Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 89 182
  • 1 852
  •   1
Отговори
# 1 170
  • София
Ще пуснат и сборна статистика, ама да видим кога.

Засега виждам следното:
Тази година има значително повече 100т. по мат, в сравнение с миналата - 226 срещу 80. Но пък над 95т. тази година са по малко - 691 срещу 975. По бел обаче тази година резултатите над 95т. са значително повече от миналата - 576 срещу 274. Явно съм била права, че тазгодишният изпит по БЕЛ е по-лесен.
Чакам сборната статистика, за да мога да направя прогноза за баловете, но на първо четене ми се струва приблизително същите балове като миналата година в най-високия сегмент.

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 20:01 от sanaka

# 1 171
Здравейте, направих една таблица, в която след като въведете оценките на детето си може да сравните къде би попаднало при резултатите от 2024 за София топ 100 паралелки. Достъпна е тук: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1U9G-Wv2XwZxfVQuPeE5ORDAZ … /edit?usp=sharing
Трябва да се въведат оценките в сивите полета в колони L до U. Надявам се да е полезно.
Тъй като много хора започнаха едновременно да пишат и да трият и стана мазало давам линк към таблица само за гледане, която можете да свалите локално и да си я ползвате. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1vuTREmuMssRtfpQMkf0-ocyq … tpof=true&sd=true

# 1 172
# 1 173
]
IMV, моята "рисувателна" по математика е много зле. Но това е, дано им стигне все пак на децата за желаното училище! Твоите /предполагам са близнаци/ в различни училища ли искат да са?
Със сигурност ще бъдат разделени. Имат различни амбиции, интереси. Много благодаря за надеждата и подкрепата! Така ми се иска да постигне мечтите си!

# 1 174
Моля да помогне,как  се работи с тази таблица ,за първи път ще пресмятам

+1 дори и по отделно не мога да се ориентирам в цифрите!

# 1 175
Моля да помогне,как  се работи с тази таблица ,за първи път ще пресмятам
Свалете си я на компютъра локално и си работете: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1vuTREmuMssRtfpQMkf0-ocyq … tpof=true&sd=true

# 1 176
Аз бях рожденичка преди няколко дни, та все още има от тортата и си хапнах едно парче заедно с фрапе без захар. Малко релакс след първоначалния стрес.😃
През уикенда ще се опитам да релаксирам с любими занимания и да не мисля много за оценки и балове. Другата седмица ще мислим как ще редим желанията след първото.
На един код са двете желани паралелки, значи са желание номер 1 и двете, нали така? Да мисля от 2 нататък какво и как да редя...
IMV, наистина най-важното е всяко дете да постигне мечтите си според личните интереси, дано е така!🙂

# 1 177
При нас горе-долу: 89 - математика, 83 български. Не му стигнало времето да си провери решенията, слънцето точно върху него печало, ...  Ами такъв си е, няма да има ТУЕС. Бяхме настроени и за по-зле.
Хехе, това със слънцето звучи като моя младеж SmileySmileySmiley

За протокола: 88 бел, 67.5 мат - понеже не се целим в елитните училища, за мен са му идеални оценките, особено по мат ме изненада приятно (на пробните имаше между 38 и 53 т).

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 20:05 от Vili Dim.

# 1 178
Ако например дете с бал 457 иска паралелка с мин бал 455-влиза или?

# 1 179
В таблицата се виждат минималните балове от миналата година, с които се е влизало. Всичко това е за ориентир, много е рано да се каже как ще бъдат резултатите от тази година.

# 1 180
Има ли вариант в паралелките с квоти 13 момчета/13 момичета да приемат повече  опишете? Предполагам, че вариантът е, ако не се запишат достатъчно момчета, т.е. има по-малко от 13 желаещи?

# 1 181
  • София
Така, седнахме и наредихме желанията, поръчахме пица и започна голямото чакане. Както казах, гордея се, справила се е според възможностите си. Да, много е далеч от стоте точки по каквото и да е, но мисля, че в темата и в живота трябва да има място и за по-малко отличните деца. Остана да стискаме палци всяко дете да попадне на най-доброто за него място.
П.С. Предлагам за разсейване на напрежението всеки да сподели името на паралелката, която го е впечатлила най-много. Аз лично например не бях очаквала "Декорация на сладкарски изделия - АЕ", нито "Извършване на термални процедури - АЕ" Simple Smile

# 1 182
Благодаря fasoncho,опитвам се да разбера принципа

# 1 183
  • у дома
Зависи колко деца и с какъв бал я искат тази година...

# 1 184
Тоест:редим и се надяваме Blush

Общи условия

Активация на акаунт