Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 89 389
  • 1 852
  •   1
Отговори
# 510
  • София
От тук насетне нещата са малко хазарт, редене, чакане, риск

Последна редакция: ср, 25 юни 2025, 16:35 от Nikolina-Pikolina

# 511
  • София
Здравейте! Понеже не съм много наясно, а въпроса ме вълнува искам да попитам следното : Ако детето е прието на едно от класиранията - първо или второ, но иска да участва в следващите запазва ли му се мястото в училището, където е прието на предния етап? Например записали сме се на трето класиране, но искаме да подадем заявление за 5-ти етап - това възможно ли е? Втория ми въпрос е дали в 12СУ и 127 СУ се учат разказвателните предмети на езика? Ако се учи история на английски или испански на моята девойка ще и дойде в повече.
Ако на първо класиране е прието по второ или следващо желание, може да участва на второ класиране, без риск да изгуби мястото си от първо. Или ще се придвижи напред, или ще се прекласира на мястото си от първо класиране. Не може обаче да се избира между местата от двете класирания - трябва да се запише на това от второ. За да участва в трето, четвърто или следващи класирания, трябва да не е записано в нито едно училище по ДПП в страната и губи мястото си от предходни класирания. За да участва на училищните класирания след четвърто, трябва да се представи оригиналът от свидетелството за завършено основно образование.

Николина, не обърквай хората. Това което казваш за второ класиране не е вярно.

Последна редакция: ср, 25 юни 2025, 15:53 от sanaka

# 512
Здравейте! Понеже не съм много наясно, а въпроса ме вълнува искам да попитам следното : Ако детето е прието на едно от класиранията - първо или второ, но иска да участва в следващите запазва ли му се мястото в училището, където е прието на предния етап? Например записали сме се на трето класиране, но искаме да подадем заявление за 5-ти етап - това възможно ли е? Втория ми въпрос е дали в 12СУ и 127 СУ се учат разказвателните предмети на езика? Ако се учи история на английски или испански на моята девойка ще и дойде в повече.
Ако на първо класиране е прието по второ или следващо желание, може да участва на второ класиране, без риск да изгуби мястото си от първо. Или ще се придвижи напред, или ще се прекласира на мястото си от първо класиране. Не може обаче да се избира между местата от двете класирания - трябва да се запише на това от второ. За да участва в трето, четвърто или следващи класирания, трябва да не е записано в нито едно училище по ДПП в страната и губи вястото си от предходни класирания. За да участва на училищните класирания след четвърто, трябва да се представи оригиналът от свидетелството за завършено основно образование.

Николина, не обърквай хората. Това което казваш за второ класиране не е вярно.
За съжаление място не се пази, това е риска, че не записваш и отиваш на 2ро, като там нямаш право да слагаш желания. После така, ако на 2ро не ви е ок, не записвате, но никъде не ви се пази място.
Хазарт е малко
Много Ви Благодаря! Значи каквото я класират на второ желание това ще бъде, защото ми направи впечатление, че на 3-ти етап баловете се вдигат, а местата са ограничени. За пети етап вече ми се струва, че рискът е прекалено голям.

# 513
Едновременно ли излизат резултатите от НВО по БЕЛ и Математика?
Някой може ли да обясни какво означава "разширено изучаване" на език? Има определен брой часове седмично по чуждия език ли? А с "интензивно" часовете са повече?

# 514
  • София
Аз вече съм го играла 3/4 профил, гърмяно куче съм.
Ако изобщо го предложат в съответната година, трябва да има определен брой желаещи. Все неща, които не мога да осигуря.

За СХН се предлага някаква програма да го изкараш допълнително, но за математика няма.

При 12 000 деца трябва да има повече профили математика. Няма гаранция, че точно моето ще има достатъчен бал за наличните.

Да,.заедно излизат резултатите. Понякога излизат два пъти, някои от нас и това са го играли.

Интензивно - по 3 часа език на ден, без разказвателни.
Разширено- 12  часа седмично + разказвателни

# 515
🤣 Въпросът е, че дори и министърът да отмени профилите, както май се кани, вас няма да ви хване, защото във вече започнат образователен етап не могат да се правят промени.
Всичко може, вси-чко!

Последна редакция: ср, 25 юни 2025, 16:16 от peneva_a

# 516
  • София
На 10ти клас резултатите от матурите излязоха преди малко. 1 седмица след втората матура.

# 517
Аз вече съм го играла 3/4 профил, гърмяно куче съм.
Ако изобщо го предложат в съответната година, трябва да има определен брой желаещи. Все неща, които не мога да осигуря.

За СХН се предлага някаква програма да го изкараш допълнително, но за математика няма.

При 12 000 деца трябва да има повече профили математика. Няма гаранция, че точно моето ще има достатъчен бал за наличните.

Да,.заедно излизат резултатите. Понякога излизат два пъти, някои от нас и това са го играли.

Интензивно - по 3 часа език на ден, без разказвателни.
Разширено- 12  часа седмично + разказвателни
Как така два пъти ?

# 518
  • София
При техния набор МОН пусна по грешка резултатите от миналата година. Беше инфарктно - хората очакват 6-ци, а виждат 2 тройки. После ги свалиха и качиха правилните. При нас пък имаше две първи класирания. Joy

# 519
Една година бяха объркали балообразуването на ТУЕС и от там цялото първо класиране беше грешно, та се наложи да го правят пак.

# 520
# 521
Да, ужас, затова спокойствие, здрави нерви и силна храна Wink

# 522
22-ро видях, ако съм прочела праеилно, чр три деца са заявили профил мат и профил има. Ако някой ще го пише, нека провери учебните планове 11 и 12 клас.

# 523
След като на 10 клас излязоха по -рано,дали има шанс и на 7 клас да излязат до края на работната седмица?

# 524
Да, ужас, затова спокойствие, здрави нерви и силна храна Wink
Аз съм на храна и безсъние Grinning

Общи условия

Активация на акаунт