Какво повече НЯМА да купя - 28

• 93 536
  • 723
  •   1
Отговори
# 345
Никога повече няма да купя гел за бяло пране на Персил.

Дрехите стоят с петната.

# 346
Консерви с грах Шеф Carlo от Кауфланд,мисля,че и в била го видях, половината разварен,другата част суров!
От Т маркет  олио   Extra, годно до юни 2026, гранясало!

# 347
Вафла Морена - поредната окепазена родна марка. Не, че са лоши на вкус, все пак имат някакъв, но са отвратително сладки по непонятна за мен причина.

Честно казано не помня да бяха толкова сладки "едно време".

Даже в зората на демокрацията като че ли масово се пестеше от захар и... на мен повече ми харесваха разните купешки сладки продукти.

Също и тортите - за тази тема ще сложа тези на Неделя, но мога да изредя и куп други вериги сладкарници. Не се ядат от сладост, то бива бива да се изсипва толкова захар, но направо е гадно вече. Тези в Кауфланд, Лидъл, Билла - техни собствени, както и други марки също не се ядат от сладост.

Не, че това са полезни продукти, но можеха да слагат по-малко захар. Явно вече им излиза евтина, защото не я жалят.

И нещо със снимка. Ето тези бамбукови лентички от Лидъл смърдяха ужасно. Много често си поръчваме азиатска храна, включително с бамбук и чак такъв аромат не съм усещала да се шири от бамбука. Плакнах го, няколко пъти прецеждах, готвих го, с тонове сос го поливах и пак не спря да смърди, съсипа ми домашно направено азиатско блюдо. Изядохме го с погнуса и на всичкото отгоре омириса цялата кухня:

Последна редакция: нд, 19 окт 2025, 22:55 от Анонимен

# 348
Не съм сигурна. Усещането за прекалена сладост много често идва от наличието на подсладители. Захарта в сладкарството е и за консистенция, въздушно ст и пр., не само за вкус, но и там са се изучил и слагат подобрители. Примерно оригинално целувките (меренгето) се правят с много захар и сравнително малко белтък, но кучешките често не съдържат чак толкова много захар, а други неща, които им дават консистенция.

# 349
Бамбуковите лентички от Кауфланд са ок, не миришат (дори не ги плакна). Имам купени и от Лидъл, но не помня дали съм ги използвала. В лидълската тема питах специално за миризмата и уж след изплакване били ок. Ще ги видя и аз...
На същото мнение съм за повечето купешки сладки продукти. Тортите на Неделя пък ме втрещиха с цена 9-10 лв за парче...

# 350
И аз мисля, че усещането за прекалено сладко идва от добавянето на подсладители.

# 351
Там е работата, че не ползват захар, а изкуствени подсладители, затова е толкова сладко. Захарта не е поевтиняла, че да влагат повече, напротив, а и все пак не може произволно да се нарушават чак в такава степен пропорциите на съставките, защото няма да се постигне необходимата консистенция и структура на който и да е сладкиш. С останалите съставки в готовите сладкиши положението не е по-добро. Аз съм ги почти зачеркнала, не се ядат 99 % от тях.

# 352
За пореден път дадох шанс на насипното пилешко филе от Кауфланд - и пак твърдо НЕ, повече никога.
Не знам с какво го обработват, но не е крехко, след изпичане прилича на нещо като твърда шунка. Не става на "клечици", както по принцип му е консистенцията. Да не говорим, че гърдите са с размера на пуешки гърди, явно са сериозно тъпкани с хормони. Няколко дни по-късно взех от витрината на Фантастико и всичко беше точно.
Гледам, че тази седмица е на промоция, та не си го причинявайте.

От сладките изделия, по повод Морени горе - някои вече от сладост направо горчат. Ползват явно най-нискокачествени подсладители, а не бяла захар. Прекрасен повод да ги спрем, защото са реално вредни.

# 353
  • IC 1101,Abell 2029
Доколкото знам "Брей" е марка на Кауфланд.Никога повече няма да купувам от тази марка.Единственият вкус,който се усеща в кашкаваленото им роле е този на черен пипер.А си е доста скъпо,дори и на промоция.

# 354
Марката не е само кашкавалено роле. Лютеницата примерна е много добра.

# 355
  • IC 1101,Abell 2029
Знам.Ама ако от 10 техни продукта един са го докарали,трябва ли да опитвам всичките им за да разбера кой е той?Освен това,качеството трябва да съответства на цената.В случая с ролето,това съвсем не е така.С други думи,това си е измама.

# 356
  • София
Знам.Ама ако от 10 техни продукта един са го докарали,трябва ли да опитвам всичките им за да разбера кой е той?
Не. Но не заради 1 продукт да заклеймяваш цялата марка.

# 357
Не е 1 продукт и при мен. И киселото мляко, и заквасената сметана са отвратителни. Боза също купувах - не ставаше за нищо и реших изобщо да не пробвам другите. Големи компромиси с качеството, изстискват на макс производителя, за да им докара "продукта" на цената, която те искат. Демек "направи ми го за 10ст., за да го продавам на 1лв." . Знаем им ги номерата.

# 358
  • София
Да уточня, че не съм фен на марката. Но да се генерализира така...

# 359
Не е 1 продукт и при мен. И киселото мляко, и заквасената сметана са отвратителни. Боза също купувах - не ставаше за нищо и реших изобщо да не пробвам другите. Големи компромиси с качеството, изстискват на макс производителя, за да им докара "продукта" на цената, която те искат. Демек "направи ми го за 10ст., за да го продавам на 1лв." . Знаем им ги номерата.

Така е, често правят компромиси с качеството при собствените марки, но по мое мнение FF вкус (марката на Фантастико) ни Кауфланд, ни Лидл, ни Била могат да бият д това отношение - от тях каквото съм взимала, все е било зле.

Общи условия

Активация на акаунт