Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 89 099
  • 1 852
  •   1
Отговори
# 735
Чудя се от МОН, виждайки години наред тези слаби резултати, не могат ли да схванат че изпит по математика за НВО  не е необходим. Това е мъка за децата, които не са математици:)

# 736
Е, за седми клас е ок, няма как да ги отсеят. А и материалът си е базов до седми клас.
Но за десети и дванадесети задължително НВО мат е тотална загуба на време

# 737
В класа на дъщеря ми имаха големи проблеми с учителите по математика още от пети клас. Едната съвсем зле беше. Преди години и аз бях на тази възраст, когато една учителка по математика успя завинаги да ме накара да намразя математиката...Добре че за най-желаното ще се взима предвид и оценката по изобразително, защото на тази от НВО по математика не мога да разчитам особено...
Чудя се от МОН, виждайки години наред тези слаби резултати, не могат ли да схванат че изпит по математика за НВО  не е необходим. Това е мъка за децата, които не са математици:)
Абсолютно. Както (предполагам поне за част от) за математиците е мъка чуждият език.

# 738
По-скоро трябва да има изпит още в първи клас, за да не е мъка после и за тези, които са математици, и за тези които не са математици Simple Smile

# 739
Трябва да има някакви параметри като минимум. За мен задачите са сложни, но аз дори не помня какво съм учила в седми клас. Бих подкрепила идеята всяко училище да си има индивидуален прием, както беше преди.

Иначе осата си беше мега късметлийска. На параболата имах корекция и госпожата ми бе написала "Докарала си я горе - долу!" Та тя ми сваляше 0,50 от отличния. Но предвид, че се борихме целия клас е страхотно. Първо, че се сплотихме в моята мъка и болка, и второ, че изобщо я бяхме "докарали" някак с отличен даже  Joy

# 740
МОН да види, че ако прави изпит, часовете за упражнения по мат са малко. Щели да изPISAват изпита, четох днес някаква хрумка на министъра.

# 741
Срещнах наскоро една приятелка, бивша съученичка. Аз и' казах, че не знам дали моята дъщеря ще я приемат в училище, което не ни е много надалече. Тя ми каза, че кандидатстват за първи клас и няма място засега за нейния бъдещ първокласник...🤪

# 742
Щели да изPISAват изпита, четох днес някаква хрумка на министъра.
О, това би било супер, ако го направят както трябва.

# 743
По-скоро трябва да има изпит още в първи клас, за да не е мъка после и за тези, които са математици, и за тези които не са математици Simple Smile

Викаш още в първи клас да ги сегрегираме? Внимавайте какво си пожелавате.

# 744
Не материала, а изпита:). Работа за частните школи
 Те и сега са сегрегирани. НУКК, мук, СС... Някои от частните са на светлинни години от ДУ о една година разлика, няма догонване.

# 745
Знаете ли това дали е вярно

Скъпи родители, ако детето ви е изкарало под минимума (30т.), то се счита, че на съответния изпит има 0т.
Пример: 28.т = 0т.
                 30т.= 30т.- които се удвояват, утрояват и тн.

# 746
Глупости. Иначе нямаше да има балове около 100.

# 747
Някой може ли да даде отзиви за френската гимназия, 35 училище, 22 училище или 32 училище?

# 748
Децата в десети клас вече са с ясни интереси. Много са с интереси извън математиката, отиват на НВО и пишат отговор Б на всички задачи със затворен отговор и празен лист на отворения. Което е съвсем нормално поведение. И после МОН анализира.....

# 749
  • София
РУО София публикува списък на училищата-гнезда за подаване на документи https://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2025/06/gnezda_spisak-2025.pdf
Санака прощавай, но от много информация... каква е ролята на училищата- гнезда?
Аз си мислех, че при прием/ или участие за второ класиране отиваме там където сме приети (училището Х). А сега оставам с впечатление, че в училища- гнезда?

Общи условия

Активация на акаунт