Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 12

• 48 604
  • 751
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Пропуснах да отбележа, че в 137мо 8 клас са междинна смяна т.е. от към 9.00 до към 15ч. Разписанието варира, но това е плюс. Мечтата на всички ученице да се наспиват сутрин и да не се прибират по тъмно.

# 706
Здравейте,търся мнение за 132 СУ.
Моля за помощ, трябва да редя вече, сега открих 132СУ пространствен дизайн.
Защо не пишете 3 СУ има паралелки Графичен дизаин и Фотография? Бала не е висок, но е с 3 БЕЛ и училището е по-добро от 132-ро.

# 707
Говорих тези дни с позната, дъщеря й сега завърши 3то - учителката по фотография била много добра, но водела и дизайна, където не е чак толкова ок. Имали много добра млада учителка по БЕЛ. Организацията им куцала. Така че преценете дали детето ви би могло да се мотивира само да учи в не особено мотивираща среда.

# 708
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Ако е полезно на някого ...

3-то училище, фотография  - познавам основният мотиватор на тази паралелка и мога да кажа, че гори в дейността си. Има огромен брой контакти и подкрепа. Скоро търсеха още един учител по фотография. Ако някой има афинитет към тази професия и не е успял да влезе в Полиграфията, тук може би ще бъде неговото място. Получават добри контакти още от училище и добра подготовка. Имайте предвид, че трябва да се инвестира в техника, за максимално добро обучение.

Има паралелка по фотография и в СПГ Княгиня Евдокия, но за там само неприятни неща чувам от кухнята.

# 709
Късно разбрах за 3то училище, хем четем, следим, гледаме план приема и пак ми е убегнало. Нищо стискаме палци за полиграфията. А може да се пробваме и за трето класиране по МОН.

# 710
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Късно разбрах за 3то училище, хем четем, следим, гледаме план приема и пак ми е убегнало. Нищо стискаме палци за полиграфията. А може да се пробваме и за трето класиране по МОН.

Все още може да го добавите, ако решите.
На нас за съжаляние не ни стига бала, а и госпожицата твърдо не иска да последва майка си - по-скоро само за хоби.

# 711
  • София

Днес е последният ден за подаване на документи за първо класиране по МОН - възползвайте се.

# 712
  • София
Добро утро, мога да дам и помогна с инфо за 133 с ФЕ и Елисавета Вазова, близнаците са там.
133 е на 2 смени, първа започва в 7.40, базата е отлична, добра дисциплина
За Елисавета Вазова нямам думи, страхотно училище, една смяна, млади и амбициозни преподаватели, чудя се понякога как не е в топ 10.
Там са една смяна започват в 8ч.
Успех на децата

# 713
Дилемата ми е между 133 и 12... Към 12 ме влече заради немския, който предпочитаме. Но и френски би учил младежа, а 133 май е по-добре като дисциплина и т.н. Сто пъти ги размествах и пак се чудя... Бала му стига и за двете паралелки, въпроса е кое да сложим по-нагоре...

# 714
  • София
Добро утро, мога да дам и помогна с инфо за 133 с ФЕ и Елисавета Вазова, близнаците са там.
133 е на 2 смени, първа започва в 7.40, базата е отлична, добра дисциплина
За Елисавета Вазова нямам думи, страхотно училище, една смяна, млади и амбициозни преподаватели, чудя се понякога как не е в топ 10.
Там са една смяна започват в 8ч.
Успех на децата

в 133то имат ли отбори по волейбол, баскетбол - момичешки? Как са учителите по физическо - мотивирани ли са да водят децата по състезания, или просто отбиват номера и са на принципа "ден да мине, друг да дойде"?

# 715
  • София
Дилемата ми е между 133 и 12... Към 12 ме влече заради немския, който предпочитаме. Но и френски би учил младежа, а 133 май е по-добре като дисциплина и т.н. Сто пъти ги размествах и пак се чудя... Бала му стига и за двете паралелки, въпроса е кое да сложим по-нагоре...
Което ви е по-удобно като транспорт. Моят син избра 133, защото за ИЕ не стигаше, чудеше се за ФЕ, 35 и 133 и така, с квоти влече на 1 класиране.
12 не е с много добра дисциплина и мисля, че е с по-нисък бал, поне беше така 2024

# 716
Ето, затова го влачих да гледа сгради. Наистина понякога е трудно да се избере. Особено, когато детето няма особена позиция, пък и училищата са "еднакви" да кажем. И така като отидеш да го видиш на място, някак дори емоционално избираш "със сърцето". Ако е ОК с руския, аз бих избрала категорично 133- това си е езиково училище с традиции. Няма място да го сравняваме с 12, колкото и да не съм фен на руския.

# 717

Все още може да го добавите, ако решите.
На нас за съжаляние не ни стига бала, а и госпожицата твърдо не иска да последва майка си - по-скоро само за хоби.
Как, нали вече сме наредили и подали желанията.Доколкото разбрах не може да се коригират, вече подадени, или може?

# 718
Може. Натискате на "Желания" и почвате пак. Излиза предходният списък и върху него правите корекции със стрелките и добавяте нови паралелки.

# 719
  • София
Може да редите и добавяте, местите, докато не затвори системата. Аз миналата година бях правила над 20 промени.
Всеки път ви дава нов входящ номер.

Общи условия

Активация на акаунт