Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 12

• 49 597
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Здравейте!
Търся мнения за 96 СУ в Люлин и за 157 ГИЧЕ.
Чудя се кое от двете да сложим по-напред в подредбата на желанията. Детето се представи по-добре от очакваното и на двете НВО-та и е възможно балът да му стигне и за 157-мо ГИЧЕ.
Благодаря предварително за отговорите.
С две ръце ЗА 157мо. И аз го заглеждам, макар че балът на моето е далеч надолу, но имам доста познати, чиито деца са там. Дисциплина, проекти, международен обмен и опит. Осен това, някак остава "скрито" от големите апетити, дали защото е в "тъча", или защото има посочена една паралелка със 130 деца Simple Smile не знам.
Още обмислям дали да не го пиша първо желание, макар моето да не иска друго освен две квартални.
За Люлин нищо не мога да кажа - извън обхвата ми е- в другия край на София.

# 421
Здравейте!
Чудя се кое от двете да сложим по-напред в подредбата на желанията. Детето се представи по-добре от очакваното и на двете НВО-та и е възможно балът да му стигне и за 157-мо ГИЧЕ.
С две ръце ЗА 157мо. И аз го заглеждам, макар че балът на моето е далеч надолу, но имам доста познати, чиито деца са там. Дисциплина, проекти, международен обмен и опит. Осен това, някак остава "скрито" от големите апетити, дали защото е в "тъча", или защото има посочена една паралелка със 130 деца Simple Smile не знам.
Още обмислям дали да не го пиша първо желание, макар моето да не иска друго освен две квартални.
За Люлин нищо не мога да кажа - извън обхвата ми е- в другия край на София.
Всъщност са 5 паралелки там, еднакви, затова е с един код.

# 422
  • София
Точно така, но някак остава скрито Simple Smile
Миналата година, след второ класиране, това беше единственото училище с 23 незаети места и много ме впечатли този факт.
И точно поради тази причина се чудя дали да не го пиша на  първо място, въпреки желанието на неориентирания ми 13 годишен, който е с вълнения на петгодишно дете..

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 16:16 от *дива*

# 423
  • София
Мацки, моля споделете инфо за 15-то в Надежда. Моята сега е в 123-то и не ни плашат смесени етноси, дори има близки приятелки. Интересува ме, изискванията към подготовката на учениците да е що-годе прилична - домашни, контролни, дисциплина, редовна обратна връзка с родител....
Вече са големи за такъв връзка училище-родител.

*дива*, нищо скрито няма в това, как не е проблем на 91во общата бройка?!

# 424
Точно така, но някак остава скрито Simple Smile
Миналата година, след второ класиране, това беше единственото училище с 23 незаети места и много ме впечатли този факт.
И точно поради тази причина се чудя дали да не го пиша на  първо място, въпреки желанието на неориентирания ми 13 годшен, който е с вълнения на петгодишно дете..
Напишете го, ако 1) детето харесва и иска да учи испански; 2) ориентирано е по-хуманитарно, отколкото математически и 3) детето няма да ви се сърди, ако подберете вместо него.
На мен 157 много ми харесва. Но все пак той ще е този, който трябва да учи там Simple Smile

# 425
Много благодаря! А можете ли да споделите в кои училища биха я приели с този нисък бал? Реално оценките са й хубави, с изключение на 13т по математика, което си е 2

Разгледайте балообразуването в различните паралелки в различните училища и търсете такива, в които е БЕЛ х 3 + Мат х 1. Така бала ще е по-висок.

Къде може да се види това балообразуване?

# 426
  • Куциндрел
Ломоносов и аз искам, но детето има други желания, та сме го писали надолу в желанията.
В Елисавета Вазова от тази година има компютърна графика, влиза се без изпит по рисуване.
За желаното училище съм чела смесени отзиви, имам отзиви от родител, чиито деца ще са 9ти клас. Прегледала съм програмите, ходихме на отворени врати и ако наистина ръководството на училището бута в развитие специалностите и преподаването е интетесно по специалните предмети, избора е ОК.

# 427
Как бихте подредили ако не влезе в АЕГ(момиче с бал 455) и желание за АЕ+РЕ/ИЕ или природни науки:
133,22,31,119
Благодаря ви предварително

# 428
Ние отново се насочваме към Ломоносов, батко му преди няколко години го завърши. Младежът до скоро имаше желание за компютърна анимация, смятахме да кандидатства в Елисавета Вазова, но сега рязко промени мнението. А и преди няколко дни говорих с майка на дете завършващо Елисавета Вазова. Не беше доволна, каза, че нищо не учат. Научили са само да ползват Фотошоп...

# 429
Как бихте подредили ако не влезе в АЕГ(момиче с бал 455) и желание за АЕ+РЕ/ИЕ или природни науки:
133,22,31,119

22, 133, 31, 119

# 430
Благодаря

# 431
133,22,31,119
За руски -133 на първо място, но и Стаматов се похвали с хубави резултати на ДЗИ по руски.

# 432
Здравейте!
Едното момче на кумовете ни ще е сега 12ти клас в 157мо - не е много впечатлен, каза, че ако попаднеш на читави учители, ще ти дават зор; ако не - караш по-лежерно; имали много момичета и много се пушело. Simple Smile В 8ми клас ги побъркаха по испански, но го научи (имаха по 22 часа на седмица).
96то е на 5 мин от училището на моите деца - нормално квартално училище, средата не е от най-добрите, има интересни паралелки, но пак - ако детето иска да учи, ще учи; ако не - може да се скатае.

# 433
Повечето  са на 2 спирки от нас,гледаме ги и от тази гледна точка..първо можеше да е 1 АЕ,но имам притеснения ,че може и да не влезе и затова гледаме и другите

# 434
  • София
*дива*, нищо скрито няма в това, как не е проблем на 91во общата бройка?!
[/quote]
Няма база за сравнение с 91 НЕГ.
Виж, 164то - ИЕГ - да. 164 изпреварва по бал 91 и за мен е загадка, че 157 е далеч
назад.

Общи условия

Активация на акаунт