Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 12

• 49 611
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Ето съвсем прясно мнение за 127мо

https://bg-mam.ma/p/1239643/49899716

# 406
И на мен ми влезе в полезрението това училище, защото моята сестра го завърши преди доста години. С тъга разбирам, че нещата в 127-мо нямат нищо общо с нивото от тогава.
Преди години , нивото наистина беше доста високо. Сегашният директор прави усилия да го вдигне отново. До колкото знам искал да го прави Втора испанска, но сега с тези промени за намаляване на езиковите паралелки ще стане трудно.Въпреки, че испанският език е с интензивно изучаване.

# 407
  • София
За 127-мо ви слагам тук две мнение. В самата тема, както и в другите преди нея е доста обсъждано. Потърсете

https://bg-mam.ma/p/1678109/49852131

https://bg-mam.ma/p/1678109/49852473

Това е цялата предишна тема

https://www.bg-mamma.com/?topic=1678109

Не знам какво му е било нивото преди, но за последните 5 години, новия директор доста сериозно го вдигна. Отделно и постоянно прави подобрения по сградата.  Баловете за влизане също се повишиха в сравнение с тези от преди 5 години

п.п. Езиците, които се учат са английски с испански и испански с английски.

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 12:14 от Lady Cassiopeia Duval

# 408
  • София
Здравейте!
Ако може някой да сподели мнение за НСУ " София", 140, 144 ,СПГ "Княгиня Евдокия, и 132 " Ваня Войнова". Интересуват ме профили с рисуване. И примерно за 144 , профил рекламна графика, какви матури се държат в 12 клас.
В 144-то Рекламна графика е професионална паралелка, а не профилирана, т.е. в 11 и 12 клас не избират профили, а учат преди всичко специални предмети и като всички др. гимназии БЕЛ, Мат, 2та чужди езика Гражданско образование, ФВС. Разгледайте учебните планове на сайта на всяко училище. При пофесионалните паралелки има ДЗИ БЕЛ (задължителен за всички) и 2-ия Държавен изпит е по професията. Това важи за почти всички паралеки с рисуване. Изключение - профилираната паралелка на 51во - ИИ и профилирана ИИ в НСУ София.

# 409
  • София
Благодаря на всички за споделените мнения за 127 СУ.
Лейди, започвам да чета темите.

# 410
Ако имаше и тази година паралелка мат, аз бих я написала високо. В природните науки се оглеждам.

# 411
  • София
Здравейте!
Включвам се в темата с молба да споделите мнение за 127 СУ. Моят синковец ме изненада с нисък бал от НВО Мат и така, търсейки вариант за 3хБел, 127-мо влезе в полезрението ми. Още повече, че в платформата “изпитай ме” показа, че влиза на първо класиране в почти всички паралелки.
Желанията му са да изучава химия и биология или френски и руски, или хуманитарен профил. Шарени желания 😁 Искал след време да учи или медицина, или педагогика, но все още не можел да вземе решение. Ха, сега де, какво да го правя 😁

Понеже правя проучване за еврейското училище, разбрах, че паралелката с химия и биология е много силна. Ако не Ви притеснява, че учат еврейски език и ако бала стига за там, че не съм пред компютъра и не мога да погледна. Дисплината също била на ниво. Това е, което разбрах от приятелка, нейният син е в малките класове там, а племенника и е завършил миналата годината, с компютри.

# 412
Здравейте!

На първо желание сме за Ломоносов!

За Попов не сме сигурни, че са само момчета там.

Какво мислите за Попов?

А за 33 езикова гимназия Предприемачество?

И резервен вариант 101 си в Надежда?

# 413
Здравейте!

На първо желание сме за Ломоносов!

За Попов не сме сигурни, че са само момчета там.

Какво мислите за Попов?

А за 33 езикова гимназия Предприемачество?

И резервен вариант 101 си в Надежда?
За Ломоносов четох добри отзиви. Ако е удобно като транспорт..

# 414
Моля не дублирайте седмокласната тема. В текущата не се обсъждат класиране и точки, а само мнения за дадени училища.

# 415
Момичета, понеже отиваме да празнуваме с моите калпазани, ще използвам темата, докато ме няма за синтез и обобщение на култови въпроси относно хигиената в :
НТБГ
18
Елисавета Вазова
133
127
134
Без значение дали ще стигне или не балът, имам някакви очаквания и надеждни за максималистът, но приоритет е освен местонахождение и интереси, и чистотата. Тегав ми се оказа младежът, но не смятам да подценявам тези фактори. Обиколих доста теми, но ще съм благодарна, ако има мнения от първо лице.

# 416
  • София
Здравейте!
Търся мнения за 96 СУ в Люлин и за 157 ГИЧЕ.
Чудя се кое от двете да сложим по-напред в подредбата на желанията. Детето се представи по-добре от очакваното и на двете НВО-та и е възможно балът да му стигне и за 157-мо ГИЧЕ.
Благодаря предварително за отговорите.

# 417
157-мо - учи се. Имат нейтив. Подкрепа имат от кубинското посолство. Средата е ОК.  На нас ни е много далечe, a и е хуманитарно.
96 руски, ако ви се учи.

# 418
Миналата година правиха ремонт на Елисавета Вазова. Така, че би трябвало да е ок хигиената. За 18-то съм чел, че вътре е с отлични условия.

# 419
  • Западен парк
Мацки, моля споделете инфо за 15-то в Надежда. Моята сега е в 123-то и не ни плашат смесени етноси, дори има близки приятелки. Интересува ме, изискванията към подготовката на учениците да е що-годе прилична - домашни, контролни, дисциплина, редовна обратна връзка с родител. С 35 МАТ и 76 БЕЛ нямаме място за големи претенции, а батко ѝ казва, че надежденските деца се дразнели едно друго за 15-то. Бяхме на представянето на професиите във вторник и тя се впечатли от 15-то, Ломоносов и НФСГ. Само за 15-то не открих никаква информация, извън собственият им сайт.

Общи условия

Активация на акаунт