Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 12

• 49 555
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
Не ходете и в 125 то.
Първо, 12 то, 127 мо са класи над него

# 481
  • София
И аз търся отзиви за 127-мо, 1-во, 12-то, 2-ро, 119-то и 125-то хуманитарната паралелка, въпреки че е далеч.
Благодаря!

Аз също бях набелязала 2-ро, заради локацията, дъщеря ми е категорична, че не го иска.
Аз настоявам, тя не, накрая каза " Мамо, всички локални от Манастирски ливади са там!", това реши спора.

Какви локални от Манастирски ливади, че и с бал над 400? Да не говорим, че в тези гимназии са предимно момичета, заради липсата на квоти.
Децата от Манастирски ливади учат до седми клас в различни училища, по простата причина, че до сега си нямаха квартално училище. Много от тях са в 73то. След седми се насочват към гимназии според бала си.

# 482
Не ходете и в 125 то.
Априлски душ, Благодаря! Набелязахме го заради хуманитарната паралелка и за всеки случай, но по-добре да го изключа.

# 483
И аз търся отзиви за 127-мо, 1-во, 12-то, 2-ро, 119-то и 125-то хуманитарната паралелка, въпреки че е далеч.
Благодаря!

+1 за 2ро и 119. Ще съм благодарна на повече пресни впечателения и мнения за двете гимназии.

# 484
Много, много благодаря, Монк.
А за ремонта знаете ли нещо, дали ще приключи до есента?
На моя приятелка,дъщеря и завърши 9-ти клас в ТОХ-а в момента са временно в Надежда.Има голям шанс от септеври да се върнат в старат сграда.Най-добре се обадете в училището,те имат най-точна информация как върви ремонтът.

# 485
Не ходете и в 125 то.
Априлски душ, Благодаря! Набелязахме го заради хуманитарната паралелка и за всеки случай, но по-добре да го изключа.
Не го изключвайте. Според мен е много добре Simple Smile

# 486
Аз имам изключително положителни впечатления от 2 ро - личен опит. Не сме имали никакви проблеми със средата. Учителите са ОК. Децата също.

# 487
  • София
По -скоро си мисля че това в изстреляна реплика от детето я опит да отбие предложението.
И моите впечатления за 2су са много добри .Познавам немалко деца,които са учили или учат там.

# 488
Сутринта мислех да ви пиша за 2-ро във връзка с чистия вуздух и базата , пък то се появили и въпроси за него !
Мястото е спокойно , "бял квартал" , метрото на Красно село е сравнително близо , трамвай 5 - най-редовния ,бърз и чист !
Сградата и базата - отлични ! Особено при малките (начални класове)- като влязох за пръв път , помислих ,че и по филмите или частните училища не съм виждала такива различни и модерни класни стаи . За гимназиален етап - чисти , добре обурудвани , не че съм влизала навсякъде , но примерно кабинетът по музика е амфитетрален .
Строят и нова сграда - доколкото моето ми споделя - ще е готова за края на следващата или по-следващата година . Сигурна съм ,че ще е топ - не знам от къде са им средствата , ама е видно ,че влагат мноого !

Специално питах хлапето за локалните . Виждал е малко момчета с черни дрехи , но не е забелязал да има групички в двора или около училището . Вероятно са не повече от другаде ,но за това не мога да дам твърдо мнение .

До тук с доброто . Сега с уловките и уговорките - моето дете отказа да бъде преместено на директорско класиране (на трето се уплаших и не играхме ) - нивото му е като за 127-мо `, 12-то , можеше да влезе дори в 133-то . Така-че според моите критерии 2-ро определено е с по-ниско ниво . Вече въпросът е как подхожда ученикът към ученето - хорариумът е като на всички други паралелки ИИЧЕ . Моят много си харесва класа - така-че спрях да дудна ,че не е за там .

Няма квоти - момичетата преобладават . В неговия клас момчетата май са седем .

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 20:50 от oska

# 489
Доколкото знам, бивши ученици имат пръст в някои от ремонтите.
Миналия век беше по Сендовата система обучението.

# 490
  • In the jungle out there..
Привет! Интересуват ме по-нови впечатления от 138 СУЗИЕ, не намирам нищо конкретно след 2020г. Благодаря!

# 491
  • София
Търся отзиви за 29 СУ Кузман Шапкарев, почти на центъра е Сливница и Раковски, учат една смяна, 3 паралелки СХН и 1 природни, в сайта изглежда правят интересни неща, проекти

# 492
  • In the jungle out there..
Здравейте! Синът учи във 2 СУ, иска да продължи там, но аз не съм много фен по съвсем различни причини от локалите или локалните.... По стечение на обстоятелствата стана дума вчера за това и той сподели, че имало такива "само в 11 и 12 клас", в превод - скоро реномето на училището ще се въздигне от пепелта Joy Аз изтъквам разни доводи срещу, от сорта на това, че резултатите от ДЗИ са по-ниски, сравнени с училище Х, а той - ма то щото излизащите са кофти, сега е по-добре.... С две думи - подобни проблеми не сме имали, а и живеем в непосредствена близост и познавам доста деца от контингента на 2ро, също доста учители, средата в никой случай не е лоша.
Аз имам натрупана горчилка от 12 годишен опит с това училище (големият ми син също беше там до 7 клас), има страхотни учители, базата несъмнено  е на светлинни години от това, което беше и от тази на други училища, учи се, изисква се, но приоритетите на ръководството не съвпадат с моите. Ще ви дам само пример от миналата година. Класната на сина ми от 4 клас е старши преподавател по БЕЛ, от старото поколение, страхотен педагог, нивото на класа е отлично. В края на 6 клас жената навършва възраст за пенсиониране и споделя с родителите, че има огромно желание да изкара класа до края на 7 клас, но ръководството и предлага единствена опция да се пенсионира веднага и да се върне на следващата година на временен договор, съответно и на много по-ниска заплата. Госпожата си тръгва обидена и разплакана. В 7 клас - нов преподавател по БЕЛ, който НИКОГА не е бил учител! Отново на временен договор, който е също вече прекратен. Големият ми син смени 4 класни ръководители от 4 до 7 клас. За мен това е подигравка с децата и един от моите аргументи да го убеждавам за други училища.

# 493
kalaza, много неприятна история със смяната на учители... особено по важен предмет и то в 7 клас!!! При нас имаше преди 4 години подобен случай, искаха да пенсионират едната нач.учителка, но родителите се вдигнаха на бунт и казаха, че са си записали децата в това училище заради нея и искат да ги изкара още една година, да завършат 4 клас. Жената още си работи Simple Smile на години е, но е чудесен преподавател. Дано при вас се променят нещата!

# 494
Момичета, много благодаря за подробната информация! Малко се притесних от въпросните локални, но сме с бал под 400 и избора е малко ограничен. За съжанение няма да и стигнат точките за Елисавета Вазова и сме подреждали училища според резултатите. 127 -мо, 1-во, 12-то, 119-то, 2-ро, 19-то. 127-мо е най-желания вариант от нея, но предвид очакваните по-високи балове спрямо миналата година трябва да сме готови и за план Б.

Общи условия

Активация на акаунт