Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 12

• 48 587
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
Попаднала някаква брошура на дъщеря ми за 2СУ и го е написала като желание. Какво ви е мнението за училището?
                Най-малкият младеж ще бъде 12 клас във 2 СУ. Когато го записахме стана с уговорката ,че ще го преместим в 32-ро където учеше братовчед му. В езикова паралелка е - АЕ/ИЕ. В средата на уч.година се освободи място в 32-ро същата паралелка, с еднакви учебни програми, но категорично отказа преместване. Харесва си учителите и съучениците , на две спирки е от нас и не ходи до другия край на Сф. Не е имал никакви проблеми. Единственото, което не ни хареса, че не дадоха избор на 3-ти и 4-ти профил, а си пуснаха заповед кой клас какви профили ще има. Та се оказа с история и география, а искаше история и БЕЛ.

# 691
Здравейте!
Имате ли скорошни мнения за 29 СУ Кузман Шапкарев? Последните тук са мнооого стари, а натам сме се насочили спрямо бала и интересите на младежа.

# 692
  • София
Присъединявам се към въпроса за гимназии, които са само първа смяна, ако има такова "животно". И ние сме отвъд околовръстното и пътят вечер, би бил много неприятен Sad

Също така ще съм благодарна, ако може да дадете съвет - 137 предприемачество с АЕ и ФЕ или 33 ЕГ АЕ ?
Детето се хвана за 137, заради близостта с Метрото, а и че с автомобил по околовръстното, би било най-бързо от вкъщи, но аз съм раздвоена, най-малкото защото в 137, доколкото разбрах само химията се учи на език от 9клас, докато в 33ЕГ има 4 разказвателни предмета.
В 137мо втория език е немски. Що се отнася до преподаванено на химия на английски - въвеждат се термини на езика, но е далеч от преподаване на езика както е в съответните езикови гимназии. От една страна това не е толкова лошо, защото накрая нито предмета, нито езика. Те химията на български не могат да разберат, та..... Иначе относно учителите по АЕ - на ниво са. Ако детето има желание, с тяхна помощ може много да постигне.

# 693
Обикновено тези термини са на латински.

# 694
Каква е ситуацията в 137- мо като цяло?

# 695
  • Beyond the Frontiers
Учила съм химия и биология на немски (немска гимназия), не е точно латински. Представете си учите анатомия, то на български не знаеш кое, какво е, какво ти остава в главата на чужд език...

# 696
  • София
По-назад в темата някой питаше за училища, които са само първа смяна. 96 - то в Люлин също е такова.

# 697
# 698
  • София
Каква е ситуацията в 137- мо като цяло?
По мое мнение доста прилична.

# 699
Здравейте,търся мнение за 132 СУ.
Моля за помощ, трябва да редя вече, сега открих 132СУ пространствен дизайн.

# 700

Здравейте, мои познати не го препоръчват нито като ниво на обучение и учители, нито като добра среда за децата. По - добре 2 или 36 в този район

# 701

Здравейте, мои познати не го препоръчват нито като ниво на обучение и учители, нито като добра среда за децата. По - добре 2 или 36 в този район
Ние не гоним район, а специалността Пространствен дизайн. Даже като локация не ни е удобно

# 702
Здравейте търся мнение за специалност Брокер на недвижими имоти в Строителната гимназия. Какво е нивото на чуждия език в тази паралелка, съотношение момичета момчета и т.н

# 703
Това училище го знам като спортно. Паралелката ще да е някаква нова, съответно едва ли ще има традиции и опит в обучението в тази сфера.

# 704
  • София
132ро го записват деца, които са много зле. Даже и не ходят на училище, просто го завършват. Футболисти и др. спортисти - от тези, на които не им се учи въобще. То си е известно с това.

Общи условия

Активация на акаунт