ЕДИНАДЕСЕТОКЛАСНИЦИ 2025/2026

• 29 477
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
  • при моите любими
При нас програма има, в таблица, кодирана. Утре има детето БЕЛ, испански и профил 1, ама кой е тоя профил, никой не знае. Школо още никакво го няма за 2025/26 учебна година. И тук не знам школо ли е виновно или училището.  Учебници раздадоха още края на миналата година, но за профилите няма още. И така, утре ще ходи само с тетрадки някакви. Едва ли ще си дават много зор тази седмица, но може пък да вземат да ме изненадат. Времето ще покаже.

# 631
Учебниците за профилите не са безплатни и се купуват.
Младежът стартира днес с английски, анализ и информатика. По английски, предполагам, ще си разказват за лятото основно. По математика сигурно ще ги подпука с новия материал. По информатика ще видим. Досега в училище учеха С++ (не че нещо са научили, с изключение на 3-4ма), сега в профила минават на С#
Проблем е, че от 26 деца клас реално математика искат да учат сигурно половината, защото ще им трябва за университет, а от информатика и програмиране се интересуват единици.

# 632
  • София, в момента в любимото ми село Железница
reny, усмихна ме в метрото с тази РС.
Програма има, учебниците са взети без ЧЕП, но там подозирам, че въобще няма и да има. Съдържанието на този по МАТ е разгледано. "Много тъжно - почти всичко е взето в 10 клас по РП. Дано само не решаваме скучни задачи". Joy Иначе в училището текат и последните поправителни и младежа тръпне едно от приятелчетата му дали ще е 10 или 11 клас.

# 633
  • Някъде по Дунава
Девойката има програма, но никаква организация за закупуване на учебници по профилите, освен по английски. Оставила съм я да се оправя. Достатъчна ми е грижата по седмокласника.
Още няма информация за РС, но обикновено се правят през октомври и са за всички класове в училището. Все се каня да не ходя и да си спестя едни 90 км в посока, но накрая пак отивам.

# 634
  • София
Момичета, гледайте по-лежерно на нещата - заради себе си, най-вече. Програма, учебници, тетрадки - това са гимназисти. Има време, ще се завъртят зъбните колела, ще захапят - и програма ще има за всички, и учебници и тетрадки, няма страшно. Единствено тези, дето искат нещо от днес за вчера (снимки, лични карти) са за голямата критика.
Нашите пък тази седмица няма да учат. Вероятно и другата Smiling Imp Първият етаж още бил в ремонт и там запратили 11 клас и още някои, с който се редуват в двете смени - избрали такива, които могат да поизчакат - не са 8 клас, дето нямат търпение да се запознаят, не са 12 клас, дето годината им е по-кратка и бързат да я подкарат, не са и 1, 5, 7 клас, по аналогични причини. Та така, викат ги в 9 часа близкия до училището парк да отчетат дейност някаква и всички са щастливи. Тъкмо плавен преход към ранното ставане, че ще са първа смяна тоя срок.
Раздали са учебниците от "базовия пакет", профилите не бързам да ги купувам, може да направят някаква обща поръчка, знам ли. Има време, учебниците са на един клик разстояние и на другия ден пристигат в някой "бокс", само да има кой да ги отваря. Тетрадки има. С нова класната са, тяхната използвала лятото, за да стане майка Simple Smile

Аз едно наблюдение да споделя, като съм се разписала. Сега нали бяхме двете с нея на море, "по женски". Ами, бях с приятелка, така се чувствах. Говорехме си, включвахме се в активностите, които предлагаше анимацията на хотела - водни гимнастики, тенис на маса, дартс, играехме вечер сантасе /научих я/, плувахме, ядохме, ядохме, ядохме (по принцип избягвам All inclusive-a поради постоянното ядене, ама сега беше оптимален вариант, като сме двете само, да не търсим шумни кръчми с гадна скара или фаст фууд), разхождахме се всяка вечер в стария град (бяхме в Созопол) - правехме по един широк кръг по стената, слушахме един уникален уличен музикант, когато го оцелвахме, носеше ми коктейли от бара, обсъждахме гостите, говорихме за политика, абе, супер беше. В момента, в който се прибрахме, щерката зае обичайната си форма на S - над телефона на пуфа в стаята си и трябваше да я замеря с четката ѝ за зъби, за да се сети да помогне с багажа! Врънах оная сърдита, неприятна, флегматична щерка, от която излиза само "дообреее", "разбраааххх", или "послее" и която някак беше изчезнала за малко на морето. Обмислям да сменим апартамента, ако стаята, стените и всичко останало в къщи води по навик до конкретен тип апатично поведение. Rolling Eyes

# 635
  • София
При нас още през юли знаехме профилите, пуснаха ни и програмата и помагалата... всичко.
Едното издателство още не е отпечатило учебника, а другите ги имам от моето голямото и от голямото мандаринче.
Лошото е, че учителите по профилите не са тези, които ни бяха обещали, а това оставя лош послевкус.

# 636
И тийна започна, за сега ентусиазирано.
Радва се, че има само 6 учебника.
Но не може да преброи часовете по програмиране. Не се усеща, че по специалните предмети нямат учебници и трябва здраво да си записва.

Искал да е софтуерен инженер.
Говорихме си онзи ден и каза, че това искал. "А ти какъв инженер беше?"

# 637
Малко по различна тема ,но ще съм благодарна на майките с момчета да споделят от кои самобръсначки са доволни? Гледах Philips OneBlade ,но ми казаха ,че били по скоро за подстригване на брада от колкото за бръснене.

# 638
  • Бургас
Лелеее, при нас става голям проблем с карго панталоните и изискванията за новата униформа! Дълга и широка.... да видим къде ще излезе края!
Цялото училище е гръмнало!

# 639
  • София, в момента в любимото ми село Железница
мандаринка, явно хубаво сте си изкарали двенките.
Като те четох се сетихнещо относно учебниците
Скрит текст:
имам изостанали учебници от голямата по профил философия. Някои не са в перфектното състояние, но ако някой ги иска ще ги пратя за символична сума.

# 640
  • София
Малко по различна тема ,но ще съм благодарна на майките с момчета да споделят от кои самобръсначки са доволни? Гледах Philips OneBlade ,но ми казаха ,че били по скоро за подстригване на брада от колкото за бръснене.
моето е точно с Philips OneBlade

# 641
  • Пловдив
Зет ми и мъжът ми ги ползват-единия на 32,другия на 59 години, щом и двамата се справят би трябвало да са ок.
Не се оплаквайте ,че нямате програма. Нашето "елитно" школо нЕма учител по немски. И това е профил! В 9 клас нямаха. Сега драмата се повтаря. Да живеят частните уроци!!!До средата на октомври със сигурност нямало да има и са или със заместници или щели нещо друго да имат. Не мога повече. Да им имам елита и самочувствието. Всичките им успехи се дължат на частни уроци.

# 642
Благодаря Ви ,пратих го с баща му да го купуват.😀😊
Леле,Рени при вас наистина е много изнервяща ситуацията.😥 И мен много ме е яд , че трябва да плащаме на частни учители ,а тези в училище да обират славата ,но няма как да ги оставим.
За униформите и при нас е забавно по физическо трябвало задължително от белите тениски и днес сме поръчали общо четири тениски с логото на училището за 160лв. другия месец ще се купува дългия ръкав ,че с учебници и помагала и т.н ни разориха 🤦

# 643
И двамата вкъщи са с Philips One Blade. Не съм ги чула да се оплакват. Ползват си ги редовно. Баща им си кара с обикновена самобръсначка.

# 644
  • Бургас
Моя няма грам косъм за брада, а искал, харесвал се със, от разни приложения!
Иначе само краката са космати.

Общи условия

Активация на акаунт