Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 12

• 49 564
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
Аз пак да попитам за Ломоносов и специалността с кино, има ли момичета там? Или са само момчета
Има момичета, ето последната публикация, свързана със специалността. Може да поразгледате назад. https://www.facebook.com/share/p/16v9zPrLuC/

Дъщеря ми е харесала специалност Оптика, мен лично ме притеснява локацията и градски транспорт. Моля споделете как е положението?

# 466
Аз пак да попитам за Ломоносов и специалността с кино, има ли момичета там? Или са само момчета
Има момичета, ето последната публикация, свързана със специалността. Може да поразгледате назад. https://www.facebook.com/share/p/16v9zPrLuC/
Дъщеря ми е харесала специалност Оптика, мен лично ме притеснява локацията и градски транспорт. Моля споделете как е положението?
Локацията си е ок, точно пред училището има спирка на градския транспорт (днес минавах от там); точно до Ломоносов е друга гимназия - буквално са им залепени оградите, "Св.Лука" - в кой квартал сте?

# 467
Локацията на Ломоносов е удобна от гледна точка на транспорт, точно отпред има спирка на автобуси. Откъм сигурност - не сме имали проблеми, не съм и чула да е имало инциденти. Имайте предвид, че практиката им се води в друга сграда, до която също наблизо има спирка на метро.

# 468
  • София
Какво ѝ е на локацията? Отпред има спирка на автобуси и тролей, отстрани е Опълченска с още транспорт, метрото е на няколко минути пеша. База 2 е близо до Вардар и спирката на Захарна фабрика.
Учат само първа смяна от 8 до 14 часа.

# 469
От два дни правя опити да се обадя на едно училище, за което разбрах, че правят ремонт и не се знае кога ще приключи. Така и не успявам. А ми е важно, защото сградата, в която са в момента, ни е ужасно далече. Не стига че гимназията сама по себе си ни е далече, а и помощната сграда още повече.
А детето изведнъж ме изненада с това желание.., което на всичкото отгоре за момента звучи като да му е първо.

# 470
  • Куциндрел
Обясни на детето колко време ще пътува и кога трябва да става за 1ва смяна, в колко ще се прибира от 2ра смяна.
При нас с тези доводи отпаднаха доста училища.

# 471
Проблемът е, че това училище е бившият ТОХ. Не виждам близка алтернатива точно на такова училище.
А и съм толкова боса в областта, че изобщо не зная коя е по-готварската специалност - "Кетъринг" или „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения“.
Ако има някой информиран за ремонта и за специалностите, ще му бъда много благодарна за споделено по темата.
Негови приятели го навиват за първата специалност, защото са завършили нея, но не мога да разбера каква е разликата, има ли съществена. Ако ще ходи там, поне да има повече съприкосновение с добри готвачи...

# 472
  • Куциндрел
Няма ли как да се ориентирате из класиранията миналата година къде още има готварски специалности?
Аз само мернах, че има едно с хлебни изделия.

# 473
В Банкя има едно училище, но то ни е ужасно, ужасно далече.

# 474
  • Западен парк
Чистото готвене е "Производство и обслужване в заведенията...". Сина ми завършва сега десети клас, от днес имат 15-дневен стаж по различни ресторанти, моят е в "Милениум". Има също и "Хилтън" и разни други. Паралелката на готвачите е с разширен  италиански.

# 475
  • София
Може ли някой да напише отзиви за 12-то? Почти нищо не намерих. Също и за 18-то нещо да споделите, не за екзоичните паралелки, а за другите. Кое от двете е по-добър вариант?

Благодаря!

# 476
И аз търся отзиви за 127-мо, 1-во, 12-то, 2-ро, 119-то и 125-то хуманитарната паралелка, въпреки че е далеч.
Благодаря!

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 15:11 от moonligh 78

# 477
Здравейте, четох доста и въпреки това, не откривам много скорошни мнения, за СПГ Княгиня Евдокия.
Някой дали има впечатления от последните години, новите специалности, база и т.н.
Предварително благодаря!

# 478
И аз търся отзиви за 127-мо, 1-во, 12-то, 2-ро, 119-то и 125-то хуманитарната паралелка, въпреки че е далеч.
Благодаря!

Аз също бях набелязала 2-ро, заради локацията, дъщеря ми е категорична, че не го иска.
Аз настоявам, тя не, накрая каза " Мамо, всички локални от Манастирски ливади са там!", това реши спора.

# 479
Благодаря!

Аз също бях набелязала 2-ро, заради локацията, дъщеря ми е категорична, че не го иска.
Аз настоявам, тя не, накрая каза " Мамо, всички локални от Манастирски ливади са там!", това реши спора.
Точно заради локацията го избрахме него и 19-то, ако евентуално не стигне бала за първите 3, но никъде не намирам мнения за 2-ро. В 6-ти и 7-ми клас пътуваше по 40 минути в едната посока и в един момент и идваше в повече.

Общи условия

Активация на акаунт