Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 89 714
  • 1 852
  •   1
Отговори
# 360
Никой не закача децата от МГ. Обаче те не са единствените, които учат.
Приемът в гимназиите е за всички и никой няма предимство. Като учат много, да си извоюват местата, които смятат, че останалите деца им дължат.

Ами нали точно това правят - решават по-трудните задачи. Как иначе да ги извоюват, ако има само лесни задачи???

Ама и синът ми е решил трудните задачи, при това без школа, без моя помощ, без самоподготовка. Не е бил в МГ. Той има ли право да се бори с тях или им краде от местата?

Браво на него. Щом ги е решил да се бори, къде съм казала да не го прави? Нека влезе момчето, не виждам защо се сърдиш в такъв случай и какво всъщност искаш... А и нали математиците са зян по БЕЛ, значи там ще им дръпне.

П.П. Уфф, Мецане, като почнеш с тази месомелчака... Имам  спомен колко се е преучила дъщеря ми, за разлика от съученици в АК, където според теб е спокойно и ненатоварващо. Аз почти не помня писане на домашни вкъщи и решаване на задачи. Може и да е имало, ама не да се забелязва. Май си написваше всичко в училище.  Като гледам май ти си сектант Wink

# 361
ЧС, когато ни се родят внуци, тогава ще можем да кажем, че поне малко сме успели. Преди това няма никакъв смисъл, колкото и да са ни умни децата по състезания.

# 362
ЧС, когато ни се родят внуци, тогава ще можем да кажем, че поне малко сме успели. Преди това няма никакъв смисъл, колкото и да са ни умни децата по състезания.

Така е, успехът има много лица и май го няма на 100% за съжаление. Все нещо няма да е ОК - я внуци, а щастлив брак, а друго...

# 363
В класа на сина ми има дете, което сигурно и по двете матури ще се приближи към 99/100 т. Дете, което не ходи на допълнителни уроци по математика, по БЕЛ беше в школа, която му е под нивото. На всичко отгоре се яви и на олимпиада химия и биология за НПМГ и там също е с топ резултат. Не всички гении са в СМГ. Но пък от това, което знам, детето е читанка, нещо, което рядко се среща. За удоволствие чете Нешънъл Географик, играе шах, такива неща го вълнуват.
А моят си почива с компютъра. Не че не чете, ама лятото само и то рядко нещо повече от задължителната литература. Викам му, пълни сме с Нешънъл Географик, вземи, разглеждай все нещо интересно ще намериш. Та, така.

# 364
Хич билям никъде не съм казвал, че в АК е спокойно и ненатоварващо. Такава глупост не мога да кажа. Не можеш да намериш такъв цитат.
А за дъщеря ти не ти вярвам. Че тя е била топ състезател - не ти вярвам, че само си е свиркала с уста. Също и не ти вярвам, че с два часа седмично е научила английски та да влезе в Оксбридж. Просто лъжеш безобразно за тези неща. В смисъл че с 2 часа. Че е завършила Оксбридж, това ти вярвам безусловно.

# 365
ЧС, аз искам внуци. Медали от олимпиади не ме кефят вече и не могат да се сравнят по никакъв начин. Всяко нещо с времето си.

# 366
  • София
И аз искам внуци, но не знам снахите ще ме допуснат ли до тях. Трябва да издържа специално НВО за свекърви. А там няма верни отговори.

# 367
Няма никакво значение дали ще ни допуснат, важното е да ги има внуците....

# 368
Хич билям никъде не съм казвал, че в АК е спокойно и ненатоварващо. Такава глупост не мога да кажа. Не можеш да намериш такъв цитат.
А за дъщеря ти не ти вярвам. Че тя е била топ състезател - не ти вярвам, че само си е свиркала с уста. Също и не ти вярвам, че с два часа седмично е научила английски та да влезе в Оксбридж. Просто лъжеш безобразно за тези неща. В смисъл че с 2 часа. Че е завършила Оксбридж, това ти вярвам безусловно.

- Никога не съм казвала, че е състезател, какво остава за топсъстезател. Твоя фантазия.
- Никога не съм казвала, че е учила в Оксбридж. Пак твоя фантазия.
- Не е решавала задачи за учебния материал, тоест задължителните. Преди състезание се е случвало там няколко дни, не може съвсем без хич.
- За двата часа (токова е школата в АВО) явно стигат за С2, защото много деца го вземат така. И тук не лъжа, така си е.
Изобщо виждам потвърждение на един житейски парадокс - което не е казано се измисля и му се вярва, но на истината не се вярва Dizzy Face

А за АК не си го казвал в прав текст, но след като си твърд фен на АК, а критикуваш СМГ, че децата се скапват от учене там, следва, че в АК е по-леко. Иначе няма логика да бичуваш СМГ.

П.П. И аз искам внуци. И свещи паля по въпроса, но до там са ми възможностите.

П.П. 2

Ето как изглежда графикът за С2 - 8 месеца два пъти седмично по два часа.

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 22:04 от Черна станция

# 369
Дипломите ще им искам на снахите да им видя точките от НВО! До понеделник тотално ще се изтрещи...

# 370
Над 50 катерогии има в бг-мама, все има някоя подходяща за кандидат баби...

# 371
  • София
Е за какво да си говорим до понеделник 15:20?

# 372
И аз искам внуци, ама първо искам да завърши гимназия. Честно казано хич не съм сигурна, че ще успее.

# 373
Mur, ние вина нямаме, че разбираме математика и искаме внучета. 😀

# 374
Така е! Ама егото явно няма къде на друго място да си го чешете.

Общи условия

Активация на акаунт