Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 89 721
  • 1 852
  •   1
Отговори
# 345
Има с утрояване на бел. На доста места

Супер, явно аз просто нито едно такова не съм гледала.

# 346
За ТУЕС имам позната, която сподели, че ученето е страшно много. Последните две лета синът й вместо да почива е бил зает с проекти и здраво доучване. Някои деца от класа му са били късани и са учили за изпити лятото. За силно амбициозни деца е определено, и такива, които не се плашат от много учене.
Ето такива мнения ме притесняваха сериозно, когато аз проучвах училището за сина ми. Направо ми се изправяше косата, но той рече и отсече - или ТУЕС, или никое друго. Обяснявах колко много се учи и колко е трудна материята за върастта им. Не, и не! ТУЕС и точка. И добре че му се доверих. Завърши с отличие и получи награда за това. Основната част от випуска му завърши с отлични резултати.
Малцина са тези, които остават на поправки, по различни причини. Но това от друга страна показва, че училището държи да образова възпитаниците си, а не да ги дондурка. То за това си има и своето високо професионално реноме, щото не пуска нагоре всеки, който го мързи да учи.

# 347
Като чета мнения за ТУЕС и започвам искрено да се притеснявам. Изчела съм и 9-те теми за училището. Детето иска там. Това беше мотиваторът да се стегне да учи последните 2 месеца като видя какво е положението на пробните и че няма да му стигнат точките. Сега очакваме точки, които да му стигнат, но всички полюсни мнения за училището много ме тревожат. Притеснява ме да не му е много нанагорно и да изкараме едни кошмарни 5 години. Иска точно "Програмиране на IA"  или "Системно програмиране". Някой с пресни преки лични впечатления?

И за да има нещо и по темата - оставете децата от МГ на спокойствие. Доста труд са положили последните 4 години, за да са на това ниво. И накрая се скъсват от уроци по БЕЛ. А повечето искат просто да си продължат в МГ. Не бъркат на останалите желанията с техните 100 точки по МАТ.

Чудила съм се и защо няма училище с утрояване на БЕЛ? Така биха били с предимство хуманитарно насочените деца.
Има,как да няма

# 348
  • София
Недоволен от ТУЕС аз не познавам. Виж обратното - доволни, имам няколко семейства в обкръжението си.

# 349
Здравейте,  чета ви и ви се възхищавам колко сте в час с балове, задачи и приеми. За втори път минавам през този труден период   но първият път с голямото дете дори не знаех дните на Нво( само се готвеше и така докато завърши) , но с малкото😭 . Може и моя да е грешката, че разчитах само да реши кои са му приоритетите, и Сега тръпна за резултатите, защото май няма да са Уау. Та в тая връзка искам са попитам, статистиката по области заедно с резултатите ли излиза или по-късно? Мисля че, ще ми е от полза да се ориентирам за нашето място.

# 350
Не е проблемът, че няма къде да се кандидатства с НВО БЕЛ*3, а че сложността на НВО БЕЛ няма общо със сложността на НВО МАТ.

Аз съм се премирила. В крайна сметка НВО математика беше неочаквано за всички. Така че... 1 юли - чакаме и 12 юли...

Ами то малко стана така, че да съжаляваме математиците, че учат по БЕЛ.

А останалине какво да кажат за математиката😇
Горките те, наистина, много е трудно за математик да учи по бел. От толкова места го чувам това, като някаква мантра

# 351
  • София
Никой не закача децата от МГ. Обаче те не са единствените, които учат.
Приемът в гимназиите е за всички и никой няма предимство. Като учат много, да си извоюват местата, които смятат, че останалите деца им дължат.

# 352
Приемът в гимназиите е за всички и никой няма предимство. Като учат много, да си извоюват местата, които смятат, че останалите деца им дължат.

Ами нали точно това правят - решават по-трудните задачи. Как иначе да ги извоюват, ако има само лесни задачи???

# 353
  • София
Статистиката излиза в деня на излизане на резултатите или на следващия ден. Малко области я бавят ден-два повече.

# 354
Трябва и ТУЕС да освободят от изпит по бел, и Джон Атанасов. За да си говориш с компютъра не ти трябва да знаеш за баба Илийца

# 355
Трябва и ТУЕС да освободят от изпит по бел, и Джон Атанасов. За да си говориш с компютъра не ти трябва да знаеш за баба Илийца
Да кажа, спукват ги по БЕЛ после, нека са подготвени.

# 356
Абе СМГ в прогимназията точно ЧС обясни що не сме го избрали. Тя писа, цитирам по памет, не е езикова гимназия, не е спортно училище, не е място за кетъринг храна, учат на смени... почват в 7,30...много хубаво го каза. За дете на 11 в 5 клас за мен бяха важни точно тези неща, които СМГ НЕ Е.
Па и в гимназията са същото нещо - секта... една майка беше писала как в неделна зимна утрин в 8 без 10 отивайки на школа, видяла вече събрани деца, които на стълбите сред снега решавали задачи... занятието било отменено заради ковид. Е това нормално ли е???
Пълна ненормалщина, да си учат там, като ги влече...аз мойто дете в такава месомелачка няма да пусна. Здравето му ми е най-важно. Тея са смахнати братче...и аз съм завършил със златна значка математическа гимназия. Мерси съм

# 357
  • София

Ами нали точно това правят - решават по-трудните задачи. Как иначе да ги извоюват, ако има само лесни задачи???

Ама и синът ми е решил трудните задачи, при това без школа, без моя помощ, без самоподготовка. Не е бил в МГ. Той има ли право да се бори с тях или им краде от местата?

# 358
JoyJoyJoy
Само да вметна, че средният резултат на ТУЕС от ДЗИ БЕЛ тази година им е 5,23, без профили БЕЛ и каквото и да било друго, извън часовете в училище.

# 359

Именно, не са единствените деца, които учат. Всяко дете може да се справи с матурата, стига да учи, тя не е постижима само за МГ-ци. Това е много грешно мислене, задачите са със средна трудност и просто се иска по-целенасочена подготовка. Да, моето дете ходи на школа 2 часа седмично, да аз също помагах, но в училище реално нямаха адекватен учител, общо взето свободни часове. Отделно детето е изцяло хуманитарно ориентирано, само си признава, че логическото мислене много му куца, но пък как само пише разкази и рисува....И все пак с решаване, много решаване, тя се справи, всичко си е решила.

Общи условия

Активация на акаунт