествайте с нищо това нощно хранене, защото просто ще направите друга асоциация и ще се продължат нощните събуждания. Моя позната отби след годинката, като за нощта, за да няма драми, даваше айрян. Доста дълго време после продължи това, просто замести кърменето с друго, което лично за мен няма смисъл. Просто трябва да се научи детето ако се пробуди да си заспива само и това няма да стане с въвеждане на нова асоциация. Когато спре да суче ще спи непробудно

# 776
Докато никнат зъбките,ще има чести събуждания през ноща. Аз също съм уморена от 16 месеца кърмене,но така го успокоявам и заспива бързо. Варианта да ставам да правя адаптирано мляко,или да го люлея не е по-лесен. До дете си е,сина ми го отбих на 9 месеца с надежда,че ще зяпочна да спя и докато не излезнаха всички зъби,правех млека по нощите. Дъщеря ми на 5 месеца спря да се буди,но тя почти нямаше колики,а зъбките излизаха по два и само се лигавеше и ставаха червени бузите,не плачеше.

# 777
Аз нямам проблем със събужданията нощем, а повече с това, че ме захапва и ме боли докато суче. Не знам дали защото никнат зъби или защото вече са изникнали горните и просто така ще си продължи и занапред.

# 778
Моето също се опитва да хапе, но е важно да се научи да не хапе. При всяко хапене я махам веднага от гърдата и и дава пак да се захване и я махам пак, ако пак хапе. И така докато спре да хапе. Някой път просто е много уморена и не суче правилно тогава просто я махам и я оставям да спи. По едно време и беше като игра и ми се хилеше и ме гледаше едно палаво, като ме хапе - тогава просто покривах гърдата, казвах не и не се смея, но и не се мръщя. След минута-две и давам другата гърда. Ако продължава, покривам гърдите и поне 5 минути не давам да суче.

Никоя майка не бива да търпи хапене. И ние сме хора все пак и децата могат да се научат да не хапят

# 779
и моят малкият ме хапеше, беше му като игра- много забавно.Знаеше, че като ме захапе изведнъж, аз реагирам с вик и умираше от смях.😅

Общи условия

Активация на акаунт