Въпрос към майки на деца 12-18м??

• 654
  • 6
  •   1
Отговори
Въпрос към майките на деца 12-18м?
Колко време на ден прекарвате в активни игри с детето, вкрючително излизане навън, когато сте НАПЪЛНО съсредоточени върху него (без телефон, без разговори с други хора)?

Въпросът е зададен с цел добиване на реална представа.

Благодаря.

# 1
Ъъъ не съм засичала, но гледам да има такова време не малко, но и да не е постоянно само в игри с мен, защото после трудно играят сами

# 2
  • София/Севлиево
Две деца отгледах,но никога не съм засичала колко време прекарваме в игри и разходки.Като се има в предвид,че и двамата към този период имаха по две дневни спанета с общо време около 3-3 часа и половина и и през нощта спяха по около 10 часа значи са били будни около 14 часа грубо казано.От тези часове поне половината сме прекарвали в игри и разходки(което прави приблизително 7 часа)...

# 3
Активна игра, в смисъл аз да съм с него на пода вкъщи и да си играем заедно, не повече от 1 час на ден.
Излизането е според атмосферните условия, ако позволяват задължително всеки ден. Лятото сутрин за по 1-2 часа, ако не е жега и следобед за толкова.
Ако сме на площадка вървя след него непрекъснато и следя какво прави, не знам дали се брои за активна игра.
 Вечер баща му го изкарва.
На 13м е.

# 4
Сутрин час-час и половина в парк и на площадка, в които я пазя да не се нарани, не знам дали това се пита. Следобед малко повече, докато се измори. Вкъщи активно се опитвам да я задържа на едно място с играчки поне за 15 минути преди лягане, но не винаги ми се получава.

# 5
Благодаря на GerKa99 и Фрезия за отговорите. Питах и във фейсбук групите и тук - само вие с две изречения сте ми отговорили това, което всъщност питам.
Благодаря! 🤗

# 6
  • София
Аз за нас с малката ще кажа - различно в зависимост от деня. Сега в топлото излизаме 2 пъти на ден (сутрин и привечер). Понякога за час, понякога за 2 (на всяко едно излизане). Сутрин мога изцяло да се отдам на активна игра с нея, привечер разделям вниманието между двете деца. Ако не сме излизали навън по някаква причина - може би не повече от час игра с играчки, но през останалото време я включвам във всякакви дейности тип пускане пералня, разтоварване на съдомиялна, пазар, простиране и се е научила всичко как и кога става. Това го правим абсолютно всеки ден, да, по-бавно е, но тя се забавлява и учи. Оставям и време за игра самостоятелно докато правя нещо. Лаптоп, телефон - докато спи следобед (което варира 2-3 часа).

Общи условия

Активация на акаунт