Какво повече НЯМА да купя - 28

• 93 330
  • 723
  •   3
Отговори
# 615
  • Пловдив
Фъстъците дори по пазарати са обикновено прекупени. И цената не бих казала, че е ниска.

# 616
  • Sofia
Да, така е и на пазарите, които купуват от големите борси за ядки, т.е внос от вън, не български произход. За това попитах от къде евентуално може да купят родно българско производство.

# 617
Мъж ми вчера от пазара купил уж от Петрич, сега си пекох, не са лоши, ама дали са от Петрич...

# 618
Къде може да се купят български?, визирам конкретно фъстъци, дори и на по висока цена.

В Садово:
https://agrozona.bg/slavnite-fastatsi-na-sadovo-otlichen-afrodiz … lator-na-pametta/

По спомен, фъстъците се гледат по-лесно от доматите, да речем, че даже и без никаква грижа си растат при доматите. Доматите искат връзване, колтучене, пръскане, не знам какво още..., фъстъците само да е топло, да е рохкава почвата, да се плеви и малко поливане.

Последна редакция: вт, 30 дек 2025, 15:00 от кукумицинка

# 619
То и аз се бях засилила за нашенски орехи от една производителка уж, но по вид си бяха
същите като китайските. После от познати по пазара научих, че по това време всички
"производители" зареждат от борсата.
Преди Коледа в магазин за зарзавати няколко човека питаха продавачката какви са насипните
орехи и на всеки се отговори, че това са нашенски, български.
Иначе в много лютеници се влага доматено пюре от Китай, в магазините могат да се
намерят и консервирани домати също от Китай. Та избор голям от кой лъжепроизводител
да купиш само българска стока, особено в този период.

# 620
  • Пловдив
Имаме орех пред къщата, събираме го и пак си купувам от магазина.
На фона какви неща консумираме ядките са ми най-малкият проблем.
Дори и на "българското" производство хич не вярвам, защото не знам къде биха се отглеждали тези количества...същата работа като млечните производства в Пловдив регион почти крави не останаха, но Маджаров покрива почти цяла Бъргария, Борчвор и те така.

# 621
Не знам кой край на Пловдивска област визирате, но това изобщо не е така. Има доста ферми не само с крави, но и биволи и овце, на север, североизток от Пловдив. Някой от тях са затворили цикъла с малка мандра и магазин.

# 622
Ароматизатор за тоалетна чиния с гел-щампа. Ухае прекрасно,но щампата не се получава или аз не я правя правилно.

# 623
Десислава, то е ясно, че малките не могат да захранят цялата страна, но захранват локално.  Има и по-големи стъпили във веригите, които изкарват продукция с добро качество. Ведраре, Кърнаре имат страхотни продукти. Лично, аз предпочитам млякото от Раковски или Стряма, кашкавала и маслото също на Стряма, но на вкус другар няма.
По темата няма да купя повече това масло. Има вкус и мирис на гранясало.

Последна редакция: вт, 30 дек 2025, 22:30 от morskibriz

# 624
Бяха ми любими преди няколко години. Развалили са ги! Отвратителни са, сухи сухи и гадни на вкус

# 625
Бяха ми любими преди няколко години. Развалили са ги! Отвратителни са, сухи сухи и гадни на вкус

Това "лакомство" от както е на пазара ми бие на химия... Не вкусвам подобни шитни!

# 626
Майонезата им първите пъти, когато я купувах беше ок. После нещо много тежка ми идваше. Абе, не съм фен на марката.
Да не спамя темата - няма да купувам вече бебешките кърпички на памперс. Доста са мокри и излизат все по 2-3.
Не само по две-три а докато не спреш да дърпаш, може целия пакет да извадиш с едно дърпане. И ми миришат на спирт.

# 627
Здравейте, сметнах за редно да споделя с колкото се може повече хора относно напитките заместители на млякото. Ако имате достоверни възражение ще се радвам да ме упровергаете. Та предупреждението ми е да не се консумират млечни или растителни напитки като бадемово мляко, соево, овесено, лешник и всякакви подобни, особено напитките на Alpro и Olympus.  Добавят изкуствени витамини и най-вече опасният трикалциев фосфат и всякакъв друг вид химичен калций! Като в Alpro има данни за 120мг калций. Тези хора ни убиват бавно! Има специалисти, които алармират, че прима на подобен род калций не само е вреден, но и опасен като води до натрупване по кръвоностните съдове и съответните последствия.. За добавените соеви и слънчогледови съставки са далеч по -малък проблем за хората, които избягват подобни неща.

Ще добавя, за тези, които смятат, че калция е полезен, да полезен е , но от естествени източници като домашните млека и млечни продукти.

# 628
Не бих купила отново тези сушени чушки на Serena, не, защото не са хубави, а защото са само по 4 в пакет. 😢

# 629
..........
По темата няма да купя повече това масло. Има вкус и мирис на гранясало.
Скрит текст:
Попаднала си на застояла партида, маслото е перфектно и когато нямам запаси от домашно, купувам само от него. Казвам го като човек, който си прави маслото сам и познава истинската му консистенция и вкус.. Simple Smile

По темата.
Повече няма и да си помисля за шоколадовите бонбони Кафарел! Съсипали са ги! И Пиемонте и Кремино вече нямат нищо общо с това, което бяха, а в всичко с тъмен шоколад от серията е спряно от производство.

Последна редакция: ср, 31 дек 2025, 08:23 от Sysly

Общи условия

Активация на акаунт