Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 89 783
  • 1 852
  •   1
Отговори
# 270
  • у дома

И тя няма математика - госпожата била проверяваща. Аз си мислех, че в годината, в която извеждат седми клас не може, но явно съм била в заблуда.

Защо да не може-работите са анонимни ,проверяват се на комп и не съм сигурна,но мисля че учителите от дадена област проверяват на учениците от друга област работите,не на свойте.

# 271

И тя няма математика - госпожата била проверяваща. Аз си мислех, че в годината, в която извеждат седми клас не може, но явно съм била в заблуда.

Защо да не може-работите са анонимни ,проверяват се на комп и не съм сигурна,но мисля че учителите от дадена област проверяват на учениците от друга област работите,не на свойте.
Е, все пак трябва и да почиват тия хора Grinning

# 272
  • София
Смътно си спомням, че имаше линк по темата, но ми е трудно да го намеря...
Бихте ли ми метнали някакъв текст на пълномощно във връзка със записване или подаване на заявления за второ класиране. Голямата щерка ще има в София работа на тези дати и може тя да свърши работата по записване и подаване на заявления. Трудно ми е да си го съчиня сама това пълномощно.

# 273
Миналата година децата участвали в НВО в София град са с 300 някъде по-малко спрямо 2023 г. - около 12 000. Според вас дали тази година има вариант да паднат и под 12 000, към 11 700 примерно, и дали това ще се отрази на бала. Знам, че все пак е малко процентно, но някаква малка надежда имам да паднат баловете и оттова.
Снощи обсъждахме наши познати, с дете във втора английска, което вече завърши, тоест е било набор 2005-та/2006-та и е влязло там с много посредствен бал.

Трябва да са с около 360 по-малко.

Да, с 360 по-малко от 2024, но с около 700 по-малко от 2023 г. Не е зле. Естествено тук гадаем, тия 700 деца, дето ги няма дали въобще биха се отразили на бала, но ще видим скоро Wink

# 274
  • Бургас
Миналата година децата участвали в НВО в София град са с 300 някъде по-малко спрямо 2023 г. - около 12 000. Според вас дали тази година има вариант да паднат и под 12 000, към 11 700 примерно, и дали това ще се отрази на бала. Знам, че все пак е малко процентно, но някаква малка надежда имам да паднат баловете и оттова.
Снощи обсъждахме наши познати, с дете във втора английска, което вече завърши, тоест е било набор 2005-та/2006-та и е влязло там с много посредствен бал.

Синът ми кандидатства през 2020г. и изпитите бяха доста по- трудни от тазгодишните, съответни и баловете по- ниски.
Едната ми дъщеря постоянно дразни брат си с резултатите си от ПИ, в сравнение с неговия резултат от НВО и в неделя, учитеката й по математика й даде да реши неговата матура. Еми и тя си призна, че несправедливо го е дразнила Grinning

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 15:42 от GJK

# 275

Спрете да обсъждате бала като абсолютна стойност. Започнете да обсъждате статистиката - колко деца е имало с по-висок от неговия бал. Едно е преди теб или колкото теб да са 75, съвсем друго 750.

# 276
Тина, балът зависи от трудноста на изпита. При всички случаи конкуренцията ще е по-малка, защото местата в гимназиите от първи ешелон са константа. Тези от втори също не се променят много. Разликата е в училищата, в които се влиза с нисък бал и закриват пралелки.

# 277
Значи когато беше за 2 точки разлика по БЕЛ с прословутия 16ти въпрос, беше уу, аа как така за всички. А тук може. Наистина не разбирам мотивите ви.
Абсолютно! Математическото лоби обаче явно е по-яко и някои "математици" не са успели да избягат от капана заложен за простосмъртните  и хайде сега да извъртим нещата. То когато даваме, никой няма да се възпротиви, нищо, че една шепа, ще се облагодетелства, ама тя е от нашата кошарка. Изключително некоректно! Но не би трябвало да ни изненадва това, защото е очевадно, че везните яко се накланят по отношение на цялото оценяване в 7-ми клас.

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 15:54 от Mur

# 278
Е, съвсем не съм съгласна, че ситуацията е аналогична.
Докато се достигне до тази стъпка на разлагане на множители е много по-различно като усилие от това да прочетеш правилно условието.

# 279
Коригирах се, не съм се изразила ясно първоначално.

# 280
Коригирах се, не съм се изразила ясно първоначално.

Да, сега разбрах.
Наистина "облагодетелствани" ще са малцина при такива условия.
Масовото недоволство си го обяснявам с това, че май традиционно се разчита повече на изпита по БЕЛ.
А този, който беше лесен, създаде масово и фалшиво разбиране за много добро справяне с материала.

# 281
Mur, знаем ти мнението, но няма как да докажеш, че (х+1)^3 е различно от (х+1)^2.(х+1) или (х+1).(х+1).(х+1).  Абсурдно е направо....1000 е 10^3, 10^2.10, 100.10 и 10.10.10.....все си е толкова, както и да бъде записано. Как ще санкционираш някого за различно изписване на едно и също?!

# 282
За НПМГ има две паралелки МАТ  (0814 и 0821, че не ми се преписват целите), за които за балообразуването са дадени 1 БЕЛ + 3 МАТ. За всички останали има посочени допълнителните изпити, но за тези не. Затова и аз мислех, че са само с бала от НВО. 🤔

А не е ли така? Няма посочени други балообразуващи специално да кодове 814 и 821 в НПМГ

# 283
  • ту тук, ту там
Така е, така е. Просто по-горе са говорели за паралелка МАТ + Ф, а аз не съм внимавала.

# 284
  • София
За математическите паралелки в НПМГ (математика и информатика) няма допълнителни изпити и резултатът от олимпиадата няма значение. В деня на отворените врати споменаха, че биха искали да имат състезание по математика или да се взема предвид олимпиадата, но нормативната уредба не го позволява, защото има задължително НВО по математика за всички.

Общи условия

Активация на акаунт