Производно на Любен

• 2 186
  • 49
  •   1
Отговори
# 45
Ползва си се Любовь като собствено име в Русия и още как. Simple Smile

На мен повече ми харесва Любѐна все пак. На галено - Люба, Любка. И пак ще празнува на същия ден с дадо Любен, само че наистина ще е кръстена на него, ако вие желаете това.

Ако не, дайте на детето другото име, което сте харесали и така няма да сте направили излишен компромис заради едно общо празнуване на имен ден, което дядото едва ли ще оцени като внимание към него.

# 46
  • Най-красивата страна
В Русия са много популярни класическите имена-Анна,Ирина,Наталия,София,Анастасия,Мария,Елена,Виктория,Виктор,Александър,Александра...и какво от това...
Типично руски са само умалителните-Маша,Наташа,Вика,Саша,Ира.
Те използват предимно класически и славянски имена.
А напоследък там са модерни типични славянски имена -Милана,Снежана..
И Любов е често срещано име там ,но не е руско и умалителното Люба също е славянско .

# 47
  • Варна
На мен лично Любов ми харесва май-много, няма нужда от съкращаване, звучи ми красиво и нежно и също мисля, че в рядко за България.
Познавам една единствена Любов. Преди години случайно се запознахме, бяха на една възраст с дъщеря ми, т.е. сега е тийнейджърка. И името ми хареса, детето беше много красиво и името изключително му пасваше, та го свързвам с нея.
Другите производни ми звучат тромаво и грубо.

# 48
Людмила-макар и малко отдалечено от идеята.

# 49
Людмила-макар и малко отдалечено от идеята.
И след Любов, Любица, Любомира, Любослава, най-близкото. Не само първата сричка Лю, но и по значение - Любен - обичан, Людмила - мила на хората/ обичана от хората.

Общи условия

Активация на акаунт