Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 89 794
  • 1 852
  •   1
Отговори
# 285
Mur, повечето деца не са разбрали условието, защото не им е преподадено. Обаче техните родители с данъците си плащат на преподавателите на децата от МГтата да им го предадат само на тях.

Дали е правилно да твърдим, че трябва да отсяваме децата според това къде учат?

Ихааа, пак ли? А ти каква алтернатива предлагаш?   Очакваш на децата в обикновени училища да им се преподава като в МГ?  И да не искаш да кажеш, че те са в МГ по привилегия, а не заради много сложен подборен изпит, тоест по заслуги?

# 286
  • София
Момичета, може ли някой да ми обясни каква е разликата между тези 2 паралелки в 35 СУ:
35. СРЕДНО ЕЗИКОВО УЧИЛИЩЕ  "ДОБРИ ВОЙНИКОВ", ГР.СОФИЯ   код 388   Чужди езици - НЕ интензивно, РЕ
35. СРЕДНО ЕЗИКОВО УЧИЛИЩЕ  "ДОБРИ ВОЙНИКОВ", ГР.СОФИЯ   код 389   Чужди езици - интензивно НЕ,  РЕ
Единственото, което виждам е, че първата е без квоти, а втората е 13 момчета и 13 момичета, но се чудя дали е само това.

# 287
Момичета, може ли някой да ми обясни каква е разликата между тези 2 паралелки в 35 СУ:
35. СРЕДНО ЕЗИКОВО УЧИЛИЩЕ  "ДОБРИ ВОЙНИКОВ", ГР.СОФИЯ   код 388   Чужди езици - НЕ интензивно, РЕ
35. СРЕДНО ЕЗИКОВО УЧИЛИЩЕ  "ДОБРИ ВОЙНИКОВ", ГР.СОФИЯ   код 389   Чужди езици - интензивно НЕ,  РЕ
Единственото, което виждам е, че първата е без квоти, а втората е 13 момчета и 13 момичета, но се чудя дали е само това.
Само това е.

# 288
  • София
Не, Черна Станция.
Очаквам да оценяват всички върху това, което им е преподавано.
И стига с тоя сложен изпит в четвърти клас. Изкарали са го, заслужили са да учат три години в МГ, толкова. Но след седми ще се явят със всички останали на НВО по материала, изучен в нормалните училища.

Недопустимо е да делим:децата на МГ и останалите. Толкова умни деца не учат там, да им бием по един печат "не става" направо.

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 16:43 от Грета Ей

# 289
Ееее...като учат в МГ, да не са вундеркинди нещо. Не са. Просто им върви ЕДИН предмет, един. което не ги прави по-добри нито хора, нито ученици от останалите, неучещи в МГ.
И това го казвам като учила в МГ и като целяща да запиша и сина ми в МГ.
Никога не съм мислела, че там влизат и учат само супер дупер умняги. Ми не е така.

Днес даже срещнах позната, синът и миналата година бил влязъл в нашето МГ, натърти на точките - с 400 и колко си, не запомних. Ми хубаво.

Животът не е само едната математика, не бива да го забравяме и това. Умни и качествени деца има и извън МГ-тата...

# 290
ЧС е сектантка, не спорете с нея🤣

# 291
Не, Черна Станция.
И стига с тоя сложен изпит в четвърти клас. Изкарали са го, заслужили са да учат три години в МГ, толкова. Но след седми ще се явят със всички останали на НВО по материала, изучен в нормалните училища.

Недопустимо е да делим:децата на МГ и останалите. Толкова умни деца не учат там, да им бием по един печат "не става" направо.

И за какъв дявол са дърпали напред три години тогава? Да им направят отделен изпит само за СМГ и няма да ви пречат. Или да свалят летвата, че да е по силите на всяко дете и 90% да имат 100 точки. Рай направо Simple Smile
Кое от двете?

# 292
В този спор за 21а,личните ми наблюдения ( в тесен кръг деца) е, че е объркана от такива в МГ/мат. профили и решена от деца в "нормални" училища.  
Също мога да кажа, че има деца от МГ, които се представят... на средно ниво на пробни изпити. Та, приемът от 4кл.  и "школовката" 3 години не гарантират успех.

П.С. всичко в контекста на приема във Варна

# 293
Не, Черна Станция.

И за какъв дявол са дърпали напред три години тогава? Да им направят отделен изпит само за СМГ и няма да ви пречат. Или да свалят летвата, че да е по силите на всяко дете и 90% да имат 100 точки. Рай направо Simple Smile
Кое от двете?
Добре, разбрахме. Нямаше ли тема за СМГ?

# 294
  • София
Аз пък току що видях в решение, че скоростта на автобуса е 420 км/ч,  а на автомобила 435 км/ч.

# 295
Тези са тунинговани

# 296
Ганис, не е казано изрично, че това се случва на планетата Земя и в частност в държавата България.....не бъди буквалист.😀

# 297
Аз пък току що видях в решение, че скоростта на автобуса е 420 км/ч,  а на автомобила 435 км/ч.
Аз много се чудя как биха реагирали проверяващи на работата на моето дете, което е решило всичко, без 22б- проявила е там страшна фантазия Grinning Оплескала е лесното, за нея е все препъни камък..

# 298
Цитат
Аз много се чудя как биха реагирали проверяващи на работата на моето дете, което е решило всичко, без 22б

Ние сме в същото положение Sweat Smile

# 299
  • София
Влизам да споделя нещо прясно, което не е по темата НВО - минахме с наборчето през Ларгото. След лична среща с директорката на ТУЕС и среща с младежи от Джон Атанасов, моето категорично каза "все тая дали ще ми стигне бал, ТУЕС не го искам, а и те мен явно не ме искат". На мен ми дойде дюшеш, аз също не го исках.

Новата паралелка в ТУЕС, кръстена "програмиране на изкуствен интелект" всъщност щяла да бъде с адски много математика, конкурент на СМГ 🤷🏻‍♀️ Ни за дисциплина имахме шанс да попитаме, ни за допълнителни клубове, само за сградата ни отговори "ще пробваме да влезем от септември, но не е ясно дали ще стане".

Младежите от Джон Атанасов бяха супер любезни, усмихнати, на всички въпроси отговориха, създаваха усещане за приятелска атмосфера, не ни гледаха от високо някак...

Общи условия

Активация на акаунт