ЛОНДОН - 15

• 12 948
  • 260
  •   1
Отговори
# 255
За 1-2 дена няма смисъл да се взима ойстър, дори за дете, той също пари струва (7 паунда). За влака от Станстед не мисля че ойстъра важи, трябва да се провери. Преди време не важеше, но може да са променили нещата.

# 256
  • София
Все още не важи, ако става въпрос за Stansted Express.

# 257
Ние се го пазим и си го зареждаме всеки път. Ако нямат намерение да ходят повече или пък са за кратък престо може да не си струва. Ако пътуват малко сигурно също.

# 258
  • Berlin
Oyster и Visitor Oyster са различни типове карти.
Дневна карта няма, но има дневен лимит, над 8 паунда (май) не плащате повече при маркиране на картата, ама май имаше значение в кои зони се пътува. Не знам.
Ние си купихме семеен билет до Watford Junction от автомат на West Brompton (пътувахме със Southern), гледахме да уцелим влак с по-малко спирки.

# 259
До Watford Junction не можете да стигнете с метро. До там най-бързо се стига от гара Euston в Лондон. До гарата ще се придвижите с метро и после на влака. Може да има възможност и за влака да се плати директно с банкова карта (така е при пътуване от летище Лутън до Лондон), но не съм съвсем сигурна. Аз съм купувала билети предварително. Обикновено го правя през телефона, но може и от машини на гарата или на каса. Децата до 15 години имат намаления и за влаковете. С банкова карта няма да можете да ползвате намалението за дете.
Питах за влака Southern , защото от мястото, което сме резервирали за спане google maps  ми дава от станция Sheperds bush до Watford за около 40 минути и този маршрут не минава през Euston

# 260
Разгледах сайта на железниците и там пише, че можете да пътувате до Watford junction с банкова карта, на принципа pay as you go. Маркирате банкова карта преди качване и след това задължително и при слизане. За влаковете на Southern можете да направите същото.
Намерих в сайта карта на всички гари, на които може да се ползва pay as you go. Можете да я изтеглите от линк в страницата:
https://www.nationalrail.co.uk/tickets-railcards-and-offers/buyi … with-contactless/

Общи условия

Активация на акаунт