Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 12

• 49 567
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Аз лично много бих се радвала ако детето ми учи в НФСГ.
Моя колежка преподаваше там по заместване и беше потресена не от базата, а от децата там..
Ама тийнове...без значение учили - не учили, БГ е една тъжна действителност на чалга, мутри, алкохол и субстанции. И изпитвам усещане, че дилърите обикалят центъра и елитните гимназии, за да прилъгват децата с хапчета за "ум".
И за "успокоение"ще допълня,че товае световна тенденция и ние трябва да ги опазим от това зло.

# 451
"Ломоносов" стои супер като резултати на ДЗИ по БЕЛ - при 184 деца 4.50 среден резултат е идеално за професионално училище. Поне според мен. Ако детето ми имаше интереси в тази област, не бих се колебала.
Ровя си се в статистики и видях. Надали детето изобщо ще вземе предвид мнението ми, но аз си разглеждам.
Не видях никъде обаче особени разлики на входа и на изхода на училището. Да дръпнат децата нагоре:sweat_smile:

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 06:58 от Аmanda

# 452
Аз пак да попитам за Ломоносов и специалността с кино, има ли момичета там? Или са само момчета

# 453
  • София
Преди години имаше със сигурност.Идвли са ни на практика

# 454
  • София
https://danybon.com/obrazovanie/sr-usp-bg-sf-nvo-7-cl-25/
и това дава яснота в картинката, че не всичко е цветя и рози...

# 455
Здравейте!
Моята седмокласна одисея приключи, но сега помагам на приятелка с избора и подреждането на училища за нейния син.

Бал: 400 точки
Колебае се между:

•   7-мо СУ
   •   127-мо СУ
   •   1-во СУ

За 127-мо имам лични впечатления от преди около пет години, а също така има и някои мнения из форума. Но за 1-во и 7-мо СУ почти не намирам актуална информация. Ще съм много благодарни, ако някой сподели впечатления — как е атмосферата, преподавателите, организацията, натоварването и всичко, което би било полезно .

# 456
Аз пак да попитам за Ломоносов и специалността с кино, има ли момичета там? Или са само момчета
Когато учех там,преди 20 години Simple Smile в паралелката кино и видео бяхме 50/50.

# 457
Здравейте,
Моята девойка е с бал 409,5.
За съжаление бал-а няма да стигне за 32-ро, дори и за паралелката с руски език.
Иска първи чужд да бъде английски, втори френски или руски, в краен случай испански.

Ще редя в желанията първо 32-ро  и второ 133, но колебанията са ми за следващите: 22,18,1, 127, НТБГ?

Моля за мнение и съвет. Благодаря!

# 458
Здравейте,
Иска първи чужд да бъде английски, втори френски или руски, в краен случай испански.

Ще редя в желанията първо 32-ро  и второ 133, но колебанията са ми за следващите: 22,18,1, 127, НТБГ?

Имате си палитра от профили... Ако изясните с детето кой профил е най-желан, кой по-малко и кой въобще не е, мисля, че ще ги подредите правилно Simple Smile И си пишете 32-ро.

# 459
  • София
Има момичета, ето последната публикация, свързана със специалността. Може да поразгледате назад. https://www.facebook.com/share/p/16v9zPrLuC/

# 460
Здравейте,

Дъщеря ми завършва сега 8 клас в 1-во СУ. Много високо ниво на преподаване на Испански. Изисква се от децата. Имахме проблем с учителката по БЕЛ /не се преподаваше и нямаше учебен процес/, но бързо взеха мерки и я смениха с нова. Моята дъщеря много си харесва съучениците и чувства се щастлива в училището. От материалната база има какво да се желае /особебо от тоалетните/. Ако имате конкретни въпроси съм готова да отговоря!

# 461
Моят ги надипли паралелките, всяка една различна по същност и учебен план...хаос пълен!

Изобщо не иска да си гледа работите...предложих. Интересно ми беше да прочета "високото худ. оформление" на тезата:)

Моля за инфо от СГСАГ? Учители, ниво на преподаване...

# 462
Здравейте,

22-ро обикновено е с най -висок минимален бал от всички училища, след 6-те езикови, СМГ, НПМГ и ТУЕС. Не съм сигурна, че ако не стига бал за 32-ро, ще успеете за 22-ро. Което, разбира се, не означава да не го напишете.

# 463
  • София
Здравейте,

Дъщеря ми завършва сега 8 клас в 1-во СУ. Много високо ниво на преподаване на Испански. Изисква се от децата. Имахме проблем с учителката по БЕЛ /не се преподаваше и нямаше учебен процес/, но бързо взеха мерки и я смениха с нова. Моята дъщеря много си харесва съучениците и чувства се щастлива в училището. От материалната база има какво да се желае /особебо от тоалетните/. Ако имате конкретни въпроси съм готова да отговоря!

С какъв втори език е?

# 464
Английски.

В 1 СУ мисля, че комбинацията на езици са само Испански с Английски и Английски с Испански.

С какъв втори език е?
[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт