Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 89 747
  • 1 852
  •   2
Отговори
# 330
https://chitanka.info/text/34941-diofantov-kinzhal

Между другото от руски автор. Мисля, че всички математици ще се изкефите, а и не отстъпва на Конан Дойл...не знаех, че Шерлок Холмс е свършил заради математиката...

А Великата теорема на Ферма вече е доказана, но когато е писан разказът, това е изглеждало химера и аз като бях ученик, също изглеждаше химера.

# 331
Като чета мнения за ТУЕС и започвам искрено да се притеснявам. Изчела съм и 9-те теми за училището. Детето иска там. Това беше мотиваторът да се стегне да учи последните 2 месеца като видя какво е положението на пробните и че няма да му стигнат точките. Сега очакваме точки, които да му стигнат, но всички полюсни мнения за училището много ме тревожат. Притеснява ме да не му е много нанагорно и да изкараме едни кошмарни 5 години. Иска точно "Програмиране на IA"  или "Системно програмиране". Някой с пресни преки лични впечатления?

И за да има нещо и по темата - оставете децата от МГ на спокойствие. Доста труд са положили последните 4 години, за да са на това ниво. И накрая се скъсват от уроци по БЕЛ. А повечето искат просто да си продължат в МГ. Не бъркат на останалите желанията с техните 100 точки по МАТ.

Чудила съм се и защо няма училище с утрояване на БЕЛ? Така биха били с предимство хуманитарно насочените деца.

# 332
Има с утрояване на бел. На доста места

# 333
Има, Хуманитарната гимназия в Пловдив утроява БЕЛ. Може би и в другите градове е така.

# 334
Чудила съм се и защо няма училище с утрояване на БЕЛ? Така биха били с предимство хуманитарно насочените деца.
Разбира се, че има Simple Smile

# 335
Като заговорихте за БЕЛ, ние до последно сме на нокти, дали ще й оставят 5 за годината по БЕЛ или ще добута до 6. От тази оценка се решава, дали ще има шанс за езиковите гимназии, или ще трябва да се оглеждаме за нещо по-надолу. Не издържам вече на това напрежение, добре че ми е последен този 7 клас.

# 336
Като чета мнения за ТУЕС и започвам искрено да се притеснявам. Изчела съм и 9-те теми за училището. Детето иска там. Това беше мотиваторът да се стегне да учи последните 2 месеца като видя какво е положението на пробните и че няма да му стигнат точките. Сега очакваме точки, които да му стигнат, но всички полюсни мнения за училището много ме тревожат. Притеснява ме да не му е много нанагорно и да изкараме едни кошмарни 5 години. Иска точно "Програмиране на IA"  или "Системно програмиране". Някой с пресни преки лични впечатления?
Синът ми тази година завърши ТУЕС. Няма по-щастлив човек от него. Изключително доволен е от избора, който направи в 7 клас. Нито му е било трудно, нито неприятно. Участва с удоволствие във всичките хакатони, които организира училището и виваги е давал всичко от себе си. Децата са креативни и си помагат.
Не ми е известно друго технологично училище да има толкова силна връзка с бизнеса, както ТУЕС. Стажът, който карат в 11 клас им отваря вратите за започване на работа веднага щом завършат, а защитата на дипломните им работи е един вид визитна картичка на това какви умения са придобили.

Аз негативни мнения за училището срещам от хора, които нямат досег с него, а просто споделят странични впечатления дочути оттук - оттам.

Ако детето Ви се е трудило точно, за да постигне мечтата си ТУЕС, нека я постигне! Flowers Four Leaf Clover

# 337
Ох, напълно разбирам:) Моят днес, след ново контролно, получи заветната 6:) по Бел.

Сега,  чакаме НВО и ще решаваме какво и как!

Относно Туес, на моята кума детето завърши училището. Доволни са като цяло, но не очаквайте чудеса:)
Познато дете, пък, също завърши училището - в момента учи висше и си работи срещу много прилична заплата...

Доп. в предходния пост става ясно, детето иска ли училището, още повече се е борило за това, ще се чувства на мястото си.

# 338
И моите днес правиха контролно по БЕЛ, дано скоро ги оформят. Дала им е тезата от НВО. Те и само по нози предмет ходят на училище, сакън да не си развалят успеха с някое изходно ниво.

# 339
  • ПЛОВДИВ
Не е проблемът, че няма къде да се кандидатства с НВО БЕЛ*3, а че сложността на НВО БЕЛ няма общо със сложността на НВО МАТ.

Аз съм се премирила. В крайна сметка НВО математика беше неочаквано за всички. Така че... 1 юли - чакаме и 12 юли...

# 340
https://chitanka.info/text/34941-diofantov-kinzhal

Между другото от руски автор. Мисля, че всички математици ще се изкефите, а и не отстъпва на Конан Дойл...не знаех, че Шерлок Холмс е свършил заради математиката...

А Великата теорема на Ферма вече е доказана, но когато е писан разказът, това е изглеждало химера и аз като бях ученик, също изглеждаше химера.
Те и не толкова великите му теореми не са доказани от него. Добре, че се е родил Ойлер да му ги докаже.

# 341
С дъщеря ми също минахме през Ларгото, уви повечето бяха прибрали сериите.  Видях Сроителната гимназия, една специалност там е задържала вниманието ми - парково строителството и озеленяване.  Какъв кеф мисля се да отглеждат растения и да създаваш красиви килими от тях., да учиш и да си свиркаш, да ходиш във Врана или в Ботаническата.....еехххх що не съм 7-ми клас. Бих се радвала, ако някой сподели впечатления.

# 342
Не е проблемът, че няма къде да се кандидатства с НВО БЕЛ*3, а че сложността на НВО БЕЛ няма общо със сложността на НВО МАТ.

Аз съм се премирила. В крайна сметка НВО математика беше неочаквано за всички. Така че... 1 юли - чакаме и 12 юли...

Ами то малко стана така, че да съжаляваме математиците, че учат по БЕЛ.

А останалине какво да кажат за математиката😇

# 343
За ТУЕС имам позната, която сподели, че ученето е страшно много. Последните две лета синът й вместо да почива е бил зает с проекти и здраво доучване. Някои деца от класа му са били късани и са учили за изпити лятото. За силно амбициозни деца е определено, и такива, които не се плашат от много учене.

# 344

Ами то малко стана така, че да съжаляваме математиците, че учат по БЕЛ.

А останалине какво да кажат за математиката😇
Абсурдното е, че този вид изпити вкарва в МГ не най-силните математици, а тези които са се представили отлично по БЕЛ. В същото време силните математици, които често не са отличници по БЕЛ се класират без проблем в ЕГ заради високите оценки по математика. Хубава работа, ама българска.

Общи условия

Активация на акаунт