Подут прасец, моля за съвет

• 378
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте,

Преди няколко месеца започна да ме боли единия крак, не мога да локализирам точно къде, но сякаш мускула на прасеца, тогава забелязах и че се е подул леко, сякаш единия прасец е по-голям от другия.
Веднага посетих съдов хирург, ангиолог, че дори и кардиолог, но според всички тях съдов проблем няма.
Ходих на ортопед, дори двама, бяха крайно незаинтересовани и ми казаха, че не съм за тях, бях на ревматолог, и там същото, препратиха ме пак на ортопед, бях и на невролог, нямало логика да се подуе прасеца от неврологичен проблем. Правих си и ехограф на меки тъкани, абсолютно нищо нередно не се вижда.
Най-странното е, че ме боля 2-3 месеца и то само сутрин като стана, докато се раздвижа, последния месец болката беше спряла и сега пак се появи от нищото....не мога да го свържа с нищо, тъй като не съм правила нищо различно.
Боли и самият прасец като го стисна.

Вече не знам къде да отида, какво да направя и какво му е...
Сигурно 10 лекаря питах и никой не знае и ме препраща при друг. Как е възможно да съм някакъв феномен непознат за науката или да попадам просто на хора на които не им се занимава...
Имали ли сте подобен проблем, ще се побъркам вече с този прасец..

# 1
Наистина ли е подут или само усещането е такова?
Измерете обиколката на двата прасеца и сравнете.
Доплерова сонография на артерии и вени на краката правиха ли ви при съдов и ангиолог?
Рентг. графия на подбедрица?
На първо време може да напарвите един курс с магнезий 200-250 мг вечер преди сън за около 20 дни.

# 2
Никой ли не ви предложи да ви се направи скенер с контраст или ЯМР на този прасец, ако подуването продължава дълго време?

# 3
Разликата е около 2см, но преди тренирах доста и съм на 100% сигурна, че нямаше такава разлика, тъй като съм мерила.
Изглежда просто по-голям, не знам дали е подуване, при докосване е съвсем леко по-твърд.
Бях при няколко съдови хирурга и ангиолизи, включително уважаван професор по ангиология в София и всички потвърдиха, че съдов проблем няма.
Единствено един ортопед предложи ЯМР, дадоха ми дата, отидох и се оказа, че им "отрязали" бюджета, съответно пойсках да си го платя и те ме убеждаваха как нямам нужда от ЯМР.
Обмислям просто да си запазя час на своя глава и да отида за ЯМР..
Имам проблеми с щитовидните хормони и според хематолог при когото ходих, може да има връзка, но ендокринолог трябва да каже, според ендокринолозите, нямало как да има връзка.
Вече не знам....

# 4
Прилича на лимфедем или нещо подобно. Направете още една консултация с друг ангиолог.
В нета има видеа на терапевти, които показват леки масажи. Опитайте и ако има облекчение, явно е това.

Общи условия

Активация на акаунт