Избор на работно място

• 1 020
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте! Извинявам се, ако вече има такава тема. Дилемата ми е следната, от малко населено място съм и намирането на работа е доста сложно упражнение за нервната ми система 😁. Някакси се сдобих с две предложения за интервю, като се надявам, че биха ме взели на работа. Едното е за easypay офис, а другото за банков филиал. Преди време съм била в банковите среди за кратко и още съм със смесени чувства, като се заклех, че крака ми в банка вече няма да стъпи, но нямам избор, млад, наскоро завършил, човек съм и не знам кое би било по-доброто и адекватно решение. В единия случай ще съм на смени и няма да мога да се развия особено, в другия ще взимам никакви пари, несъответстващи на тежестта на работата, според мен. Не съм от хората, които искат всичко наготово, ясно ми е, че за да вземеш, трябва да дадеш, но мнението ми е такова, че там работата е много, а служителите са недооценени. Моля за помощ, защото не мога да взема решение и да направя равносметка, въпреки всички съвети, които ми се дават. Благодаря предварително!

# 1
  • Mars Hotel
Според мен няма голяма разлика кое от тези двете ще приемеш (ако приемем, че имаш оферта и от двете, което е съвсем хипотетично). По-важно е да повишиш уменията си, така че да имаш възможности да избираш съвсем друг тип работа. Не знам какво си завършила, но за мен има повече смисъл да търсиш начини да повишиш квалификацията си, да придобиеш умения, които на практика да повишат цената ти, образно казано - технически умения, езици, сертификати, ако трябва смени населеното място с по-голямо.  Нищо лично към работещите в тези сфери, разбира се, но като млад човек  с опции пред себе си, трябва да се целиш в друго ниво дългосрочно.

# 2
Благодаря Ви за споделените възгледи.
С висше икономическо образование съм, няколко студентски практики и стажове, през свободното си време си намирам всякакъв тип курсове, които мога да изкарам, просто защото не обичам да стоя на едно място, и имам кратък опит на държавна работа, но нямаше как да продължа, защото беше трудно да уча паралелно с това. Също съм на мнение, че смяна на местоположението би било най-логично, но засега нямам голям избор. Положението по малките населени места е трагично вече и повечето мои връстници имат идентични проблеми, но това е друга тема, на която мога да говоря с часове! Желая Ви всичко добро!

# 3
В банката имаш теоретично повече шансове за развитие. Обаче практически в малък град тези шансове са минимални, да не кажа липсващи. Ако ги има, почти сигурно са свързани със смяна на местожителството. В банката нервите са повече.
Другата ти опция е всъщност каса на изипей - пак работиш с клиенти, но ядосаните такива са далеч по-малко.
На една по-млада и неопитна възраст в тази дилема сигурно бих избрала банката, но на почти 40 бих избрала по-малкото нерви. Единствено бих се двоумила, ако разликата в заплащането е наистина значителна. Трябва да добавя, че за мен изобщо не е стоял въпросът дали да се местя в друг град - отговорът е  твърдо да.

# 4
Никаква разлика между двете няма, но като човек, започнал банковата си кариера в клон - бих предпочела банката. Със сигурност ще имаш опции за развитие, макар в малък град, макар и чисто финансово - в банката със сигурност има индексация на заплатата, докато в другото не съм сигурна. Аз не съм имала ядосани клиенти, но когато работех това бях 21-24 годишна, тъкмо завършила и работата ми харесваше, харесваше ми комуникацията с хората. Нервите биха били по-малко, в случай че не работиш с пари, бих избягвала касата.

# 5
  • Melmak
Голяма ли е разликата в заплащането?

Аз сигурно бих избрала банката за няколко месеца, докато си организирам преместване в по-голям град и дойда направо с някакъв опит в банка.
В изипей ще работиш по 12 часа на смени, пак с пари и ще си без развитие. Банката дава повече сигурност и добри условия за кредитиране, което е важно ако искаш да купуваш жилище.

Мислиш ли да живееш в града, в който си?

# 6
Имайте предвид, че в малките населени места работата в банка е много приятна и предпочитана, всички се знаят и не влизат непознати лица. В тази връзка и клиентите са много по-разбрани, имате и устойчива връзка. В родния ми град има клонове на 5 банки, във всички тях се стои до пенсия и млади едва си намират място.

# 7
От мен банката. И се замисли сериозно да смениш града с по- голям. Или със София.

# 8
Бих избрала банката и аз, защото по-добре ще стои в едно CV за следващата работа, към която ще се насочиш. Освен това, след като ще си работила вече в банка, даже тази да не предлага развитие, по-вероятно ще е да те вземат в някоя друга банка, в която да имаш развитие.

# 9
Естествено, че банката. Имаш привилеггитр на голямото работно място, трупаш разнообразен опит, завързваш познанства. Допълнително здравно застраховане (предполагам), ниски лихви по кредити, възможност за развитие. В каса на Изипей какво развиетие следва? Освен това и някой друг нагоре коментира - в автобиографията банка звучи разчилно пт касиер в Изипей.
Успех и дано имате предложение.

Между другото в банката, в която аз имам сметка не съм видяла някоя пт служителките да е напуснала. От около 16-16 години имам сметка там, всички са си там.

# 10
Банка. И на двете места има работа с клиенти, но в малко населено място е със сигурност по-поносимо в банка. В Изипей всеки отива по неприятен повод - плащане на сметки, ще трябва да им изслушаш терзанията, ядовете, че и да им поискаш лична карта, което съвсем изнервя повечето. Плюс това, там няма развитие. Дори да не искаш да се набутваш цял живот в традиционна банка, международните финансови институции имат много възможности за дистанционна работа, а работата в банка е един добър опит.

# 11
Банката разбиора се!
Възможност за израстване, постоянно и нормирано работно време, възможност за преференции при ползване на банкови продукти и т.н.
Този офис на исипей утре може да му хлопнат кепенците и пак си в изходно положение.

Банката и дано те вземат, че в малките населени места май е с връзки.

# 12
  • пустинята Гоби
Банката със сигурност. Трудно-лесно, наистина добре ще седи в бъдещото СВ, ще научиш полезни неща, а работата е като за човек с образование. Аз не бих седяла без работа, за сметка на разни квалификации, освен ако е за нещо целенасочено. Млад човек без ангажименти може да се квалифицира в свободното си време, а през останалото да работи. Това също е вид квалификация.

Общи условия

Активация на акаунт