Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 12

• 49 608
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
Сградата на НФСГ е паметник на културата, но вътре е след основен ремонт.  Тази пролет влязоха, преди учеха в сградите на Ломоносов и телекомуникациите.  За учебния процес нищо не мога да кажа.

# 391
Втората задължителна матура е по един от профилиращите предмети. Матурата може да е по език, само ако същият е профилиращ предмет.
Ок, но кои профили 1,2 или 1,2,3,4? И как изведнъж всички предприемачески паралелки са с профилиращи - Предприемачество + ИТ? Това ли са единствените опции избираемия изпит за ДЗИ?
Така е, всички предприемачески паралелки са с първи профилиращи предмети Предприемачество и ИТ. Вторите два се избират в 10 клас. Дъщеря ми, например, избра немски и география. Имаше желание за физика, но не се събраха достатъчно деца. Избираемата матура ще й бъде или по предприемачество, или по география, още не е решила кое от двете.

# 392
  • София
Втората задължителна матура е по един от профилиращите предмети. Матурата може да е по език, само ако същият е профилиращ предмет.
Ок, но кои профили 1,2 или 1,2,3,4? И как изведнъж всички предприемачески паралелки са с профилиращи - Предприемачество + ИТ? Това ли са единствените опции избираемия изпит за ДЗИ?
Матурата може да е по всеки един от четирите профилиращи предмета по избор на ученика. В профил Предприемачески задължителните два профилиращи предмета са предприемачесто и ИТ или предприемачество и география. Училището избира кой от двата варианта.

# 393
Аз разглеждах матурите по предприемачество и много ми харесаха. Даже и задачите ми харесаха, много повече от тези на НВО в 7 клас Simple Smile
Не мога да разбера защо на децата са им трудни.
Задачите са практически, а въпросите икономически, но пак не са сложни

# 394
Аз разглеждах матурите по предприемачество и много ми харесаха. Даже и задачите ми харесаха, много повече от тези на НВО в 7 клас Simple Smile
Не мога да разбера защо на децата са им трудни.
Задачите са практически, а въпросите икономически, но пак не са сложни
Защото сме големи и имаме опит. Те нямат опит и им е трудно. Едно е да знаеш нещата от практиката, друго от теорията.

# 395
  • София
105-то е на двусменен режим, училището е със стандартна сграда, имат много паралелки го 7 клас, на фона на гимназиалните.

# 396
Здравейте! Търсих къде ли не и не мога да открия актуална информация за 21во СОУ Хр. Ботев. Детето ми ще е 8 клас и ще кандидаства в 21во, но не знам дали ще стигне балът. В училище за годината има 6 по математика и 5 по БЕЛ, но за съжаление на матурата по математика изкара само 13 точки (тоест 2) и по БЕЛ 68 точки. Според вас има ли шанс за 21во?

# 397
Здравейте! Търсих къде ли не и не мога да открия актуална информация за 21во СОУ Хр. Ботев. Детето ми ще е 8 клас и ще кандидаства в 21во, но не знам дали ще стигне балът. В училище за годината има 6 по математика и 5 по БЕЛ, но за съжаление на матурата по математика изкара само 13 точки (тоест 2) и по БЕЛ 68 точки. Според вас има ли шанс за 21во?
Вижте с какъв бал са приемали миналата година за да се ориентирате. Мисля ,че беше над 300 т. Във Вашия случай , вероятността е доста малка, но това не пречи да опитате.
Ето тук може да проверите
https://most-learning.net/moodle/file.php?file=%2F46%2FPril-1_pr … m2025-bal2024.pdf

# 398
  • София
Майки, искаме да пишем и като опция 51СУ - компютърна анимация. Имате ли отзиви за там, гледам няма квоти, какво е съотношението момичета/момчета?
Миналата година питах в училището за "Компютърна графика" и съотношението на момичета/момчета е било 20/7 и 16/12. Това за учебната 2023-2024 и предишната. Можете да пишете запитване в сайта на училището, отговарят сравнително бързо.

# 399
Вижте с какъв бал са приемали миналата година за да се ориентирате. Мисля ,че беше над 300 т. Във Вашия случай , вероятността е доста малка, но това не пречи да опитате.
Ето тук може да проверите
https://most-learning.net/moodle/file.php?file=%2F46%2FPril-1_pr … m2025-bal2024.pdf

Много благодаря! А можете ли да споделите в кои училища биха я приели с този нисък бал? Реално оценките са й хубави, с изключение на 13т по математика, което си е 2

# 400
  • София
Много благодаря! А можете ли да споделите в кои училища биха я приели с този нисък бал? Реално оценките са й хубави, с изключение на 13т по математика, което си е 2

Разгледайте балообразуването в различните паралелки в различните училища и търсете такива, в които е БЕЛ х 3 + Мат х 1. Така бала ще е по-висок.

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 10:59 от bubanka

# 401
Важни са желанията на детето, както и локацията, съобразени с оценките . Какво иска да учи ? Ето тук като попълните оценките може да проверите за кои училища стига бала.
https://www.izpitai.me/client/schoolScores

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 10:59 от bubanka

# 402
  • София
Здравейте!
Включвам се в темата с молба да споделите мнение за 127 СУ. Моят синковец ме изненада с нисък бал от НВО Мат и така, търсейки вариант за 3хБел, 127-мо влезе в полезрението ми. Още повече, че в платформата “изпитай ме” показа, че влиза на първо класиране в почти всички паралелки.
Желанията му са да изучава химия и биология или френски и руски, или хуманитарен профил. Шарени желания 😁 Искал след време да учи или медицина, или педагогика, но все още не можел да вземе решение. Ха, сега де, какво да го правя 😁

# 403
Здравейте!
Включвам се в темата с молба да споделите мнение за 127 СУ. Моят синковец ме изненада с нисък бал от НВО Мат и така, търсейки вариант за 3хБел, 127-мо влезе в полезрението ми. Още повече, че в платформата “изпитай ме” показа, че влиза на първо класиране в почти всички паралелки.
Желанията му са да изучава химия и биология или френски и руски, или хуманитарен профил. Шарени желания 😁 Искал след време да учи или медицина, или педагогика, но все още не можел да вземе решение. Ха, сега де, какво да го правя 😁
На моята приятелка дъщеря й учи там. Сега завърши 8 ми клас . Нямат оплаквания ,  децата го карат доста лежерно без каквито и да било усилия.

# 404
И на мен ми влезе в полезрението това училище, защото моята сестра го завърши преди доста години. С тъга разбирам, че нещата в 127-мо нямат нищо общо с нивото от тогава.

Общи условия

Активация на акаунт