Детето не ми обръща внимание

• 1 865
  • 15
  •   1
Отговори
Мами, детето ми е на 1г и 3м и като цяло никога не е плакало за нас с баща му. Когато сме вкъщи ни търси постоянно за игри и т.н., но на улицата сякаш не ни познава... ходи при всички непознати, вдига ръце да я вземат и тича да играе и опознава всичко, но нас не ни иска. Ако я вземем от някой друг на улицата който я държи започва един рев...  Онзи ден я изведох и си играеше с камъчета, дойде баща й от работа и тя все едно изобщо все едно го няма, той й говори а тя не го отрази. А вкъщи като го види винаги тича и се радва.. не знам на какво се дължи това безразличие към нас, когато наоколо има други хора

# 1
Това е само период, свикнала е с вас. Радвайте се, че имате дете, което е жизнено и любопитно към света и другите хора. Показва ви, че е достатъчно развито вече, за да общува със свои връстници и други хора в живота си.
Иначе ако го оставите при бабите за 3 дни естествено, че ще се радва после да ви види А ако го оставяте по-често, ще се усеща и  ще започне да реве.

# 2
Кой я е гледал до сега?

# 3
Кой я е гледал до сега?
Само и единствено ние с таткото
Това е само период, свикнала е с вас. Радвайте се, че имате дете, което е жизнено и любопитно към света и другите хора. Показва ви, че е достатъчно развито вече, за да общува със свои връстници и други хора в живота си.
Иначе ако го оставите при бабите за 3 дни естествено, че ще се радва после да ви види А ако го оставяте по-често, ще се усеща и  ще започне да реве.
Ами тя си е така още от раждането, сякаш нас ни е приела за даденост

# 4
  • Кърджали
Период е..
Синът ми беше така. След това пък отиде в  съвсем другата крайност, отбягваше дори и хора, с които уж е свикнал и познава. Все едно са му непознати.

# 5
Спокойно, период е, ще мине. Моята също имаше такъв период като малка. Отиваме в детски кът с приятелка и нейното дете, което е набор на моето и моето вдига ръчички приятелката ми да я вземе на ръце, държи нея за ръце и я води да и покаже куклите. Много ми беше гадно. Още един път се сещам, когато я взимах от ясла и тя хвана ръката на един непознат татко, който си водеше за ръка собственото дете и така вървяхме четиримата до колата ми.

# 6
Щом като си я гледате вие, изключвам да има някакъв проблем между вас. Между другото и моите три дъщери никога не са плакали за мен. Според мен дори означава, че детето не е стресирано, а спокойно опознава света около себе си. Не мисля, че има някакъв проблем.

# 7
И на мен ми се струва, че детето просто е любознателно и непознатата и динамична обстановка навън поглъщат изцяло вниманието му, а е спокойно, защото вие сте с него.
Това, естествено, ще се променя още доста пъти, докато порастне. Simple Smile

# 8
Период е. Често се случва. Родителите го усещат като предателство, а не е.
Децата, които са привързани и спокойни с родителите си правят така. Остави я да изследва света.
Не се притеснявай, ще мине.

# 9
И за мен е период. Помня първия ден, когато се върнах на работа, цял ден си мислех какво ли ми прави детенцето, а като се прибрах тя МФ гушна за секунда и си отиде при играчките. Очаквах , че вечер ще е залепена за мен, а тя грам не ме отразяваше. Обикновено от детска градина я вземаха баща й или дядо й. Редките пъти, когато я вземах аз си умирах от срам от учителките, не искаше да си тръгва и искаше да стоим до последно, докато затворят градината. С баща си и дядо си е правила същото. Общуваше без проблем и с деца , и с непознати възрастни. И дойде пубертета, коренно се промени и се затвори в себе си. Детето ви обича, просто са му по-интересни хората, които вижда по-рядко. Дано да си остане все така общително и спокойно.

# 10
Дъщеря ни е така - общува свободно с други хора, търси активно компания и навън се случва дори да не се огледа за мен или баща й. Такъв й е темпераментът. Енергична е, но има едно вътрешно спокойствие, не е тревожна. Оставяме я за около седмица или малко повече при бабите, ако пътуваме - няма драми, няма ревове.

Признавам си, че това не ме притеснява, а точно обратното. Радвам се, че детето е спокойно, има своята самостоятелност и не е залепено за нас. Надявам се, че като тръгне на детска градина, адаптацията ще е по-лесна.

# 11
Синът ми също никога не е плакал за мен, нито ме е търсел - където го оставях, там стоеше. Отдавам го това, че тръгна рано на ясла, на 6 месеца и дефакто винаги е бил отглеждан някъде с изключение на периодите, когато съм била в отпуск. По чужди хора не е ходел, но по деца да - случвало се е да види група деца, ученици и да тръгне след тях. Категорично отказваше да бъде воден за ръка. Едно време се радваше да ме види, сега е по-скоро “защо се прибираш толкова рано’, ‘няма ли да ходиш в офиса’ и ‘няма ли да излизаш тази вечер’. Затова съм си взела куче, което се разпада от щастие, като ме види. Вярно е обаче, че аз работя почти само от вкъщи и на практика винаги когато той е у дома, аз също съм у дома.

# 12
Благодаря ви много мами! Аз се бях притеснила че само моето дете е така и дори започнах да мисля за някакви умствени дефицити при липсата на привързаност към нас.... шашкам се за всичко вече

# 13
Нормално е. Моето до скоро не му пукаше за нас, от около 3 месеца започна да ни търси и да плаче. Другият месец става на 4г. Иначе имаше моменти, в които аз готвех на вторият етаж, а нея въобще не я вълнуваше че е сама. Ще мине.

# 14
За мен пък това е по-добрият вариант. Големият ми син примерно не е особено контактен с други хора, той е от хората, които са си самодостатъчни. Като малък чудесно си играеше сам, предпочиташе да има малко приятели, и предпочиташе когато играе да е примерно само с 1-2 деца, а не в голяма група. Но по същия начин не ме е търсил и ако му кажа аз си тръгвам (с цел да го прибера) той ми казваше със студен тон, “добре,чао.” И ако тръгна, не му дремеше изобщо. Сега е в пубертета и само чака да излезем, за да е на спокойствие. Малкият е съвсем различен, той е лепка, не може да диша без мен, което е много натоварващо. Залепя се за мен и върви по цял ден след мен, вместо да си играе, примерно докато готвя, той стои до мен и ми се пречка. Иначе обича да играе с деца, но и аз трябва да съм там. Ако му кажа че аз си тръгвам и тръгна, той захвърля всичко, дори примерно, баща му да е там, и тръгва с мен. Всяка сутрин като го оставям на ясла плаче, защото не иска да се отделя от мен, а брат му плака само първите 2 дни и после само в първи ден след дълго отсъствие, и то не за мен, а защото не иска да ходи…

Общи условия

Активация на акаунт