Осмокласници 2024/2025 - тема 9 - ваканционна

• 25 406
  • 756
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Струва ми се, че тази година баловете са още по-високи. Направо нереално. Знам, че трябва да се изчака второ класиране, но гледах примерно 18 су, че са с по 15 точки над миналогодишното първо класиране.

# 721
  • София
Nelika, съласна с теб.
Имам позната с дете в училището-което-не-бива-да-се-назовава Simple Smile Та като почне - ама то е топ училището в БГ. Ок, добро е, съгласна съм. Ама това прехласване ми е доста странно. Точно защото има и други силни мат училища/школи в бг.

Second, поздравления. Дано младежът да се чуваства добре, независимо какъв е вторият език! А доколкото се вижда, тук в темата са доволни от училището.
ПС. Голямата си има вече гадже точно от 2аег, симпатично дете е. Как обаче момчето търпи моето зверче, не ми е много ясно.

# 722
Лютиен, съгласна съм с теб! Истерията с училищата в София вече излиза извън граници. Децата правят и невъзможното, за да се класират в училище, равно на това в друг град. Визирам специално НПМГ и ПМГ. А там влизат с повече от 100 точки надолу. И не съм убедена, че нивото на учителите тук е по-добро, от това в провинцията.
В някои ПМГ влизат и с 200-250 минимален бал, но едва ли нивото е равно на СМГ или ПМГ Пловдив, Варна, Бургас, Русе. Иначе да, в  Русе минималният бал, ако не греша, миналата година беше към 420-450, което не е голяма разлика, предвид, че за 104 места наборът е около 10 пъти по -малък от този в София.

# 723
  • София
ves÷, сега ако кажеш как се казва гаджето, може,и да го разконспирирам Joy

# 724
В нашата МГ влизат 156 деца при 70000 град. Сравнено със София има много повече места на ученик отнесено към общия брой ученици. Естествено е балът да падне. Отделно в Гоце Делчев също има МГ с 52 места. Права е Nelika. И ЕГ приема много деца.

# 725
При нас градът е около два пъти вашия, но извън него почти няма средни училища или по-скоро има 5 със сигурно 7-8  паралелки общо, така че основния наплив е към областния град.

# 726
  • София
ves÷, сега ако кажеш как се казва гаджето, може,и да го разконспирирам Joy
доста често срещано име, май - Калоян Simple Smile
То са вълнения, тръпки, разговори по тел по няколко часа. Дано не се подпали телефона.

Моят упорито ходи на фитнес през ден. Направо му се чудя на ентусиазъмЪТ в тази жега. Коляното е ок, каза че няма оплаквания/болки от падането.

# 727
second честито!

Да и аз съм много съгласна с мението на Nelika. Освен това си мисля, че извън София, малко по-осъзнато се избира МГ или ПМГ, а не защото въпросните гимназии са най, най, най. Имам спомени, че миналата година за ПМГ извън София и баловете между минимален и максимален бал не бяха от порядъка на 0,5 или една точка ами си имаше  разлика.

# 728
  • София
ves+, точно Калоян не познавам, тюх Joy Големият ми син е с авери от всички класове, когато съм по работа в района идват, поздравяват ме, някои чак с гаджетата ме запознават Joy Пропуснах да му пожелая бързо възстановяване на набора, явно вече е факт Kissing Heart

Сетих се за още един лаф от нашата седмокласна епопея - "рендета", не помня обаче предисторията...

# 729
  • София
Малко помощ? На мои приятели детето е прието в 31во. Ако участват на второ класиране, най-вероятно ще се качи до 32ро училище. И сега въпросът е - ако можете са избирате, което от двете, и защо?

# 730
  • София
Ети, между какви паралелки е евенгуалният избор? Миналата година щателно проучвах точно тези 2 училища, в крайна сметка изобщо не писахме 31-во, съфорумка от другата наборна ми разказа доста кофти неща за математичката там. А, ако помня правилно, в нашата тема имаше майка, чието дете се прости с мечтанота училище заради заяждане на учител, не помня точния случай. В 31-во за паралелката с немски съм чувала много хубави неща, но нас ни вълнуваше испанският и не задълбах. Мисля че lulumba беше с деца там, може да й пишеш.
За 32-ро получих много добри отзиви, Didia беше с внук там. А синът на  Schokolad е в 32-ро, ако помня правилно, дано се включи и тя.

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 18:06 от beb4o_fb

# 731
Ети, към писаното от Бебчо (това с математиката го помня и аз, но смътно), 32ро ми се струва на по-комуникативно място. Ест зависи и къде живееш, и колко време ще пътуваш до там.

# 732
  • София
Аз бих избрала 32-ро /една паралелка там беше резервният вариант на младежа миналата година/. Най-малкото защото е с квоти.

# 733
  • София
Second, честито на детето. От 31 и 32 аз бих избрала по-близкото.

# 734
Рендетата бяха, щото бях кръстила темата Голямото Редене, някой прочете Ренде и оттам на всички, включително и на мен, взе да ни се вижда като Ренде Joy

Общи условия

Активация на акаунт