Електроуреди за вграждане

• 339
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте, предстои ни направата на кухня в нов апартамент и изборът на уреди за вграждане. Моля да споделите вие какви използвате вкъщи, от кои сте доволни и кои бихте ми препоръчали да закупя. Търся нещо качествено, което да издържи във времето, на нормална цена. Понеже не разбирам от спецификациите на всеки уред, ще се радвам вие да ми препоръчате. Става въпрос за хладилник с фризер за вграждане, фурна, котлони, съдомиялна машина, пералня и сушилня (може и комбиниран уред, понеже все още не съм съвсем сигурна дали ще имам място и за двете). Също така, знам че прахосмукачката не спада към тази категория уреди, но приемам и такива съвети.
Ще се радвам да споделите и да ми дадете предложения!

# 1
  • SF
Аз предпочитам свободните уреди - първо заради цената, второ, ако се наложи подмяна, сме по-свободни в избора си.
Фурна и котлони - вградени, защото там вече и естетиката ме интересува. Хладилниците са с хубав дизайн или поне на мене ми допада. Има ги всякакви и може да се избере нещо, което се вписва и изглежда добре. Понякога даже се колебаем между няколко. Същото е и с абсорбаторите.
Аз лично следя темата заради пералните. Ако има силни аргументи за вградените перални, ще си сменя мнението.

# 2
Опитвам се деликатно да кажа, че така както си го представяш няма да стане. Не може да те посъветваме за всичко, което те интересува и с няколко коментари да ти дадем съвет и решение за неща, които нито се решават така, нито са валидни за всички. Моят съвет е да почетеш и ако искаш да попиташ в отделните теми за всеки отделен уред. Нещата са много индивидуални във всеки един аспект. Това пък за бюджета съвсем разтегливо понятие.
За да съм по темата: харесвам всичко да е вградено, избираме винаги качествена техника, а тя не е евтина. Единствено хладилника ни е свободно стоящ, защото според мъжа ми вграждането е “смърт” за уреда и най-голямата глупост, която не позволява правилно обслужване и води до кратък живот. Мен ако ме питаш бих го преглътнала. Не избираме никога една марка за всичко, а избираме най-доброто (цена/качество) за съответния уред. Котлона, фурна, аспиратор Siemens; съдомиялна, пералня, сушилня Miele. Хладилникът ни е Liebherr, искаме да го сменим, вероятно отново с Liebherr.
Във всяка една тема ще намериш много полезни съвети и ще разбереш, че под просто котлони се крият хиляди специфики от двоен или четворка до керамичен или индукционен.

# 3
  • София
За мен е най-добре всичко да е вградено.
Марките - Бош, Електролукс и Горение, щом се турски съотношение цена-качество.
Хладилници - Либхер за голям. За малките - зависи какво се търси.
Котлони аз предпочитам керамични. Абсолютно субективно.
Пералня и сушилня - при място е добре да са отделни. В основното ни жилище са отделни и се държат прекрасно. Дрехите излизат като изгладени, защото сушилнята събира повече. Във ваканционните ни жилища са комбинирани, за да пестим място и работят добре, но трябва да се слагат по-малко дрехи, защото ги намачкват (различни марки са, затова не е от марката качеството на сушене).

# 4
Горе са ти го написали вече - сядаш и почваш да четеш за отделните уреди. Понеже те са вече като космически совалки от 70-те години. Една "проста" печка като хванеш и се почва - пиролиза, покрития, отложени стартове, функции и т.н. Котлоните, ама индукционни, не индукционни. Ама имаш ли съдове за индукционни? Въпроси, въпроси, въпроси. Почваш и четеш за един вид уред - какво се предлага на пазара, какви възможности, технологии и функции има, кои от тях ти трябват и т.н.
После идва понятието "нормална цена". Какво означава нормална цена? Примерно фурна. Еми за едно Gorenje 500-600 лева си е нормална цена. За Miele 6000-8000 лева също си е нормална цена. Ама за теб може да не е нормална цена 8000 лева за фурна. Та коя е нормалната цена.
Иначе, за протокола все пак, ние си купихме апартамент преди 3 години и беше с оборудвана кухня, директно с уредите. Фурната, пералнята, миялната, абсорбаторът и котлоните са на Siemens. Фурната, пералнята и миялната са от серия IQ700, като всеки от уредите се е движил около 600 евро преди 8 години (когато са купувани), а в момента са около 800-900 евро от същия клас.

Общи условия

Активация на акаунт