Какво повече НЯМА да купя - 28

• 92 684
  • 715
  •   1
Отговори
# 630
  • Deutschland
Бяха ми любими преди няколко години. Развалили са ги! Отвратителни са, сухи сухи и гадни на вкус

Веднъж си купих от българския магазин в Германия и вътре имаше само 3 броя. Кутията си беше запечатана, не беше отваряна.

# 631
..........
По темата няма да купя повече това масло. Има вкус и мирис на гранясало.
Скрит текст:

Скрит текст:
Попаднала си на застояла партида, маслото е перфектно и когато нямам запаси от домашно, купувам само от него. Казвам го като човек, който си прави маслото сам и познава истинската му консистенция и вкус.. :smile
[/spoiler]
Възможно е. Купувала съм го и преди и беше хубаво.

Последна редакция: ср, 31 дек 2025, 09:35 от morskibriz

# 632
Това масло е на Милки Груп Био, които на мен са ми твърдо в черния списък.

# 633
Това масло е на Милки Груп Био, които на мен са ми твърдо в черния списък.
Е ти уби направо детското в мен! Веднъж и аз да харесам пакетирано масло, а ти сега каква я свърши. Но определено ще го имам предвид, благодаря. Kissing Heart

# 634
Не бих купила отново тези сушени чушки на Serena, не, защото не са хубави, а защото са само по 4 в пакет. 😢
Всяка година купувам от тях, в пакета са поне 6-7.

# 635
Милки Груп произвеждат доста марки, явно е успешна стратегия за подвеждане на потребителя, че си купува нещо различно.
Марките са най-отдолу на страницата:
https://www.milkybio.com/

# 636
Досега не съм попадала на българско масло, което да не е с ужасен вкус и миризма.

# 637
Калцият е химичен елемент и съществува като такъв в природата без да може да се унищожи или да се създаде изкуствено. Ако е калций, той си е калций, без значение откъде идва. В този смисъл терминът "химичен калций" е абсурд.
Вече за трикалциевият фосфат не знам, но то е съединение, а не калций и при разграждане отделя чист калций и фосфор. И двете са полезни и нужни. Остава въпрос за дозата.
Та този вопъл ми е малко абсурден. Иначе и аз мразя такива млека и не ги употребявам.

https://www.kandschemical.com/bg/news/understanding-tricalcium-p … ment-comparisons/

# 638
Точно химичното съединение си е химия, която ползват за добавка към 3% бадеми в цялата история. И калцият добавен изкуствено, а не извлечен от тялото , е токсичен, натрупва се и при определение ситуации уврежда органи и запушва кръвоностни съдове.

# 639
Точно химичното съединение си е химия, която ползват за добавка към 3% бадеми в цялата история. И калцият добавен изкуствено, а не извлечен от тялото , е токсичен, натрупва се и при определение ситуации уврежда органи и запушва кръвоностни съдове.

То, да наречеш нещо за ядене "химия" е символ на невежество и промит мозък, мен ако питаш. Всяка една аминокиселина е химическо съединение, ама без нея не можеш. Да не говорим за натриев хлорид, аскорбинова киселина или универсалния разтворител водороден хидроксид, който поглъщаме в индустриални количества Simple Smile

Пак казвам - в химията няма термин "изкуствен калций". калцият си е калций, химичен елемент от менделеевата таблица и е неизменен. Иначе може да се натрупа, то всяко нещо може да се натрупа и да стане вредно и затова има допустими дози за всички добавки, витамини, соли и прочее.

# 640
От години приемам калций 600 срещу остеопороза по лекарско предписание. Сега го вземам през ден, преди всеки ден. Плюс витамин Д и витамини К1и К2. Тотално "изкуствен" калций, на таблетки. 😃

# 641
Именно К2 ви предпазва от натрупването му по съдовете и отправянето му към костите и зъбите. Иначе си има изкуствена химия. Както има 7 вида магнезиеви съединения или Б12 като цианкобаламин, което се произвежда от петролни продукти, не се извлича от месо..... Но спирам до тук

# 642
Именно К2 ви предпазва от натрупването му по съдовете и отправянето му към костите и зъбите. Иначе си има изкуствена химия. Както има 7 вида магнезиеви съединения или Б12 като цианкобаламин, което се произвежда от петролни продукти, не се извлича от месо..... Но спирам до тук

Магнезиево съединение е едно, но елементът магнезий е съвсем друго. Освен това между съединенията кобаламин и цианокобаламин има разлика, както се вижда от името. Но ако вземем само кобаламин, той ще е все еднакъв, ако ще и от желязна руда или кравешки тор да се прави. Просто си прекалено надъхана, което си е твое право, но разпространяваш заблуди.

# 643
вътре имаше само 3 броя. Кутията си беше запечатана, не беше отваряна.
Ама разбира се - това си е престиж - изяждаш ги веднага, ако ли не - гориш! Joy

# 644
Химията бива органична или неорганична. Седми клас, първи срок.

Общи условия

Активация на акаунт