Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 92 497
  • 1 852
  •   1
Отговори
# 1 650
Иначе и аз започвам да се чудя да не са техническа грешка тези 226 пъти по 100 точки. (Шегувам се! 😅)
Ще разберем в понеделник. Joy
Дано не са грешни качените резултати, че свят ще ни се завие.

# 1 651
Резултатите от лесното НВО корелилат с нивото на образованието.
Смяташ ли, че правилнито решение е да бъде още по-лесно?

# 1 652
Здравейте!
След резултатите от НВО по БЕЛ и математика тази година сме в шок — и не само ние.
Дете, което цяла година е било стабилно, работещо, с добри контролни и отлично разбиране по двата предмета… с много добри пробни матури ...изведнъж изкарва необяснимо ниски точки и по БЕЛ, и по математика.

Разбира се, знаем, че не всички се справят еднакво в изпитна обстановка. Но тук усещането е различно — все по-често се появяват  сигнали, че нещо не съвпада.
Реалните знания и получените точки не се припокриват.

Има ли шанс да е техническа грешка? Грешен ключ? Алгоритъм, който не оценява коректно? Нещо да се е объркало при проверката?

Не търся конфронтация, а искаме яснота. Защото залогът е висок – не просто оценки, а бъдещето на децата ни.

Има ли и  при вас  съмнение?
Колкото повече се съберем с подобни случаи, толкова по-силен ще е сигналът, че  трябва  проверка.

Нещо сбъркано има в оценяването. Тази ненормална крива на резултатите по мат, за която няма логично обяснение?!
Абсолютно съм съгласна, реалните знания и получените точки не съвпадат!! В този форум прочетох много различни мнения и болшинството изказват професионално мнение за това как трябвало  да се оценява. Задача  21 била някаква си…, пък задача 22 била друга, пък НВО то било супер лесно по математика, по БЕЛ също било супер лесно. От година на година видите ли ставало по- лесно. Баловете се вдигали, заради добре подготвените деца от СМГ и от Св. София и от още няколко елитни училища.Оствам с впечатлението че дете с бал под 70, което цяла година е ходило на уроци едва ли не е със СОП, защото матурата била супер трупер лесна….. очевидно е , че щом хората пишат във форума са явно ангажирани! Но, когато се стигне до концепцията за гражданска отговорност, нещата потъват!

# 1 653
  • София
googlish,вие как мислите,дали министерството има такава информация изобщо😁Аз съм наблюдател като всички други и давам лични впечатления както и написах.От години работя с млади хора и имам огромен пул от деца,които лично наблюдавам и споделям техните впечатления.Мога  и за още училища да изкажа мнение,защото имам лични впечатления,но тези бяха обсъждани по-горе. Ето,sunlight eli,сподели също мнение,което бих казала допълва моето и не се напрагям,че го е дала. Различните гледни точки помагат на хората да вземат по-добро решение,защото имат повече ъгли,от които да гледат. Всяка година (от 6 насам ) изчитам темите за 7класниците с огромно удоволствие и има доста мнения,които ме обогатяват въпреки,че са изцяло СУБЕКТИВНИ. Ако вие имате лични впечатления и препоръки напишете ги.Може да помогнете на някой.Под лични имам предвид-текущи,реални деца,които познавате,говорите с тях,знаете учителите им и прочие. Аз ще прочета с кеф. За другите незнам😁

# 1 654
Е, няма да е толкова, това е само в най-лошия случай и то при момичетата.
Тези от РУО направо ни ликвидираха с липсата на статистика
То при момичетата е най-големия ужас! Надявам се да не сте прави с толкова голямо покачване! Аз погледнах бройките на точките над 93, ако правилно съм се ориентирала има покачване в броя по БЕЛ спрямо 2024, но пък има намаляване на бройката по МАТ….  
Относно 100-те точки - МАТ вече от няколко родителя чувам за деца от школа, в която предишен ден са решавали 23  задача(децата не са в МГ или паралелка). Съвпадение или не - факт.

# 1 655
Е кажете коя е школата Simple Smile

# 1 656
Момичета,
Извинявам се ако сте обсъждали, идвам с въпрос,
Кандидатстваме в малък град, точки под 200, дори и за общото ниво тук, лоши.
Кандидатстваме:
Желание 1- най- искано;
Желание 2- приемливо;
Желание 3 – поносимо, нехаресвано от кандидата;
Желание 4,5,6 пишем още 3 паралелки, за всеки случай ако не се класира в нищо по- привлекателно.
На 1во класиране, примерно е приет по желание 2,
Не се записва, решаваме да чакаме 2ро класиране, за да видим има ли шанс да влезе в Желание 1.
Излиза 2ро класиране и не се е получило.
Може ли все още да се запише в Желание 2 или вече е загубил и него? И може да изпадне в 4-5-6?
Чета това..,
Чл. 66. (2) В заявлението за участие във втори етап на класиране учениците не променят и не пренареждат желанията си.
Затова е направено и уточнението, че:
Чл. 67. (2) Във втория етап на класиране учениците по ал. 1, т. 2 се класират на мястото си от първия етап на класиране или на по-предно свое желание.

..но от друга страна щом не се запишеш си освободил мястото..?

Успех на всички и нека всяко дете намери най- доброто училище.Flowers Four Leaf Clover

# 1 657
  • ту тук, ту там
Пази му се мястото, ако не се е класирал нагоре.

# 1 658
Не се записвате, но подавате заявление за участие във второ класиране.

# 1 659
Е кажете коя е школата Simple Smile
Нямам идея коя е школата, както написах и по горе- инфото е споделено от родители, което в последствие се потвърди от резултата.

# 1 660
Като се подаде заявление за 2-ро класиране,дават ли документ/номер за това ,че е подадено или се отбелязва в системата?

# 1 661
  • София
Нали се каза задачите били от сборник Веди и от Архимед, а те пък от стари руски сборници. Ако си решава много, вкл. Група В, ще е подготвено детето за всяка задача втори модул, това е рецептата

# 1 662
Дори и предния ден да са я решавали, едва ли всички са я запомнили. Трябва не една, а доста повече такива да си решил, за да запомниш какво да търсиш да видиш.

Azza, отразява се в системата.

# 1 663
Ето това може да обясни броя на деца с 100 т по МАТ, решавали били същата задача предния ден! Коя е школата няма да стане ясно. Някой сега ще напише, че е недоказуемо, че някой нещо някъде казал… и т.н. ….или, че те повечето задачи си приличат…! Че сериозните деца тези задачи ги знаят защото са супер елементарни…

# 1 664
  • sofia
googlish,вие как мислите,дали министерството има такава информация изобщо😁Аз съм наблюдател като всички други и давам лични впечатления както и написах.От години работя с млади хора и имам огромен пул от деца,които лично наблюдавам и споделям техните впечатления.Мога  и за още училища да изкажа мнение,защото имам лични впечатления,но тези бяха обсъждани по-горе. Ето,sunlight eli,сподели също мнение,което бих казала допълва моето и не се напрагям,че го е дала. Различните гледни точки помагат на хората да вземат по-добро решение,защото имат повече ъгли,от които да гледат. Всяка година (от 6 насам ) изчитам темите за 7класниците с огромно удоволствие и има доста мнения,които ме обогатяват въпреки,че са изцяло СУБЕКТИВНИ. Ако вие имате лични впечатления и препоръки напишете ги.Може да помогнете на някой.Под лични имам предвид-текущи,реални деца,които познавате,говорите с тях,знаете учителите им и прочие. Аз ще прочета с кеф. За другите незнам😁
Обогатявайте се, но не дезинформирайте.

Общи условия

Активация на акаунт