ЛОНДОН - 15

• 14 454
  • 313
  •   3
Отговори
# 300
Момичета, при чекиране за полет с Уиз има ли някъде стъпка, в която питат за ЕТА? Изобщо, преди излитане от България (Варна), някой интересува ли се дали пътника има право да влезе в ЮК?

Няколко пъти пътувам с ЕТА, никой нищо не пита и не се интересува тук. Реално ти можеш да влезеш в UK и без да имаш ЕТА, има хора със settled stasus, с британски паспорт. Не може да разпитват всички, а и не им е работа това.

# 301
Нас ни питаха на гишето като си чекирахме багажа в София дали имаме ЕТА, но нито са го проверявали, нито нищо.

# 302
ЕТА  проверката не се ли случва един вид автоматично при митническата проверка? В UK влизаш с паспорта, ЕТА е обвързана с паспорт, номер и тн. Тоест минавайки митническа проверка, веднага би трябвало да се види и ЕТА документа на съответния пътник.

# 303
Благодаря за отговорите за ЕТА. Попадала съм на разни истории от други европейски летища, в които още преди излитане искат да видят статут или ЕТА и затова попитах. И най-вече, тъй като става въпрос за възрастен човек (има ЕТА), който ще пътува сам и чието пътуване ние организираме, притеснявам се да не пропускаме нещо.

# 304
Нещото, което бих ви дала като съвет, е да направите скрийншот на мейла, в който пише, че сте одобрени за ЕТА, в случай, че я поискат, а няма връзка с интернет.

# 305
Ние пътуваме с влак до Лондон, но ми се струва, че няма начин да не проверят ЕТА. Документът е вързан с паспорта и като ти вземе английският полицай паспорта (а няма начин той са не го направи), всичко ще разбере (и без да задава въпроси). В интерес на истината сина ми (сега на 13 години) винаги са го питали, конкретно него, какво ще прави в ОК.

Щом човекът има необходимото, няма никакъв проблем. Всякакви хора пътуват - стари, млади, по-отракани, откровено разсеяни - на всеки ще му окажат помощ, при необходимост. Спокойно.

# 306
  • sofia
Здравейте, сега като говорите за ETA e момента да попитам- вчера чекирах цялата група, която ще ходим в Лондон, имаме ЕТА, но влизайки в приложението на Раянеър не ми дава бордни карти на отиване, само за връщане, изписва нещо от сорта- чакаме вашето разрешение за пътуване, когато го получим борд. карти ще бъдат отключени 48 часа преди пътуването.

# 307
Ще има скрийншот на ЕТА, на обратния билет, както и на писмото у кого ще гостува + телефон за връзка.

Здравейте, сега като говорите за ETA e момента да попитам- вчера чекирах цялата група, която ще ходим в Лондон, имаме ЕТА, но влизайки в приложението на Раянеър не ми дава бордни карти на отиване, само за връщане, изписва нещо от сорта- чакаме вашето разрешение за пътуване, когато го получим борд. карти ще бъдат отключени 48 часа преди пътуването.
Да, това е другото, което бях срещала из ФБ групите за пътуване, вероятно зависи от авиокомпанията. С Уизеър няма такова нещо, бордните карти са готови.

# 308
ЕТА  проверката не се ли случва един вид автоматично при митническата проверка? В UK влизаш с паспорта, ЕТА е обвързана с паспорт, номер и тн. Тоест минавайки митническа проверка, веднага би трябвало да се види и ЕТА документа на съответния пътник.
При митническа проверка паспорти не се проверяват.

Тюркоаз, отъде са купени билетите?
Раян веднъж ме питаха имам ли ЕТА и след това само предупредителен надпис “изскача”, че ми трябва.
На летище София не питат и не искат ЕТА.

# 309
  • sofia
От сайта на Раян, никога не купувам от посредници.

Последна редакция: вт, 03 фев 2026, 13:04 от Tюркоаз

# 310
  • Berlin
Много интересно. Ние пътувахме лятото с Раян до Станстед и нямаше такова нещо, имахме си ЕТА регистрация преди това. Също така на Станстед минахме през автомат, където сканирахме паспортите и това беше проверката.
Просто изчакайте и евентуално да пишете на customer service, за повече информация.

# 311
  • sofia
Ще пиша, а има ли телефон, на който да звънна?

# 312
Ако нищо не се промени, просто ще трябва да минете на гише да ви видят документите. Така е с много дестинации искащи виза, така беше като се искаше сертификат за ковид...
Райън май нямат български телефон, имат в Европа, на сайта им ги има...

# 313
Потвърждавам, че и при нас с Раян от Германия до Лондон не е имало подобно нещо.

Общи условия

Активация на акаунт