Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 89 787
  • 1 852
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Един въпрос, за паралелката с математика и физика в НПМГ, знаете ли дали е задължително участието в олимпиада? Т.е. може ли да се кандидатства само с НВО и оценките по математика и физика?

В балообразуването участва резултатът от областен кръг на олимпиада или резултат от състезанието на НПМГ (НС по природни науки и география „Акад. Л. Чакалов“). Не съм сигурна дали ако ученикът не се е явил на никое от двете изобщо не може да кандидатства или ще му ги отчете като 0т при балообразуването (тогава пък балът ще е нисък).

# 256
Според мен не може да се кандидатства. А и при 400+ деца явили се на физика - Чакалов, едва ли класирането ще стигне до дете с 0 точки.

# 257
Един въпрос, за паралелката с математика и физика в НПМГ, знаете ли дали е задължително участието в олимпиада? Т.е. може ли да се кандидатства само с НВО и оценките по математика и физика?

В балообразуването участва резултатът от областен кръг на олимпиада или резултат от състезанието на НПМГ (НС по природни науки и география „Акад. Л. Чакалов“). Не съм сигурна дали ако ученикът не се е явил на никое от двете изобщо не може да кандидатства или ще му ги отчете като 0т при балообразуването (тогава пък балът ще е нисък).
Мисля, че не може да се кандидатства без едното от двете.

# 258
  • София
То дори и да можеше, щеше да е безсмислено.

# 259
Миналата година децата участвали в НВО в София град са с 300 някъде по-малко спрямо 2023 г. - около 12 000. Според вас дали тази година има вариант да паднат и под 12 000, към 11 700 примерно, и дали това ще се отрази на бала. Знам, че все пак е малко процентно, но някаква малка надежда имам да паднат баловете и оттова.
Снощи обсъждахме наши познати, с дете във втора английска, което вече завърши, тоест е било набор 2005-та/2006-та и е влязло там с много посредствен бал.

# 260
Може, но няма да ви стигнат да се класирате.

# 261
  • ту тук, ту там
За НПМГ има две паралелки МАТ  (0814 и 0821, че не ми се преписват целите), за които за балообразуването са дадени 1 БЕЛ + 3 МАТ. За всички останали има посочени допълнителните изпити, но за тези не. Затова и аз мислех, че са само с бала от НВО. 🤔

# 262
Те са с информатика. Ако детето иска мат и физика в нпмг трябва да е ходило на Чакалов или на областен кръг по физика

# 263
Тина, според една графика, публикувана вчера тук  седмокласниците в София град тази година са 12 031. В София област около 1950 мисля, че бяха

# 264
  • ту тук, ту там
Те са с информатика. Ако детето иска мат и физика в нпмг трябва да е ходило на Чакалов или на областен кръг по физика

Извинете, убягнало ми е, че конкретно за физика се пита. 😌

# 265
Миналата година децата участвали в НВО в София град са с 300 някъде по-малко спрямо 2023 г. - около 12 000. Според вас дали тази година има вариант да паднат и под 12 000, към 11 700 примерно, и дали това ще се отрази на бала. Знам, че все пак е малко процентно, но някаква малка надежда имам да паднат баловете и оттова.
Снощи обсъждахме наши познати, с дете във втора английска, което вече завърши, тоест е било набор 2005-та/2006-та и е влязло там с много посредствен бал.

Трябва да са с около 360 по-малко.

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 15:00 от Monza

# 266
  • София
Колко "посредствен"? 2018-та с още "по-посредствен" влизаха, но при доста по-трудни изпити. При по-трудни изпити балът е по-нисък, но това не го прави посредствен.

# 267
  • София
При сина ми вече ги оформиха по почти всичко без БЕЛ и Английски. Надявам се днес или утре и това да стане.

# 268
2023 във френската момичета са влизали с минимален бал 440, а 2024 с минимален бал 457.
В НЕГ с минимален бал 467 през 2023, а през 2024 474
До това водят лесните задачи

# 269
  • у дома
Хм...и математичката си бИла камшика  тази седмица. Странно. СлОчаеност? Не мисля....

Учителите,които проверяват НВО по бел и мат ползват служебен отпуск за това време и няма как да влизат и в часовете.

Общи условия

Активация на акаунт